Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GE snijdt in verwachtingen

FAIRFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) denkt over heel 2016 een lagere omzet in de boeken te zullen zetten dan eerder voorzien. Het bedrijf worstelt met de trage economische groei die de vraag naar zijn producten geen goed doet.

GE gaat er nu van uit dat de omzetgroei die het op eigen kracht zal halen op maximaal 2 procent zal uitkomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is dus zonder de invloed van bijvoorbeeld overnames. Eerder zei het bedrijf hier een omzetplus van 2 tot 4 procent te voorzien.

De verlaging komt niet geheel onverwachts. Branchegenoten van GE kwamen eerder al met soortgelijke maatregelen.

Verder scherpte GE de winstverwachting voor het hele jaar aan. In het derde kwartaal resteerde onder de streep een winst van bijna 2 miljard dollar (ruim 1,8 miljard euro). Dat was minder dan de 2,5 miljard dollar een jaar eerder.

De omzet van GE, dat onder meer gasturbines, locomotieven, vliegtuigmotoren, windmolens en apparatuur voor de energie- en medische sector maakt, kwam uit op 29,3 miljard dollar. Dat was minder dan de 29,6 miljard dollar waar analisten door de bank genomen van uitgingen. De aangepaste winst van het concern viel afgelopen kwartaal wel hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden.

De orderportefeuille steeg met 18 procent naar 319 miljard dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links