Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GE wederom forse daler op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. De stemming op Wall Street is wat terneergeslagen vanwege de vele onduidelijkheden rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten. Daarnaast ging industrieconcern General Electric (GE) weer stevig onderuit.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 23.381 punten. De brede S&P noteerde 0,4 procent in de min op 2576 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent naar 6722 punten.

Bij de bedrijven viel het op dat GE bijna 8 procent moest inleveren. Het concern ging maandag ook al fors omlaag. GE kondigde toen onder meer een nieuwe strategie aan waarbij bedrijfsonderdelen worden afgestoten. Ook werd het dividend verlaagd.

Home Depot

Beleggers verwerkten verder onder meer kwartaalcijfers van 's werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot. Die schroefde zijn winst-omzetverwachting voor het hele jaar wat op en won 1,3 procent. De keten blijft profiteren van het herstel op de Amerikaanse huizenmarkt en zette extra omzet in de boeken in de nasleep van orkanen die delen van de VS teisterden.

Advance Auto Parts kwam eveneens met resultaten. De verkoper van auto-onderdelen won een een kleine 18 procent. Koopjesretailer TJX en sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods verloren na het openen van de boeken elk zo'n 5 procent.

Buffalo Wild Wings

Ook Buffalo Wild Wings stond in de schijnwerpers. De keten van sportbars kreeg er bijna 26 procent aan beurswaarde bij vanwege berichten dat investeerder Roark Capital een bod heeft gedaan op de onderneming van meer dan 2,3 miljard dollar. Roark is al eigenaar van onder meer fastfoodketen Arby's en Carl's Jr.

De euro was 1,1799 dollar waard, tegen 1,1771 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,9 procent in prijs tot 55,70 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 62,16 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links