Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brexit zorgde voor topdrukte bij Flow Traders

Brexit zorgde voor topdrukte bij Flow Traders

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders kende een bijzonder druk einde van een verder rustig tweede kwartaal. De Britse keuze om de EU te verlaten zorgde vooral op 24 juni, de dag na het referendum, voor enorm veel activiteit, liet het bedrijf vrijdag weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Flow Traders wist de netto-inkomsten uit de handel mede dankzij de brexit-drukte met 5 procent op te voeren ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar, naar 67,9 miljoen euro. De nettowinst was met 28,7 miljoen euro bijna een kwart hoger dan in het eerste kwartaal. Daarbij werd ook geprofiteerd van een eenmalige belastingmeevaller van 4,5 miljoen euro.

In de eerste helft van dit jaar kwam het handelsinkomen 10 procent lager uit dan een jaar eerder, op 132,5 miljoen euro. De brutomarge (ebitda) zakte van 52 naar 49 procent, vooral door hogere datakosten. De nettowinst nam op vergelijkbare basis met bijna 9 miljoen euro af tot 51,9 miljoen euro.

Onzekerheid

Topman Sjoerd Rietberg zei in een verklaring dat het tweede kwartaal grotendeels werd gekarakteriseerd door lage handelsvolumes, in afwachting van het Britse EU-referendum. Die situatie sloeg om op 24 juni, toen de grote onzekerheid rond de brexit-stem voor enorme activiteit zorgde op de bijzonder volatiele financiële markten.

Mede-bestuursvoorzitter Dennis Dijkstra toonde zich ten aanzien van het afgelopen kwartaal vooral tevreden over de resultaten in Oost-Europa (EMEA-regio) en op het Amerikaanse continent. Die ontstonden volgens hem ondanks relatief zware marktomstandigheden. In Azië bleven de ontwikkelingen matig, maar verwacht het bedrijf op korte termijn te profiteren van de verdere uitbouw van zijn aanwezigheid.

Flow Traders liet vrijdag ook weten dat De Nederlandsche Bank heeft ingestemd met de voorgenomen benoeming van Marcel Jongmans als financieel directeur. Aandeelhouders mogen tijdens een vergadering op 26 september stemmen over de benoeming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 mei Jupiter kleiner in Flow Traders
  2. 25 apr Uitstekende cijfers Flow Traders

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Flow Traders

19,680 17:35
-0,260 -1,30%
Premium

Uitstekende cijfers Flow Traders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links