Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse beurs eindigt met kleine winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst het weekeinde ingegaan. Ook elders in Europa waren plussen te zien. Zorgtechnologieconcern Philips was een opvallende daler op het Damrak, zonder duidelijk aanwijsbare reden, terwijl ABN AMRO iets herstelde van de klap een dag eerder. Verder bleven de markten de ontwikkelingen rond handel volgen, net als de politieke situatie rond de afzettingsprocedure van president Donald Trump.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent hoger op 578,31 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 828,72 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent. Londen klom 1 procent na berichten over een mogelijke renteverlaging door de Bank of England.

Philips ging 5,4 procent onderuit in de AEX. Volgens verschillende marktkenners is het gissen naar de reden van de koersdaling. Het bedrijf maakte eerder deze week de impact van wisselkoersen op de verkopen kenbaar aan marktvorsers en komt op korte termijn met de analistenconsensus op de proppen.

ABN AMRO

ABN AMRO won 1,5 procent. Het aandeel kelderde een dag eerder ruim 12 procent vanwege een witwasonderzoek bij de bank. Volgens analisten van KBC Securities kan ABN AMRO een boete tot 200 miljoen euro krijgen van het Openbaar Ministerie als het onderzoek serieuze misstanden aantoont bij de bank.

ArcelorMittal was de grootste winnaar bij de hoofdfondsen met een plus van 2,7 procent. Volgens persbureau Bloomberg overweegt het staalconcern een deel van zijn ijzerertsactiviteiten in Canada, Brazilië en Liberia af te stoten.

Stern

Op de lokale markt steeg Stern 4,7 procent in waarde. De verkoop van de leaseactiviteiten levert het autobedrijf meer op dan gedacht. De handel in het aandeel van stamcelbedrijf Esperite werd tot nader order onderbroken in afwachting van een persbericht.

De euro was 1,0944 dollar waard, tegen 1,0936 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent op 56,09 dollar. Brentolie daalde 1,4 procent in prijs tot 61,89 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links