Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Veel steun petitie tegen btw-verhoging bouw

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 30 mei 2015 11:40
    Er is geen sprake van een btw-verhoging, maar de stopzetting van een verlaging als stimulans aan de bouw. Het aantal handtekeningen is m.i. gering, gerelateerd aan diegenen die er baat bij hebben.
    Mede door de lage rente gaat het weer goed in deze branche en neemt het kabinet de juiste beslissing.
  2. mok 30 mei 2015 19:56
    BTW verhoging is ondoeltreffend en oneconomisch. De BTW-verhoging van afgelopen jaar heeft per saldo weinig opgeleverd. De economische groei in Nederland bleef achter ten opzichte van andere landen en pas dit jaar lijkt het weer wat aan te trekken. Wanneer je door BTW verlaging meer kunt besteden, omdat er niet een deel naar de belasting gaat, is dat gunstig voor werkgelegenheid en omzet. Dat betekent meer inkomsten door loon- en winstbelasting en minder uitgaves voor uitkeringen en door de hogere omzet ook een beperk verlies aan omzetbelasting. Pas wanneer de werkloosheid weer op een acceptabel niveau is moet je BTW verhogen. Dat is nog lang niet het geval en er zijn veel te veel mensen die moeite hebben om rond te komen, zelfs met een gewoon loon.
  3. Jan de gokker 30 mei 2015 22:55
    Het gaat alleen om BTW over arbeid, dus 15% korting op arbeid maar op een bouwproject betekent dit waarschijnlijk ongeveer 5-8% verschil in prijs, dat gaat echt geen grote verschillen maken in bouwprojecten.

    Wat we nodig hebben zijn meer grote overheidsprojecten en nieuwbouwprojecten dat zet pas echt zoden aan de dijk zoals we hier zeggen
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links