Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Omzet Fagron neemt toe'

'Omzet Fagron neemt toe'

AMSTERDAM (AFN) - De toeleverancier aan apotheken Fagron heeft in 2015 naar verwachting de omzet zien stijgen. Uit een analistenconsensus die is opgesteld door Bloomberg komt naar voren dat de omzet uit zal komen op 477,7 miljoen euro, tegen 447,1 miljoen euro een jaar eerder. Fagron komt vrijdag voorbeurs met resultaten naar buiten.

Fagron had in oktober zijn omzetprognose neerwaarts bijgesteld naar 470 tot 480 miljoen euro. Het bedrijf gaf aan last te hebben van strengere regelgeving in de Verenigde Staten en de verzwakking van de Braziliaanse real. Het terugkerende bedrijfsresultaat (rebitda) zal dit jaar volgens Fagron 105 à 115 miljoen euro bedragen. Hier ligt de consensus op 109 miljoen euro.

In een vooruitblik op de cijfers van het bedrijf gaf KBC Securities aan vooral te hopen dat Fagron meer duidelijkheid geeft over de financiële perikelen. Naar verluidt overweegt Fagron een claimemissie te doen om het schuldenprobleem aan te pakken. In december kreeg Fagron nog wat meer ademruimte van zijn financiers. Zij gaven het bedrijf een zogenoemde waiver voor wat betreft de financiële convenanten op leningen, die loopt tot eind maart.

Daarnaast gaan geruchten de ronde dat private investeerders het bedrijf van de beurs willen halen. Ook zou er de mogelijkheid zijn dat grootaandeelhouder Marc Coucke Fagron overneemt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 mei Aandeelhouders Fagron akkoord met alle agendapunten
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 2 februari 2016 18:30
    Ja. Dit begrijp ik ook niet 1.2.3. Ze hebben zelfs een goede EBITDA. Schijnbaar hebben ze veel of beter gezegd te veel schulden volgens bepaalde ratio's. Ze hadden ook wat problemen met een soort fraude in Amerika?! En weinig interesse in een overname. Tja. Ervaringen uit het verleden geven vaak aan dat er dan flink meer aan de hand is. Vrijdag zullen we het zien. Ik heb geen posities in dit fonds.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

18,760 17:35
-0,100 -0,53%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links