Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Heksenketel

Beurs Vandaag: Heksenketel

Update 08:45 uur: Imtech

SNS Securities noemt het Imtech bericht van vanochtend een winstwaarschuwing. Ik citeer ABM Financial News:

Imtech is opnieuw met een winstwaarschuwing gekomen. Dit zei analist Edwin de Jong van SNS Securities tegenover ABM Financial News nadat Imtech zich negatief uitliet over de ontwikkelingen in Duitsland. De marges herstellen niet in Duitsland, aldus de analist, "het gaat daar slechter dan gedacht".

Volgens De Jong gaat het om facturen die al langer dan 180 dagen open staan, met de halfjaarcijfers was dat 130 miljoen euro. Een deel daarvan zal niet terugkomen, verwacht de analist, die rekening houdt met tientallen miljoenen euro's aan afschrijvingen. SNS Securities heeft een Houden advies op Imtech.


Update 08:40 uur: PostNL

Mijn laatste werkdag, zei ik toch? Heb je figuren die me doodleuk research gaan zitten sturen. Vooruit, JPMorgan Chase verlaagt het advies van PostNL, naar verhoogt het koersdoel. Dat is analistenjargon om te zeggen dat ze finaal scheef zitten :-) Ik citeer:

We are downgrading PNL to Neutral (OW) after a strong 2013 share price performance (second only to DPW; +130% since UPS/TNTE deal break) we attribute to successful conclusion of key negotiations with pension trustees, a more accommodating pricing environment (with scope for additional, positive change), accelerated cost savings and a broadly improved European macro perceptions.

The result is a less compelling risk/reward profile relative to other options in the sector with our upgraded PT (+6% on better margins) implying modest 10% upside potential. Our bull/bear case analysis is biased toward upside (+35% / -20%), but subject to great uncertainty at this time.


Update 08:15 uur: Voorbeurs

Het is eigenlijk het laatste agendapunt van het jaar. Quadruple Witching Day. Vandaag expireren álle opties en futures die u maar bedenken kan. Dat kán rare koersbewegingen opleveren. OK, er zijn ook wat BBP-cijfers (VS, VK en wij), maar dat zijn de voor de 1325ste keer herziene getallen.

Het moet raar gaan willen die erg afwijken. Er is een Duits inflatiecijfer en de Kansas City Fed Index heeft een eenzaam bestaan: interessseert niemand. Veel nieuws is er ook niet. Goh, spuit elf S&P kickt nu ook een A'tje van de EU-rating af. Zoek de verschillen en de futures zeggen dûh :-)

Imtech blijft met Angstgegner Duitsland worstelen en NSI belooft geen nieuwe emissie te doen. Brussel doet uitspraak over KPN-E-Plus-Telefónica? Afwachten. Nabeurs New York kwam nieuwbakken Dow Jones-fonds Nike met KW3-cijfers: -0,96% was het oordeel van de officiële handel nabeurs daarover.

Gaat het nog een beetje Meneer Kamp?
Dit is mijn 1638ste blogje dit jaar en veel neer worden het er niet. Mijn laatste werkdag van 2013 en ik ga me niet moe maken, tenzij het bal is op de beurs uiteraard. Dank voor al uw bezoek, tips, reacties, correcties, complimenten, ruzies én grappen. U houdt me scherp en daardoor leer ik veel.

Ik hoop dat u wat hebt verdiend dit jaar en laat uw hoofd niet hangen naar de crisis en al dat geklaag en gezaag. Crises gaan altijd vanzelf over en zijn achteraf altijd de mooiste momenten om te ondernemen, te beleggen of iets ander nieuws te beginnen. This time aín't different! Niet zo bang.

Moet ik de AEX voor volgend jaar nog gokken! Ieder jaar tel ik het langjarig gemiddelde van de index bij de laatste stand van het jaar op, maar laat ik het nu eens anders doen. Ik zeg lekker flauw AEX 400,32, want al die vooruitblikken 2014 van jan-en-alleman zijn me veel te bullish :-)

Op naar de koersen:

  • De Europese aandelenfutures openen van +0,2% (Griekenland aan de Noordzee) tot +0,5% (Eurostoxx 50) en de Amerikaanse +0,1% tot +0,2%. De Bundfuture (Duitse obligatiefuture) stijgt +0,02%.
  • Rare koersen in Azië: van -2% nu in Shanghai (Chinese kredietbubbel of het kort en grof door de bocht te duiden) tot +1% in India. Japan sluit +0,07%.
  • EUR/USD is stiekem toch nog iets verder gedaald (bedankt S&P?), ofwel de dollar trekt wat aan: 1,3630.
  • Goud krabbelt +0,6% op na die dreun gisteren en staat op 1195 dollar. Oliebenchmarks WTI en Brent verliezen allebei -0,3% op 98 en 110 dollar.

 

 

Agenda en nieuws Nederland

Nieuws buitenland

Internationale agenda

  • 08:00 Duitsland: inflatie (PPI) nov (cons: -0,1%)
  • 09:30 Nederland: BBP KW3 (cons: +0,1%)
  • 09:30 Nederland: consumentenuitgaven nov
  • 10:30 VK: BBP KW3 (cons: +0,8%)
  • 14:30 VS: BBP KW3 (cons: +3,6%)
  • 17:00 VS: Kansas City Fed Index

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2013 10:00
    Hallo,

    Ik bloos er van. Dank!

    Als er nog mensen zijn die me willen fileren, of nog een appeltje met me hebben te schillen: doe het! Daar leer ik altijd het meeste van.

    Net als de beurs zelf. Tenminste, ik heb van mijn blunders geleerd, niet van mijn successen. Die hebben me alleen maar overmoed bezorgd, waarna... Juist :-)

    Arend Jan
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links