Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 10,650 10 mei 2024 14:59
  • +0,300 (+2,90%) Dagrange 10,390 - 10,715
  • 922.620 Gem. (3M) 2M

Sectornieuws

2.435 Posts
Pagina: «« 1 ... 67 68 69 70 71 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 augustus 2016 16:13
    EasyJet schrapt vluchten vanwege staking

    Helft vluchten vanaf Schiphol geannuleerd op maandagochtend.

    EasyJet schrapt maandag de helft van zijn vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Dit meldde de prijsvechter zondagnacht.

    "We verwachten minstens 50% van onze geplande vluchten te kunnen uitvoeren, maar als gevolg van de kort van te voren aangekondigde staking zal easyJet een aantal vluchten moeten annuleren. Naar verwachting heeft deze staking nog meer effect op het vliegschema", aldus EasyJet.

    De staking vindt plaats tussen 06.00 uur en 10.00 uur, en vormt de tweede staking onder easyJet piloten in korte tijd, nadat eerdere werkonderbrekingen niet het gewilde effect hadden, omdat de luchtvaartmaatschappij piloten van elders haalde.

    "De inzet van de staking blijft het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen", zei de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers, die de easyJet piloten in Nederland vertegenwoordigd.

    EasyJet had kenbaar gemaakt ook bij toekomstige acties stakingsbrekers vanuit het buitenland in te vliegen. De VNV heeft zoals recent door een rechter opgelegd de nieuwste actie zes uur van te voren gemeld.

    "Wij zijn teleurgesteld in deze onnodige acties van de VNV en de schade die dit berokkend aan onze passagiers die via Schiphol reizen. Temeer omdat we al significante verbeteringen hebben bereikt in een eerlijke en marktconforme cao voor onze piloten", zei de prijsvechter, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij op Amsterdam Schiphol.

    Nieuwe stakingen door de circa 70 piloten van easyJet zijn reeds ingecalculeerd. "We zijn vastberaden om een eerlijke cao voor de easyJet-piloten af te sluiten, ook al zou dat betekenen dat het conflict en de daardoor veroorzaakte operationele verstoringen zich nog maanden voortslepen", aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 2 augustus 2016 16:23
    Lufthansa voorziet moeilijke maanden

    Gepubliceerd op 2 aug 2016 om 08:02 | Views: 2.184

    FRANKFURT (AFN) - De luchtvaartsector gaat een zwaar halfjaar tegemoet, waarbij het passagiersvervoer sterk wordt geremd door de dreiging van terroristische aanslagen en de toenemende politieke en economische onzekerheid. Dat stelde de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa dinsdag bij de presentatie van haar resultaten van de afgelopen maanden.

    Lufthansa waarschuwde onlangs al dat het zijn verwachtingen voor 2016 had getemperd. Door alle problemen waar de luchtvaart mee wordt geconfronteerd, zal het bedrijfsresultaat dit jaar krimpen, in plaats van de lichte groei die eerder nog werd voorspeld.

    In het tweede kwartaal van dit jaar zakte het resultaat (ebit) met ruim 8 procent naar 582 miljoen euro. De omzet ging daarbij met 3 procent omlaag, naar 8,1 miljard euro. Met 437 miljoen euro kwam de nettowinst bijna een vijfde lager uit dan een jaar eerder.

    Boekingen gedaald

    ,,Onze sector moet zich voorbereiden op een moeilijke tweede helft van het jaar'', zei topman Carsten Spohr. ,,De boekingen, zeker op onze langeafstandsvluchten naar Europa, zijn aanzienlijk gedaald en we verwachten dat de sterke druk op de prijzen aanhoudt.''

    Lufthansa zag de passagiersstroom in de eerste helft van dit jaar nog wel groeien. Mede door de sterke concurrentie werden tickets echter steeds goedkoper, waardoor de opbrengsten afnamen. De dalende brandstofrekening bood wel enig soelaas en zorgde ervoor dat het resultaat in de eerste helft van 2016 wat beter was dan een jaar eerder.

    De Duitse luchtvaartmaatschappij zag vooral de vraag uit Zuid-Amerika en Azië naar reizen richting Europa de afgelopen maanden stevig afnemen.
  3. forum rang 10 voda 4 augustus 2016 16:01
    Update: EasyJet vervoert meer passagiers

    In juli stijging van 6,7 procent.

    Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in juli meer passagiers vervoerd. Dit bleek donderdag uit de vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

    In juli, de eerste maand van het nieuwe kwartaal, vervoerde easyJet 7,51 miljoen passagiers, 6,7 procent meer dan in juli 2015.

    Europa's op één na grootste prijsvechter annuleerde afgelopen maand 350 vluchten, tegenover 318 annuleringen in dezelfde periode van 2015. Vorig jaar werden de vluchtannuleringen bij de luchtvaartmaatschappij ingegeven door branden bij luchthaven Rome Fiumicino.

    De vluchtonderbrekingen zijn hiermee op maandbasis meer dan gehalveerd, nadat in juni 852 vluchten werden geannuleerd, tegenover 487 annuleringen in juni 2015.

    EasyJet werd het afgelopen kwartaal gedwongen 1.221 vluchten te annuleren, mede als gevolg van stakingen, wat een negatieve impact van 31 miljoen Britse pond op de winst had, ofwel zo'n 37 miljoen euro.

    De luchtvaartmaatschappij ziet zich nu voornamelijk met onzekerheid in consumentengedrag geconfronteerd, nadat onder meer een reeks aan terroristische aanslagen Europa opschrok. EasyJet CEO Carolyn McCall sprak van het slechtste klimaat in een decennium, met meer terroristische aanslagen in een jaar tijd dan iedereen zich kan heugen, en waarschuwde voor de resultaten in de rest van het jaar.

    Voor de zomermaanden juni en juli, de piek in de luchtvaartbranche, moest easyJet kortingen geven om de vliegtuigen vol te krijgen. "Dit was voor het eerst in de geschiedenis van het concern dat easyJet dergelijke acties moest inzetten, zei McCall gedurende de toelichting op de financiële resultaten over het kwartaal dat eindigde eind juni.

    De bezettingsgraad steeg in juli met 1,5 procentpunt op jaarbasis naar 95,8 procent.

    Het aandeel easyJet steeg donderdag 0,7 procent.

    Update: om aanvullende informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 4 augustus 2016 16:26
    Terrorisme zet rem op groei luchtvaart

    Gepubliceerd op 4 aug 2016 om 13:04 | Views: 1.056

    GENÈVE (AFN) - Nog altijd zit de aanhoudende terreurdreiging en de fragiele staat van de wereldeconomie de aanwas van passagiers in de luchtvaart in de weg. Uit cijfers van luchtvaartassociatie IATA bleek dat de groei op jaarbasis in juni nagenoeg gelijk was aan een maand eerder.

    In juni steeg de vraag naar passagiersvervoer op jaarbasis met 5,2 procent, tegenover 4,8 procent een maand eerder. Volgens IATA-directeur Tony Tyler verliest de groei, na een voortvarende start van het jaar ,,momentum". Hij herhaalde andermaal dat economische terugval, terroristische aanslagen en politieke schokken zoals recent in Groot-Brittannië en terroristische aanslagen hun sporen zullen nalaten.

    Omdat de beschikbare capaciteit toenam met 5,6 procent, zakte de bezettingsgraad naar 80,7 procent.
  5. forum rang 10 voda 9 augustus 2016 16:28
    Passagiersvervoer op luchthavens Europese Unie flink hoger

    Schiphol was een van de grootste stijgers.

    Het passagiersvervoer is in de Europese Unie het eerste halfjaar van 2016 ten opzichte van een jaar geleden flink gestegen, waarbij Schiphol onder de grote luchthavens één van de sterkste stijgers was. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de luchthaven brancheorganisatie Airport Council International.

    Het passagiersvervoer nam op de Europese luchthavens gemiddeld met 6,2 procent toe. De ACI tekende daarbij aan dat de groei van 8,2 procent in de eerste drie maanden in het tweede kwartaal afvlakte tot 4,8 procent en noemde daarbij de terroristische aanslagen als voornaamste oorzaak.

    Onder de vijf grootste EU-luchthavens was de groei op Schiphol met een plus van 9,9 procent het grootst, met kort daarna Madrid met een groei van 8,6 procent. Op de drie grote hubs Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt Main stagneerde de groei van het passagiersvervoer, met een groei van slechts 0,6 procent op Heathrow, 0,0 procent op Charles de Gaulle en -0.9 procent in Frankfurt.

    Het luchtvrachtvolume op de luchthavens in de Europese Unie nam in het eerste halfjaar met 2,1 procent toe, waarbij de groei op Schiphol slechts 1,6 procent was.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. gerrit 69 24 augustus 2016 14:19
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfra...

    Qantas beloont aandeelhouders na recordjaar
    Vandaag, 07:33
    SYDNEY (AFN) - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft het beste jaar uit zijn 95-jarige geschiedenis achter de rug. Het bedrijf laat ook zijn aandeelhouders delen in de feestvreugde. Zij mogen voor het eerst sinds 2009 op een winstuitkering rekenen.

    Kostenbesparingen in combinatie met lage brandstofprijzen stelden Qantas in staat de winst in het eind juni afgesloten boekjaar stevig op te voeren. De luchtvaartmaatschappij rapporteerde woensdag een winst voor belastingen en eenmalige posten van omgerekend ruim 1 miljard Australische dollar. Dat is bijna 60 procent meer dan een jaar eerder.

    Onder leiding van topman Alan Joyce heeft Qantas de afgelopen jaren flink gesneden in zijn vluchtaanbod, en personeelsbestand. Ook werden veel orders voor nieuwe vliegtuigen uitgesteld of geannuleerd. Eerder deze maand nog zette het bedrijf een streep door een order voor acht A380's die het nog had uitstaan bij fabrikant Airbus.

    Budgetdochter

    In plaats van het grootste passagierstoestel ter wereld, waarvan het in 2008 een van de eerste gebruikers was, ziet Qantas meer brood in de Boeing 787 Dreamliner. Dat is een kleiner, maar zuiniger toestel dan de A380. Qantas heeft er daar elf van rondvliegen bij budgetdochter Jetstar en neemt er zelf volgend jaar acht in ontvangst.

    Daarnaast heeft het bedrijf opties om nog eens 45 Dreamliners aan te schaffen. Joyce liet woensdag weten niet uit te sluiten dat die allemaal worden benut. Met die toestellen kunnen tegen veel lagere kosten rechtstreekse vluchten van Australië naar Europa en Noord-Amerika worden aangeboden.
  7. forum rang 10 voda 24 augustus 2016 16:20
    Qantas beloont aandeelhouders na recordjaar

    Gepubliceerd op 24 aug 2016 om 07:26 | Views: 2.897

    SYDNEY (AFN) - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft het beste jaar uit zijn 95-jarige geschiedenis achter de rug. Het bedrijf laat ook zijn aandeelhouders delen in de feestvreugde. Zij mogen voor het eerst sinds 2009 op een winstuitkering rekenen.

    Kostenbesparingen in combinatie met lage brandstofprijzen stelden Qantas in staat de winst in het eind juni afgesloten boekjaar stevig op te voeren. De luchtvaartmaatschappij rapporteerde woensdag een winst voor belastingen en eenmalige posten van omgerekend ruim 1 miljard Australische dollar. Dat is bijna 60 procent meer dan een jaar eerder.

    Onder leiding van topman Alan Joyce heeft Qantas de afgelopen jaren flink gesneden in zijn vluchtaanbod, en personeelsbestand. Ook werden veel orders voor nieuwe vliegtuigen uitgesteld of geannuleerd. Eerder deze maand nog zette het bedrijf een streep door een order voor acht A380's die het nog had uitstaan bij fabrikant Airbus.

    Budgetdochter

    In plaats van het grootste passagierstoestel ter wereld, waarvan het in 2008 een van de eerste gebruikers was, ziet Qantas meer brood in de Boeing 787 Dreamliner. Dat is een kleiner, maar zuiniger toestel dan de A380. Qantas heeft er daar elf van rondvliegen bij budgetdochter Jetstar en neemt er zelf volgend jaar acht in ontvangst.

    Daarnaast heeft het bedrijf opties om nog eens 45 Dreamliners aan te schaffen. Joyce liet woensdag weten niet uit te sluiten dat die allemaal worden benut. Met die toestellen kunnen tegen veel lagere kosten rechtstreekse vluchten van Australië naar Europa en Noord-Amerika worden aangeboden.
  8. forum rang 10 voda 2 september 2016 15:39
    Ryanair vervoert meer passagiers

    In augustus stijging van 11 procent op jaarbasis.

    (ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in augustus meer passagiers vervoerd. Dit bleek vrijdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

    Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 11 procent op jaarbasis van 10,4 miljoen naar 11,5 miljoen. De bezettingsgraad dikte daarbij 1 procent aan ten opzichte van augustus 2015, tot 96 procent.

    Volgens chief marketing officer Kenny Jacobs van Ryanair was de stijging vooral te danken aan de lage prijzen na de Brexit en het aanhoudende succes van het 'Always Getting Better' klantenprogramma.

    De concurrent van Air France-KLM herhaalde vrijdag de verwachting dat de gemiddelde ticketprijzen met 10 tot 12 procent zullen dalen in de zes maanden tot maart 2017.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 9 september 2016 15:17
    Lufthansa vervoerde in augustus minder passagiers

    Bezettingsgraad sterk gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Groep vervoerde in augustus minder passagiers, maar omdat de ingezette capaciteit steeg, daalde de bezettingsgraad sterk. Dit bleek vrijdag uit cijfers die de Duitse luchtvaartgroep bekendmaakte.

    Het aantal passagiers nam met 1,3 procent af tot 10,7 miljoen reizigers, waarbij de bezettingsgraad met 3 procentpunten daalde tot 84,7 procent.

    De daling van het aantal passagiers en verkochte passagierskilometers vond uitsluitend bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa plaats. Bij de dochtermaatschappijen Swiss en Austrian Airlines steeg het aantal passagiers, maar ook hier daalden de bezettingsgraden.

    Het aantal verkochte vrachttonkilometers steeg met 0,7 procent tot 819 miljoen tonkilometer en de vrachtbenuttingsgraad steeg o,1 procentpunt tot 61,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 16 september 2016 11:24
    Pilotenvakbond in patstelling met Lufthansa

    Gesprekken gestaakt zonder uitkomst.

    (ABM FN-Dow Jones) Gesprekken tussen Lufthansa en de pilotenvakbond zijn op niets uitgelopen. Dit meldde de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) vrijdag.

    Gesprekken werden al meerdere malen opgeschort. Het doel was om overeenstemming te bereiken over duurzame vooruitzichten voor het cockpit personeel van Lufthansa, Lufthansa Cargo en low-cost dochter Germanwings, aldus de vakbond.

    Analisten van Goodbody onderstreepten vrijdag in een rapport dat conflicten over loonvoorwaarden met het cabinepersoneel bij dochterbedrijf en prijsvechter Eurowings de BB+ kredietrating van het luchtvaartconcern bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's onder druk zet.

    De zorg van de analisten heeft betrekking op het verder oplopen van kosten bij de prijsvechter van Lufthansa, waarmee de onderneming aan concurrentievermogen inlevert.

    Vakbond Ver.di strijdt voor een loonsverhoging van 7 procent, tegen het bod van Lufthansa van een 1,3 procent salarisverhoging. "Iedere loonsverhoging voor cabinecrew zal het kostennadeel van Eurowings vergroten ten opzichte van de grootste prijsvechters in Europa", meenden de analisten van Goodbody.

    Prijsvechters van de traditionele luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France-KLM en Lufthansa, worstelen in Europa al geruime tijd met het boeken van zwarte cijfers, terwijl puur low-cost maatschappijen als easyJet en Ryanair winstgevend zijn en terreinwinst boeken. Pogingen bij de van oudsher nationale luchtvaartmaatschappijen om hun kosten te verlagen stuitten op veel weerstand van personeel.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 19 september 2016 16:17
    Airbus neemt ook management op de schop

    Gepubliceerd op 19 sep 2016 om 14:51 | Views: 686

    TOULOUSE (AFN) - Airbus gaat snijden in zijn management en organisatie om de kosten te verlagen. Dat zegt topman Tom Enders van het Frans-Duitse luchtvaart- en defensieconcern in een maandag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg.

    Waar Airbus al langer bezig is zijn productieproces te stroomlijnen, moeten nu ook ondersteunende diensten eraan geloven. ,,Wij nemen niet alleen op de werkvloer maatregelen om beter te kunnen concurreren'', zei Enders. ,,We moeten zo slank en efficiënt mogelijk worden.''

    De topman zei niet op welke termijn de herstructurering gestalte moet krijgen. Evenmin liet hij zich uit over eventuele gevolgen voor de werkgelegenheid. De Franse en Duitse overheden zijn van oudsher gespitst op een eerlijke verdeling van het werk bij de vliegtuigbouwer. Mede daardoor is Airbus een relatief logge organisatie, met veel functies die dubbel bezet zijn.

    Airbus kampt dit jaar met fikse tegenslagen. Problemen bij de ontwikkeling van het militaire vrachttoestel A400M en het nieuwe passagierstoestel A350 zadelden het bedrijf in de eerste jaarhelft op met afschrijvingen ter waarde van in totaal 1,4 miljard euro. Daarnaast kan het dit jaar door productieproblemen bij motorenleverancier Pratt & Whitney minder A320neo-toestellen afleveren dan gepland.
  12. forum rang 5 hvasd2 20 september 2016 11:03

    AF-KLM overweegt langeafstandsprijsvechter

    Gepubliceerd op 20 sep 2016 om 10:55 | Views: 39 | Onderwerpen: luchtvaart

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten

    Air France-KLM 10:45
    4,64 0,00 (-3,13%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Air France-KLM bestudeert de mogelijkheid voor de oprichting van een prijsvechter voor langeafstandsvluchten. Dat zei topman Jean-Marc Janaillac dinsdag op een toeristische conferentie in Parijs.

    De Franse krant Le Monde meldde maandag al op basis van ingewijden dat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie aan het kijken was naar een nieuwe prijsvechter voor de lange afstanden. Janaillac gaf verder aan dat het reizigersvervoer nog altijd onder druk staat door de terreurdreiging in Frankrijk. Vooral toeristen uit China, Japan en de Verenigde Staten mijden Frankrijk als vakantiebestemming, aldus de bestuursvoorzitter.
  13. forum rang 5 hvasd2 20 september 2016 11:49
    Lufthansa en Air China slaan handen ineen

    Gepubliceerd op 20 sep 2016 om 11:46 | Views: 0 | Onderwerpen: China

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten

    Air France-KLM 11:32
    4,73 0,00 (-1,25%)

    Lufthansa 19 sep
    10,47 0,00 (-0,31%)

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa en Air China hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor samenwerking op vluchten tussen Europa en China. De Duits-Chinese joint venture gaat volgend jaar van start.

    De twee maatschappijen tekenden in 2014 al een voorlopige deal voor samenwerking. Lufthansa en Air China behoren allebei tot het wereldwijde samenwerkingsverband Star Alliance en bieden al samen vluchten aan tussen Duitsland en China via een zogeheten codeshare-overeenkomst. Door activiteiten te bundelen in een gezamenlijke onderneming kunnen zij inkomsten verdelen en nog efficiënter samenwerken, ook op het gebied van onder meer vliegtuigonderhoud en -reparaties.

    China is een van de belangrijkste groeimarkten in de luchtvaartsector. Air France-KLM heeft er al stevig voet aan de grond. Het Frans-Nederlandse bedrijf werkt er via de luchtvaartalliantie SkyTeam samen met vier Chinese luchtvaartmaatschappijen, waaronder nummer één China Southern Airlines.
  14. forum rang 10 voda 21 september 2016 17:51
    Lufthansa doet nieuw voorstel aan piloten

    Voorstel om conflict te beeindigen

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa heeft woensdag een nieuw aanbod te hebben gedaan aan piloten in een poging het langslepende conflict over salarissen en pensioenen te beëindigen. Dit zei de Duitse luchtvaartmaatschappij.

    Lufthansa stelde zo'n 5.400 piloten een salarisverhoging in twee etappes van 4,4 procent in totaal voor, en daarnaast een eenmalige betaling die gelijkstaat aan twee maanden salaris. Lufthansa heeft ook een nieuw voorstel gedaan voor de huidige pensioenregeling, die een knelpunt was tijdens de gesprekken.

    De dialoog tussen de twee partijen werd afgelopen week beëindigd zonder resultaat.

    De afgelopen jaren leidden de conflicten tussen Lufthansa en de piloten meermaals tot kostbare stakingen.

    Lufthansa zei woensdag dat het voorstel als nieuw startpunt voor de onderhandelingen moet worden beschouwd.

    De pilotenvakbond, Vereinigung Cockpit, was niet direct beschikbaar voor commentaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 23 september 2016 13:05
    Piloten Lufthansa slaan weer loonaanbod af

    Gepubliceerd op 23 sep 2016 om 11:16 | Views: 771

    FRANKFURT (AFN/DPA) - Piloten van Lufthansa hebben het laatste loonaanbod van de luchtvaartmaatschappij afgeslagen. Daarbij meldde pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) dat de vliegeniers niet bereid zijn om over nieuwe voorwaarden te praten. Over eventuele nieuwe acties liet de bond zich vrijdag niet uit.

    Lufthansa verraste midweeks met een nieuw loonoffer. Dat bevatte, naast een garantie van werk op de middellange termijn ook betere carrièremogelijkheden voor de 5400 piloten. Eerder zei Lufthansa al dat het de gesprekken met VC graag wil voortzetten.

    Sinds het voorjaar van 2014 voerden de vliegers van Lufthansa en budgetdochter Germanwings herhaaldelijk actie tegen de bezuinigingen die de Duitse luchtvaartgroep wil doorvoeren. Lufthansa heeft daarnaast plannen om meer goedkope vluchten te gaan aanbieden. Dat zou volgens de piloten ten koste gaan van de werkgelegenheid in Duitsland.

    De stakingen van de afgelopen jaren hebben Lufthansa tientallen miljoenen euro's gekost.
2.435 Posts
Pagina: «« 1 ... 67 68 69 70 71 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links