Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers ASMI niet heel verrassend'

'Cijfers ASMI niet heel verrassend'

AMSTERDAM (AFN) - Het kwartaalbericht van ASM International (ASMI) is min of meer in lijn met de verwachtingen, maar toch ook zwakjes. Dat vinden analisten van ING. Volgens hen houdt de groei bij ASMI over de gehele linie voorlopig wel aan.

De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op een recordniveau, maar lag nog steeds 3 procent onder de consensus van analisten. De orderinstroom was ook licht te noemen, vinden de kenners bij ING. Daartegenover staat dat de brutomarge herstelde na drie mindere kwartalen. Het bedrijfsresultaat en de nettowinst voldeden daarnaast aan de prognoses.

De toeleverancier aan de chipindustrie meldde zelf voor het derde kwartaal te rekenen op een hogere orderontvangst dan in het tweede kwartaal. ASMI gaf verder aan op basis van de huidige marktomstandigheden te verwachten dat de omzet in de tweede helft van dit jaar hoger zal uitvallen dan in eerste helft. Het bedrijf denkt sneller te kunnen groeien dan de markt. De marktvorsers van ING merken op dat een sterkere tweede helft van het jaar ook al weerspiegeld was in de analistenconsensus voor ASMI.

ING handhaaft zijn koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 65 euro. ASMI noteerde woensdagochtend rond 09.50 uur 1,6 procent lager op 48,65 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links