Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street kijkt uit naar Senaatsverkiezingen Georgia

Wall Street kijkt uit naar Senaatsverkiezingen Georgia

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met kleine koersuitslagen begonnen aan de handel. Net als op de Europese beurzen reageren beleggers op Wall Street op de nieuwe lockdown in het Verenigd Koninkrijk. Ook gaat de aandacht uit naar de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel in New York een fractie hoger op 30.249 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3705 punten, terwijl techbeurs Nasdaq licht klom tot 12.700 punten.

Scheidend president Donald Trump en aankomend president Joe Biden voerden maandag allebei al druk campagne in de zuidelijke staat Georgia, waar dinsdag de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen plaatsvindt. Als de Democraten de twee Senaatszetels van Georgia niet weten te veroveren, behouden de Republikeinen de meerderheid in de Senaat en zal Biden in de komende jaren van hen afhankelijk zijn voor het goedkeuren van wetgeving en benoemingen.

Qualcomm

Bij de bedrijven is de blik van beleggers onder meer gericht op chipmaker Qualcomm, die in de eerste handelsminuten 1 procent won. Topman Steve Mollenkopf heeft aangekondigd in juni te vertrekken. Hij zal worden opgevolgd door de huidige voorzitter van het concern, Christiano Amon.

Verder werd bekend dat verfproducent PPG Industries coatingmaker Versaflex overneemt. Er zijn geen financiële details van de deal naar buiten gebracht. Het aandeel van de concurrent van het Nederlandse AkzoNobel kreeg er 0,9 procent bij.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links