Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Recordomzet en winstspurt voor Facebook

Recordomzet en winstspurt voor Facebook

MENLO PARK (AFN) - Facebook heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar veel beter gepresteerd dan verwacht. De internetgigant zette een recordomzet in de boeken, aangejaagd door de verkoop van meer advertenties via video's, mobiele apparaten en foto- en videoapp Instagram. De winst nam daarbij fors toe.

De opbrengsten stegen het afgelopen kwartaal tot ruim 5,8 miljard dollar, tegen een marktverwachting van zo'n 5,4 miljard dollar. Zo'n 80 procent van de omzet kwam van mobiele apparaten. De winst explodeerde, van 701 miljoen dollar een jaar geleden tot 1,6 miljard dollar. Het is voor het eerst dat de onderneming onder de streep meer dan een miljard weet over te houden.

Volgens specialisten toont dat aan dat Facebook zijn populariteit goed en snel weet om te zetten in kapitaal. ,,Als je een adverteerder bent en de massa wilt bereiken heb je twee opties: Facebook of Google. En Facebook is daarbij het snelstgroeiende platform voor advertentie-uitgaven. Dat zal ook niet veranderen, omdat ze voor gebruikers steeds nieuwe kanalen openen'', aldus een analist.

Facebook telde bijna 1,6 miljard leden die minstens een keer per maand actief waren. Zo'n miljard mensen logden dagelijks in bij het sociale netwerk om hun status bij te werken of die van vrienden te bekijken, voornamelijk via smartphones of tablets. Oprichter en topman Mark Zuckerberg sprak van een geweldig jaar. Ook beleggers reageerden verheugd op de cijferpresentatie. Het aandeel steeg in de nabeurshandel in New York meer dan 6 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 apr Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?
  2. 24 apr Meta overtreft verwachtingen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 27 januari 2016 23:49
    Henri: Het zijn inderdaad mooie cijfers. Maar met 1,29 USD winst per aandeel ( volledig jaar 2015) zit je wel aan een K/W van 72. En dat maakt het neerwaarts risico wel groot, als ze eens een keertje niet aan de verwachtingen voldoen. En ze hebben al stevig liggen snoeien in het budget voor marketing.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Meta Platforms

468,240 07 mei
+2,560 +0,55%
Premium

Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links