Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schoenenmerk Dr. Martens wil naar beurs Londen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het bekende schoenen- en laarzenmerk Dr. Martens wil naar de beurs in Londen. Eigenaar Permira Holdings is van plan om aandelen Dr. Martens te gaan verkopen aan beleggers.

Permira kreeg Dr. Martens in 2014 voor 380 miljoen euro in handen en sindsdien heeft de investeringsmaatschappij het Britse merk wereldwijd uitgebreid, met nieuwe winkels en grotere onlineverkopen. Nu moet minstens een kwart van de aandelen Dr. Martens verhandelbaar worden. In november 2019 werd door bronnen nog gemeld dat investeringsmaatschappij Carlyle interesse zou hebben in een overname van Dr. Martens van Permira.

In de eind september afgesloten eerste jaarhelft van het gebroken boekjaar werd door Dr. Martens een omzet behaald van 318 miljoen pond, omgerekend 353 miljoen euro. Dat is 18 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat nam met 30 procent toe tot meer dan 86 miljoen pond.

De eerste laarzen en schoenen van Dr. Martens werden al in de jaren veertig van de vorige eeuw ontworpen door de Duitse legerarts Klaus Märtens. Het merk werd daarna omarmd door arbeiders en later door allerlei subculturen, van punks tot skinheads. Momenteel bereiken ze een breder publiek en worden ze ook gedragen door topmodellen. Dr. Martens maakt behalve schoenen ook kleding, riemen, tassen en verzorgingsproducten voor schoeisel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 11 januari 2021 13:40
    Ze zijn ook afgrijselijk lelijk, maar we hebben al eerder gezien bij Crocs, Uggs en Birkenstocks dat dat geen reet uit maakt. De gemiddelde mens is meer dan bereid belachelijk veel geld neer te leggen voor of kleding of schoenen als dat betekent dat hij of zij kan rekenen op het comfort van sociale instemming.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links