Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brandhout-rally :-)

Brandhout-rally :-)

Niks te doen op het Damrak lijkt het als u de AEX en AMX ziet. Bij de AScX ligt dat al een beetje anders. Onder de oppervlakte broeit het, want het zijn uitgerekend een aantal special occasions die vandaag een enorme sprint voorwaarts trekken. Geturfd om 15:10 uur

  • Imtech: +8,04%
  • AMG: +5,23%
  • Binck: +4,50%
  • Unit4: +3,64%
  • AND: +13,10%
  • Ordina: 13,14%
  • Ctac: +12,71%
  • DPA Flex: +7,28% (opletten daar, het waren net nog double digits)

Dan heb ik het nog niet eens over BAM, Heijmans en Ballast Nedam. Brill gaat ook hard. Of TomTom. USG People. Aperam. Of kijk KPN dat stiekem al 2,50 euro neer zette. Het zijn er velen. Waar zulke sterke stijgers zijn, moeten ook grote dalers zijn? Dat valt mee.

Alleen Cryo-Save, Ajax en Porcelyene Fles (auw!) gaan nat. Drie fondsen pik er uit. Bij de anderen is bedrijfsnieuws, KW3-cijfers of momentum van de laatste weken de duidelijke aanleiding voor de bewegingen:

Imtech
Opluchtingsrally na die zeperd van die KW3-cijfers vorige week onderdag. Toen werd duidelijk dat het lot van de onderneming voorlopig in handen van de banken ligt en die geven vandaag groen licht. Misschien speculatief, maar is dit ook niet juist een heel goed en vertrouwenwekkend teken?

U mag aanemen dat die banken iets dieper in de boeken, laden, kasten en kliko's hebben mogen snuffelen dan de gemiddelde aandeelhouder. Blijkbaar zijn ze daar zo tevreden over dat ze het concern nog een halfjaartje langer het voordeel van de twijfel gunnen.


(fullscreen)

AND
Donderdag komt AND met KW3-cijfers en het is nu al een gekkenhuis. De handel lag zefs een paar uur stil. Geen nieuws, geen persbericht, in de markt hoor ik ook niks en op het forum weten ze het ook niet. Ja, overnamegeruchten en heel veel linkjes uit de navigatie-industrie. Een smoking gun zie ik niet. U wel?


(fullscreen)

Ordina
"Ik heb tranen in mijn ogen, de koers kan ook omhoog." Even verderop: "Ja, ik heb ook een brok in mijn keel." De ontroering is veel Ordina-beleggers te machtig op het forum. Ineens zijn zijn de analisten enthousiast naar aanleiding van de KW3-cijfers en de koersgeest is helemaal uit de fles.

Rabobank heeft een gloedvol betoog vandaag. Meer is er gewoon niet. Of...

Het valt op dat - kijk maar naar het lijstje aan het begin van dit stukje - veel aandelen die jarenlang slecht lagen, waar wat mee was, of ellende kenden ineens er vandoor gaan. Is dit de natuur van de bullmarket dat na kwaliteit nu - met een oneerbiedig woord - nu het brandhout aan de beurt is om te stijgen?

In dat geval: wie weet er nog meer leuke namen die misschien wel... juist :-)


(fullscreen)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links