Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom levert kaarten en software aan Subaru

TomTom levert kaarten en software aan Subaru

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft opnieuw een contract met een autofabrikant binnengehaald. Het Japanse Subaru gaat software en kaarten van de Amsterdamse navigatiedienstverlener gebruiken in zijn nieuwe boordcomputer. Dat maakte TomTom woensdag bekend, zonder te vertellen wat de deal naar verwachting oplevert.

De nieuwe Impreza die Subaru volgend jaar in de Verenigde Staten op de markt brengt is het eerste model dat zal zijn uitgerust met de nieuwe boordcomputer waarin TomTom het navigatiegedeelte voor zijn rekening neemt. Het Japanse bedrijf gaat de technologie uiteindelijk wereldwijd gebruiken.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel TomTom
  2. 17 apr TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2016 11:06
    Opvallend dat het nieuws al eerder bekend was (brochures Subaru) en Martijn den Drijver van NIBC hier mee kwam. Hij heeft de deal nog niet in zijn prognoses opgenomen omdat het nog niet officieel was. Kan hij nu gaan doen.
    Er zal wel een koersdoelverhoging aan zitten te komen omdat de leveringen al eind dit jaar starten (normaal is het 1,5-2 jaar van tekenen order naar levering, maar deze order hebben ze lang geheim kunnen houden)

    Ook mooi dat TomTom in deze deal samenwerkt met Harman. Dat was ooit een Here-bolwerk.

    Subaru is een mooie klant. Verkopen in de USA zo'n 600.000 nieuwe auto's per jaar. Subaru wereldwijd is dus groter dan Volvo.

    Goddijn verwacht in Automotive te groeien naar een marktaandeel van 50% in 2020 (interview ProBeleggen). Nu is dat zo'n 20%.
    Dat is een spectaculaire groei.

    Ook de take-rates gaan stijgen ivm connected-car en vooral de extra ADAS-veiligheid in de auto. De take-rate ligt nu nog net onder de 30% maar dat gaat op termijn naar richting de 100%. Volvo heeft in 2019 ADAS af-fabriek in alle nieuwe auto's ivm met die extra veiligheid; dat is dus een take-rate van 100%.

    Ook de gemiddelde inkomsten per auto gaan nog zeer fors groeien. Dit ivm duurdere kaarten (HD-maps+RaodDNA) en de nieuwe jaarabonnementen voor de real-time services (naar verwachting 50-70 basisfee per auto + minimaal 2x10 euro per auto per jaar aan abonnement gedurende de levensduur van die connected-car).
  2. [verwijderd] 21 september 2016 11:19
    TomTom geeft overigens zelf duidelijkere info dan AFN-nieuws:

    Amsterdam, September 21st 2016 – TomTom (TOM2) has been chosen by Subaru to be the global maps and navigation supplier for their next generation infotainment platform. The global platform will launch first in North America with the all-new 2017 Subaru Impreza. HARMAN International, the leading audio and infotainment supplier, is the Tier 1 system provider.

    With this inaugural collaboration between TomTom and Subaru, TomTom provides its state-of-the art navigation software, NavKit, and automotive grade digital maps, based on TomTom’s unique transactional-based mapmaking platform.

    “We are excited to bring our maps and navigation technology to Subaru, the fastest growing car maker in North America,” said Antoine Saucier, Managing Director TomTom Automotive. “Subaru has momentum with their passionate customer base, especially in the U.S. It’s our challenge to extend Subaru’s remarkable success.”
  3. forum rang 5 hvasd2 21 september 2016 11:50
    quote:

    *Justin* schreef op 21 september 2016 11:11:

    Als Subaru het in haar brochures publiceert, dan moet je het wel openbaar maken.

    Positief voor het orderboek waar dus in elk geval volvo en subaru in zitten. Ofwel eind deze maand in Parijs of bij de Q3 cijfers wordt de hoogte van het orderboek bekendgemaakt.
    Wat de rente is voor de Fed/ECB is het orderboek voor TT...
  4. [verwijderd] 21 september 2016 14:14
    De manier van communicatie geeft enorm veel wantrouwen, als de steranalist de brochures en advertenties niet had gevonden? was het waarschijnlijk via www.ikwilvanmijnautoaf.nl uitgekomen, de gedachte dat dit met een notering kan gebeuren is een ernstig fout signaal.

    Dat de koers nu daalt lijkt mij ook een duidelijk signaal!
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

5,780 26 apr
+0,205 +3,68%
Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links