Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX in de plus

AEX in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag hoger uit de startblokken gekomen. Ook de andere graadmeters in Europa toonden plussen. Het sentiment wordt gestut door de winst van Hillary Clinton in het eerste debat tussen haar en rivaal Donald Trump.

De hoofdindex op Beursplein 5 won in het eerste handelsuur 0,3 procent tot 448,94 punten. De MidKap stond 0,1 procent lager op 650,49 punten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,3 procent.

Telegraaf Media Groep (TMG) daalde 0,5 procent. Het mediaconcern wil in de jaren tot en met 2019 de kosten met in totaal 90 miljoen euro verlagen. Een flink deel van die besparing moet al dit jaar zijn gehaald.

Winst

In de AEX herstelde biotechnologiebedrijf Galapagos met een winst van 2,4 procent iets van de zware koersval op maandag, toen het aandeel bijna 8 procent kelderde. Digitaal beveiliger Gemalto bungelde onderaan de hoofdindex met een min van 4,1 procent na een adviesverlaging door Berenberg.

Bij de kleinere fondsen op het Damrak was biotechnoloog Probiodrug een opvallende stijger met een koerswinst van bijna 11 procent, zonder duidelijke aanleiding.

Aandeel

In Frankfurt ging Deutsche Bank bijna 1 procent omhoog. Maandag klapte het aandeel van de grootste bank van Duitsland nog hard omlaag tot de laagste koers ooit door aanhoudende zorgen over de kapitaalpositie. In Londen zakte Thomas Cook 0,6 procent, de reisorganisatie gaf aan last te hebben van de onrust in Turkije.

De olieprijzen zakten weg, na de flinke stijging een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 45,62 dollar en Brent verloor 1 procent tot 46,91 dollar. De euro noteerde 1,1256 dollar, tegen 1,1271 dollar bij het Europese slot van de handel op maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 1
  2. 25 apr AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links