Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thomson Reuters krikt opbrengsten verder op

TORONTO (AFN) - Thomson Reuters heeft de omzet in het vierde kwartaal verder zien toenemen. Daarbij profiteerde de nieuws- en dataleverancier onder meer van gunstige wisselkoerseffecten.

De opbrengsten kwamen uit op ruim 2,9 miljard dollar, 3 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Volgens topman Jim Smith was sprake van ,,aanhoudende vooruitgang'' bij de belangrijke onderdelen.

Hij zei verder erg verheugd te zijn over de samenwerking die Thomson Reuters aangaat met Blackstone. Die investeerder neemt een controlerend belang in de financiële tak, zo werd onlangs bekend. Thomson Reuters krijgt daarvoor 17 miljard dollar, waarvan 3 miljard in contanten en 14 miljard in aandelen in het nieuwe bedrijf dat Blackstone opricht om het belang onder te brengen.

De operationele winst steeg afgelopen kwartaal met 51 procent tot 445 miljoen euro. Die toename kwam vooral doordat Thomson Reuters in de vergelijkbare periode een jaar eerder nog bepaalde lasten moest nemen die het resultaat drukten. De winst per aandeel ging juist met 73 procent omlaag, naar 0,81 dollar. In dat winstcijfer was een jaar terug nog sprake van een stevige meevaller door de verkoop van een onderdeel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links