Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of England handhaaft beleid

Bank of England handhaaft beleid
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft zoals verwacht de rente en het opkoopprogramma ongewijzigd gehouden na zijn monetaire beleidsvergadering donderdag.

De belangrijkste beleidsrente blijft staan op 0,1 procent en het opkoopprogramma op 895 miljard Britse pond, inclusief 20 miljard pond bedoeld voor het opkopen van bedrijfsobligaties. Van de negen beleidsmakers stemde er één tegen het handhaven van het programma. Bekend is dat hoofdeconoom Andy Haldane voor vervroegde afbouw of 'tapering' van het opkoopprogramma is, maar hij kreeg er geen medestanders bij.

De Bank of England verklaarde dat de inflatie zal terugvallen na een periode van hogere inflatie die boven de doelstelling ligt. In mei steeg de Britse inflatie naar 2,1 procent, van 1,6 procent in april. Ook de Britse huizenprijzen stijgen sterk.

De centrale bank wees er ook op dat de raming voor de economische groei in het tweede kwartaal sinds mei met 1,5 procentpunt is verhoogd.

Het Britse pond noteerde donderdag licht lager ten opzichte van de euro op 0,8576, tegen 0,8547 voorafgaand aan het rentebesluit. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links