Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot Wall Street: Feestje!

Slot Wall Street: Feestje!

Zo, dat was taperen. Heeft iemand al een nieuw buzzword?

U weet het intussen, de Fed gaat vanaf januari iedere maand 10 miljard dollar taperen, zolang de werkgelegenheid voorzichtig blijft aantrekken, de economie modest blijft groeien en er iets van inflatie overblijft. Dit zijn ook de officiële Fed-mandaten. De koersreacties? Die mogen er zijn.

Dat wil zeggen, aandelen vliegen de lucht in. Dollar, goud en rentes reageerden eerst eigenlijk niet, maar richting het slot trok de dollar aan en kreeg (daardoor?) goud een tik om de oren. Gek genoeg deden de (Amerikaanse) rentes helemaal niets! Kijk maar. Is ook wel eens anders geweest...

Of met deze koerszwieper de correctie tot het verleden behoort, is nog afwachten. Vrijdag eerst nog die enorme optie-expiratie (Quadruple Witching Day) en... daarna kunnen we los? De statistiek zegt in elk geval dat we aan de vooravond staan van the most wonderful time of the year :-)

 

 

Tot morgen, tot voorbeurs. FTIF1312 is de AEX future (die vrijdag expireert) en daaronder ziet u achtereenvolgens de DAX, Eurostoxx 50, Bund, S&P 500 mini en Nasdaq 100 mini future.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links