Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fagron en de wijsheid

Fagron en de wijsheid

 

Oh, de koers vandaag tussen 6,60 en 5,73 euro, ofwel +17,8% (waarna de handel even stilstond) en +2,3!

 

 

Fagron is dan ook een ingewikkeld verhaal. De Tijd heeft een handig schema, waarin de haken, ogen en voetangels u tegemoet komen. Kijk alleen maar op het koersbord en vergelijk dat met die 5,50 euro.

 

 

Eén ding is zeker: het plan en de kapitaalinjectie zijn goed voor de onderneming (en obligatiehouders), maar is het ook goed voor u als aandeelhouder? Daar lopen de meningen zeer over uiteen, getuige alleen al die koerscapriolen op een niet eens zo idioot hoge omzet tot dusverre vandaag.

 

 

Het lijkt op het eerste gezicht bijna onmogelijk dat straks in mei aan álle voorwaarden is voldaan: én die 5,50 euro én het afstoten van activiteiten én nieuwe afspraken met de banken. Áls-áls-áls-én-dán: het is nogal wat. Nico heeft er nu al een hard hoofd in:

 

 

Wat is wijsheid?

Nu hebben die participanten wel een netwerk van heb-ik-jou-daar, die hebben ongetwijfeld veel geluncht en rondgebeld. Dus wie weet is er al achter de schermen een en ander geregeld, maar dit is wel heel speculatief. Hoewel, op het forum kom ik ook zoiets tegen:

De private investeerders weten meer dan wij. Zij zijn bereid om 5,5 euro te betalen. Dit geeft wat vertrouwen. Onzekerheid is voor een groot deel weg.

Eén ding is zeker, verwaterd wordt er, maar dat er een kapitaalverhoging aan zat te komen is verwacht en dubbel en dwars ingeprijsd. Brengt mij op de vraag waar de banken vandaag omheen lopen en waar ik ook het antwoord niet op weet. Wat moet u doen als aandeelhouder: buy, hold of sell?

Niet alleen de koers geeft het perfect aan, ook op het forum wordt daar ook verschillend over gedacht. Dit is nog de beste analyse die ik tegenkom. Let wel, het gaat mij om analyse, of het advies wijsheid is weet ik niet:

Scenario A (plan B): koers <5.50, cfr 2 tranches
Scenario B (plan A omdat ze hier mijns inziens vanuit zijn gegaan): onduidelijkheid weg, koers loopt op, 'full blown' claimemissie aan hogere koers, dus minder verwatering

dus zoals altijd trekken de particuliere aandeelhouders aan het korste eind, scenario B lijkt slecht maar de vraag is of dat hier echt zo is:
voor Fagron: eindelijk duidelijkheid, kapitaal, banken tevreden, vertrekpunt terugopbouwen/weg omhoog 
private investeerders: minder verwatering en koerswinst
particuliere aandeelhouders: minder verwatering en koerswinst (tov 5.5)

akkoord, of je koerswinst hebt uiteindelijk natuurlijk afhankelijk van je inkoopprijs, maar voor degenen die nu willen kopen lijkt me dit een mooi uitgangspunt, er is duidelijkheid, een prima oplossing (emissie was al lang in de koers verwerkt dus), CEO DOET OOK MEE!!!!!, je hebt alleen wat geduld nodig...

Ach, zo gaat het bij iedere emissie en kapitaalverhoging. Er is altijd veel onzekerheid, het risico is groot, de garantie is tot de voordeur en er zijn altijd 1001 puntjes waar u op moet letten en rekening mee moet houden. Cliché van jewelste, maar er is nu eenmaal nooit een free lunch af te halen op het Damrak.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2016 14:15
    Als je nu al aangeeft dat de koers waartegen 75% verwatering gekocht kan worden het gemiddelde zal zijn van de 30 dagen voorafgaande aan de BAVA met een max van 5.50, dan snap ik niet dat die koers zo omhoog ging en nog uberhaupt boven de 5.50 staat.

    Juist als de koers zo hoog staat straks dan gaat het dus niet door...., er zijn al een heel setje haken en ogen en mocht toch wel allemaal lukken en ook nog eens tegen 5.50 en 4.95 publiek dan nog is het hopelijk genoeg om samen met een sterke cashflow in 2017 weer eens binnen je convenanten te komen....

    De markt maakt het nu eenmaal altijd verschrikkelijk duur om uit de problemen te komen en daar maken grote partijen juist gebruik van om dit nog eens extra aan te dikken om zo met enorme verwatering goedkoper extra groot aandeelhouder te worden ten koste van de zittende aandeelhouder.

    Ik interpreteer dit nieuws als een sell boven de 5.50, of de koers zakt flink en loopt richting de vergadering weer boven de 5.50 maar komt gemiddelde in ieder geval niet boven de 5.50 of de koers begint hoger en gaat daarna omlaag want je moet gemiddeld onder de 5.50 of je geraakt helemaal onder de 5.50....

    Wat moet je dan in de periode voor de 30 dagen voor de bava op een koers long gaan zitten boven de 5.50??

    De koers MOET omlaag om het door te kunnen laten gaan en anders gaat alles publiek en dan heb je het over een nog veel lagere koers....
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links