Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen kleuren groen

Europese beurzen kleuren groen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren woensdag rond lunchtijd in het groen.

De Stoxx Europe 600 index won 0,4 procent tot 460,67 punten, de Duitse DAX steeg 0,3 procent op 15.559,37 punten, de Franse CAC 40 won 0,9 procent op 6,589,03 punten en de Britse FTSE 100 werd 0,3 procent duurder op 7.017,34 punten.

"Afwachten lijkt vandaag het thema op financiële markten. Wachten op het besluit van de Fed vandaag, wachten op nieuwe winstcijfers, wachten op de laatste data over het aantal besmettingen in de belangrijke economieën en wachten op nieuwe informatie over de effectiviteit van vaccins en nieuwe Covid varianten", schreef analist Teeuwe Mevissen van Rabobank in een marktcommentaar.

Veel vuurwerk wordt er vanavond van de Fed niet verwacht.

"Beleidsmakers vermijden meestal dat ze grote beleidsaanpassingen aankondigen aan het begin van de zomer en voorafgaand aan de bijeenkomst in Jackson Hole in augustus”, zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,1817.

Bedrijfsnieuws

Nadat dinsdagavond een aantal grote Amerikaanse techbedrijven de boeken openden, was de agenda vanochtend in Europa ook goed gevuld, al belooft het donderdag helemaal een drukte te worden.

"Een verdere stijging [van de beurzen] lijkt in het verschiet aangezien de winstcijfers die naar buiten komen grotendeels beter zijn dan verwacht, denkt Mevissen van Rabobank.

BASF heeft woensdag de onlangs verhoogde outlook voor 2021 herhaald. In het tweede kwartaal behaalde BASF een omzet van 19,8 miljard euro, een stijging van 56 procent. Topman Brudermüller wees op zowel stijgende volumes als prijzen in alle regio's en segmenten. Het aandeel verloor 0,8 procent.

Adecco heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten duidelijk zien stijgen. De uitzender verwacht dat de omstandigheden in het derde kwartaal verder zullen aantrekken, met een sterke omzetontwikkeling op jaarbasis. Het aandeel leverde meer dan 6 procent in.

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Een meevaller was dat er nog maar nauwelijks voorzieningen voor slechte leningen hoefden te worden getroffen. Het aandeel maakte een pas op de plaats. Het aandeel van Deutsche Boerse daalde ruim 4 procent.

Ook bij Barclays gaat het goed. Barclays zag in het tweede kwartaal de winst voor belastingen significant stijgen en overtrof daarmee de niveaus van voor de coronacrisis en ook de marktverwachtingen. Het aandeel won 4,0 procent.

ASMI daalde met 2,6 procent na meevallende cijfers, nadat de halfgeleiderspecialist begin deze maand al liet weten dat de resultaten ruim boven de eerder afgegeven outlook zouden uitkomen. Vooral de orderinstroom oogt sterk, merkten analisten op.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40
DAX
PSI

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. CAC 40 18:05
    7.996,64
    +0,49% +39,07
  2. DAX 03 mei
    18.001,60
    0,00% 0,00
  3. PSI 18:05
    6.652,71
    +0,06% +4,04

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links