Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: Value8, Tesla & dollar

IEXLiveblog: Value8, Tesla & dollar

Update 17:00 uur: Dollar

Blijft grillig die dollar. Van de week nog 1,155 op het bord, maar vandaag alweer 1,139. Ofwel, de munt trekt aan.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 16:50 uur: Drones

Een 100 miljard dollar markt in 2012. Zit te snurken achter mijn schermen - er gebeurt echt niet veel - maar dit is een leuk filmpje. Onvoorstelbaar hoeveel mogelijkheden er zijn. Volgens Goldman Sachs gaat zeg maar delivery (bekend van Google en Amazon) nog het langste duren, voordat het mainstream is.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 15:30 uur: Commodities

Wie wordt er vrolijk van alle winst- en macro-economische cijfers? Niemand, de trend is dalend. Zelf - en ik ben niet de enige - vind ik dat penibel met al die peperdure aandelen en gillend dure obligaties. als iedereen echter negatief (of positief) is, gaat de markt nog wel eens de andere kant uit.

Misschien is dit een kanarie in de donkere mijn? Want is er namelijk ook een stijgend trendje: commodities. Misschien voorspelt dit wel iets goeds.

 

 

Klein stukje tekst met grafiek:

 

 

(Arend Jan)

 


Update 15:10 uur: Olie

WTI +4,1% op 45,60 en Brent+4,3% op 46,50 als ik dit tik: olie dus. WSJ heeft een verhaal voor wie echt alles wil weten.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 14:30 uur: Jobless claims

Wekelijkse, eerste steunaanvragen VS zijn door: 276.000 waar 260.0o0 werden verwacht. Grootste stijging in een jaar. Morgen het maandelijkse Payroll Report!

 

 

(Arend Jan)

 


Update 14:10 uur: Pump, dump & Trump :-)

De Republikeinse presidentskandidaat Donal Trump belt bij CNBC in en laat er geen gras over groeien. Hij heeft over meer financiële dingetjes een mening, check. Waarschijnlijk tegen Hillary Clinton van de Democraten, dit wordt de presidentscampagne der presidentscampagnes :-)

 

 

(Arend Jan)

 


Update 14:00 uur: Value8

Slecchts één wat kleiner aandeel waar het wel druk is vandaag: Value8. Eens te meer full disclosure: omdat IEX voor bijna de helft een deelneming van Value8 is, schrijven wij zelf niet over het fonds om iedere schijn te vermijden. Geen enkele reden echter om u te onthouden wat anderen melden.

En hoe rooms zijn wij! Ik stel zelfs een stukje uit tot morgen over een ander klein aandeel waar bijna geen handel in is, omdat de auteur long is.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 13:00 uur: Voorbeurs Wall Street

Alibaba is er met KW1-cijfers (+4,5% pre-markt op zo'n 1,5% van de normale omzet). Merck is intussen ook door: +0,8% (op 2780 stukjes...)

 

 

 

(Arend Jan)

 


Update 11:40 uur: Tesla

Dit blijft toch de grote gok bij dit aandeel? Amazon deed het ook zo jááárenlang.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 11:15: Schraalolie

Productie -5,8% in het afgelopen jaar, terwijl... U ziet het.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 11:10: Aldus Benjamin Graham

Het is en blijft aan dovemansoren gericht :-) Eén ding vergeet Graham (dé leermeester van Warren Buffett) en ook al die onderzoekers die bewijzen dat bijna niemand de markt verslaat. Het is zó leuk om te doen en toch te proberen (en is sommige gevallen mag dat best wat kosten).

 

 

(Arend Jan)

 


Update 10:40: Hallo, waar is iedereen?

Bedankt Tijd Beurs Media en haha, deze is voor iedereen die op de beurs rondhangt vandaag. Ja hangen, want gelet op de omzetten valt er weinig te doen.

 

 

(Arend Jan)

 


Update 10:10: Kinky toys

Leuk al die innovaties, maar het brengt wel weer nieuwe problemen en uitdagingen met zich mee. U hoort het Oom Agent al zeggen als hij tegen het bestuurdersraampje tikt: "En waar zijn wij mee bezig?!"

 

 

(Arend Jan)

 


Update 09:50: Intertrust

Misschien u ook, ik dacht dat er iets mis was met mijn koersdata, of dat ik nieuws had gemist. Geen daggrafiek en dan die koers de hele tijd op -5%. Intertrust, gewoon geen handel.

 

 

Nog eentje:

 

 

(Arend Jan)

 


Update 09:30 uur: Corné met de video

Corné is er nu al in plaats van zaterdag met zijn videoweekbericht:

 

 

(Arend Jan)

 


Update 09:20: DSM

Inderdaad, Zenuwenzwitsers:

 

 

(Arend Jan)

 


Update 09:15: Go with the Flow

Zit je Flow Traders te pesten, Jack? Ziet iemand nog een ander lijntje?

 

 

(Arend Jan)

 


Update 09:00 uur: Turkije dus

Het kan daar nog wel eens lang onrustig blijven. Beurs in Istanboel staat nu op -2%.

 

 

Vintage sharp-elbowed Erdogan: Aberdeen, Bank of America en JPMorgan kunnen ook een aanklacht voor belediging tegemoet zien, als ik dit zo lees:

 

 

(Arend Jan)

 


Update 09:00: Gong

 

We zijn los. Eigenlijk mogen wij beursmensen vandaag ook even nederig aan hen denken die met hun bloed en gezondheid hebben betaald voor onze vrije markt en beurs.

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 29 mei Beleggen in AI en nog 5 andere interessante masterclasses
  2. 24 mei Nvidia mania, Shell en een koopwaardige smallcap 7
  3. 20 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 mei 2016 16:26

    Ha, ha "Auto-expert waarschuwt: ‘Bij zelfrijdende auto’s meer seks onderweg’ — Het wordt spannend in de file. www.welingelichtekringen.nl/samenlevi... …"

    Moet ik maar gauw zo een auto gaan kopen! Zal me wel een gebonk worden op de snelweg dus qua aandelen kan je nu ook denken aan autoreparatiebedrijven.

    Groet, Jonas
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links