Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

All time high grafieken blog

All time high grafieken blog

 

Over de de all time high van de AEX 703 durft niemand te beginnen. Ons valt het echter wel op dat een aantal individuele aandelen dicht tegen een all time high aan staan en niet de minste namen natuurlijk.

Nu de AEX na het Fed rentebesluit weer hard oploopt kunnen eens kijken welke fondsen tijdens een rally mogelijk naar nieuwe all time highs kunnen stijgen.

We beginnen met de AEX-fondsen welke staat op of in ieder geval een beetje in de buurt van de all time high? Ik heb in iedere grafiek een geel streepje op de hoogste intradagkoers gelegd.

Als eerst komen we direct de eerste uit het AEX-lijstje overigens Aalberts Industries tegen. Moet nog wel een klein stukje voor de all time high op 32 euro:

 

 

ASML zit ondanks de laatste koersval nog redelijk in de buurt van de all time high op 104,85 euro.

 

 

Galapagos zette deze week een verse all time high op het bord:

 

 

Heineken zette in april dit jaar de hoogste intradagkoers ooit op het bord. Sindsdien beweegt het fonds een beetje grofweg tussen 85 en 77 euro:

 

 

Koninklijke DSM is inmiddels wel iets teruggezakt vanaf haar verse all time high begin september. Om precies te zijn is 64,39 euro het niveau om in de gaten te houden.

 

 

RELX zette vorig jaar de hoogste koers ooit neer. Ik ging direct naar de beruchte top uit 1997 en 1998 kijken, maar in tegenstelling tot Wolters Kluwer - dat voor de toppen van eind jaren negentig omhoog moet kijken - zien we dat RELX daar al ruimschoots boven noteert. Nog 75 cent voor een nieuwe all time high:

 

 

En natuurlijk Unilever...

 

 

Dan gaan we over naar de midkap. Beginnen we met Aperam. Ook heel dicht bij de all time high en dan te bedenken dat minimaal (AFM-data) 6,31% van de aandelen is uitgeleend aan shortende partijen...

 

 

Het is alweer een tijdje terug, namelijk augustus 2015, maar wellicht wel eentje om in de gaten te houden. TKH moet nog wel 5,75 euro stijgen voordat het hoogste niveau ooit wordt aangetikt.

 

 

Dan heb ik er ook nog eentje waarbij ik dacht: hé, wil jij ook in dit lijstje? Het in België al langer genoteerde WDP. Wel een stiekeme stijger, want je hoort eigenlijk nooit wat over dit fonds, maar dat is misschien wel goed nieuws juist:

 

 

Voor de AScX heb ik slechts twee fondsen die dicht tegen een all time high aan staan en dat zijn:

  • Acomo
  • Accell

Dit zijn de Nederlandse fondsen om in de gaten te houden voor een mogelijke nieuwe all time high tijdens een rally. Niet dat we nu een long of een short op deze aandelen aanbevelen, want daar weet u zelf wel raad mee. 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links