Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street licht lager richting weekeinde

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden vrijdagmiddag op verlies. Beleggers blijven terughoudend nu de door president Donald Trump beloofde belastingverlaging voor bedrijven vertraging op dreigt te lopen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel op Wall Street 0,2 procent lager op 23.411 punten. De bredere S&P 500 zakte eveneens 0,2 procent en kwam op 2580 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6744 punten.

Beleggers kregen kort na de opening een tegenvallend bericht over het consumentenvertrouwen te verwerken. Volgens een voorlopig cijfer van de universiteit van Michigan is het vertrouwen in november afgenomen, waar economen gemiddeld op een lichte stijging rekenden.

Walt Disney

Walt Disney kwam donderdag nabeurs met teleurstellende kwartaalresultaten. Aan de andere kant kondigde het entertainmentconcern aan dat drie nieuwe films zullen worden toegevoegd aan de succesvolle Star Wars-reeks. Het aandeel was koploper in de Dow met een winst van 2,6 procent.

Bij de hoofdfondsen gooide ook General Electric hoge ogen, Het industrieconcern werd 2,3 procent meer waard. Onderaan stond chipmaker Intel met een verlies van 1,8 procent. Farmaceut Merck en olieconcern ExxonMobil leverden respectievelijk 1,7 en 1,6 procent in.

J.C. Penney

Ook twee grote winkelbedrijven gaven een kijkje in de boeken. J.C. Penney (plus 14 procent) liet daarbij een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet zien. De resultaten van Nordstrom (min 2,1 procent) voldeden niet aan de verwachtingen van analisten.

Chipbedrijf Nvidia (plus 5,7 procent) presteerde wel boven verwachting, geholpen door een sterke vraag naar technologie voor datacenters. Autoverhuurder Hertz kreeg met zijn kwartaalbericht aanvankelijk ook de handen op elkaar bij beleggers, maar dook daarna toch 1,6 procent in de min.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links