Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EP eist belastingregels voor multinationals

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. WijHetVolk 25 november 2015 17:44
    Al dat gezever over "we gaan die multinationals wel even aanpakken" is kolder en volksverlakkerij van de eerste orde. Alsof er ook maar iets gaat veranderen. Er gaat simpelweg veel te veel geld in om.

    "If we consider that $18 trillion flowed in 2008 through the Netherlands, just one of many conduit havens, it is not unreasonable to imagine that tens or even hundreds of billions of dollars of tax revenue are at stake for developing countries, dwarfing flows of foreign aid.”

    Nicholas Shaxson, 2011, Treasure Islands – Tax havens and the men who stole the world, p. 164

    Uit het rapport van Oxfam Novib 21 mei 2013 door Esmé Berkhout. "De Nederlandse Route. Hoe arme landen inkomsten mislopen via belastinglek Nederland"

    Daarnaast praat men hier in Nederland over een voordeel van ongeveer 2 miljard voor de Nederlandse Staat. 18 biljoen in 2008 en "wij" houden er "maar" 2 miljard aan over??
  2. [verwijderd] 25 november 2015 18:37
    Yup, maar van die 2 miljard kun je een hoop leuke dingen doen. Ik snap best dat de staat het doet ('na mij de zondvloed', en 'ieder voor z'n eige' zijn nog steeds de principes waar de politiek op draait), maar het zou prettig zijn als we de regels eens rechttrekken en goed gaan handhaven. Ja het gaat je een paar cent dividend, 100 euro aan gemiste-multinational-belasting en een paar gouden BMWs uit de staatskas kosten, maar dan heb je ook wat meer eerlijkheid.

    Let op dat die 2 miljard aangeeft hoe weinig belasting er eigenlijk betaald wordt, 1% over de winst dacht ik (precieze dealtjes blijven geheim :( )
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links