Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Esperite rekent op besparingen

ZUTPHEN (AFN) - Esperite, eigenaar van stamcellenbank Cryo-Save, verwacht vanaf juli zo'n 1,2 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen. Dat komt onder meer door het verplaatsen van zijn laboratorium naar Zwitserland en de effecten van besparingsprogramma Galaxy, zo werd woensdag bekend.

Esperite had eerder nog te maken met hoger vervoerskosten van monsters van het laboratorium in Nederland naar de vestiging in België. Deze monsters worden sinds januari allemaal in Zwitserland verwerkt. De kosten voor het sluiten van de laboratoria in Nederland en België waren volgens Esperite beperkt. Zo hoefde het bedrijf vorig jaar nauwelijks ontslagvergoedingen te betalen, omdat de contracten van veel personeelsleden zich nog in de wettelijke opzegtermijn bevonden.

Daarbij was de investering in het laboratorium in Zwitserland beperkt, omdat de infrastructuur onderdeel was van de overname van Salveo in 2014. ,,Het bestuur beoordeelt de terugkerende kostenbesparingen tot een jaarlijkse 1,2 miljoen euro'', aldus Esperite.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juni 2016 09:48
    Tja die besparingen gaan ze nodig hebben. Als ik even hun jaarcijfers op een rijtje zet krimpt het bedrijf, de omzet en het vermogen nemen (flink) af, en het enige dat toeneemt is de schuld en de beloften. Niet geheel ongewoon voor een biotech-startup (onvoorspelbaar^2), maar toch verontrustend.

    Als we daarbij bedenken dat veel van het personeel in België nieuw was (want nog in opzegtermijn) dan is er ofwel veel verloop, ofwel heel veel uitbreiding van personeel. Beide lijken me onwenselijk op dit moment.
  2. [verwijderd] 15 juni 2016 10:10
    Toch vreemd dat Amar dit niet specifieker verwoord heeft tijdens de Ava, nu komen ze met een (kostbaar) PB omdat ze de koersreacties wat wilde afwachten .. nou die vielen wat tegen, dus vind dit wel een mosterd na de maaltijd gevalletje. Per slot van rekening stonden Amar zijn aandeeltjes behoorlijk onder water gisteren en zal wel wat geschrokken zijn.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links