Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,490 13 mei 2024 11:31
  • -0,060 (-1,08%) Dagrange 5,480 - 5,590
  • 68.699 Gem. (3M) 274,3K

Alle recente onwaarheden van Jos Versteeg m.b.t. TomTom

183 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. loesje62 23 mei 2015 18:06
    quote:

    xynix schreef op 23 mei 2015 15:20:

    Ik heb trouwens vandaag een mail gestuurd aan privatebanking@gilissen.nl

    Jos Versteeg zet jullie compleet voor schut!!! Willen jullie zo'n anti-reclame?

    Goedendag,

    Ik ben actief belegger, met een sterke focus op TomTom. U vind mij op het IEX-forum als een van de actieve forumleden. Op het forum ergeren wij ons al tijden aan het volkomen gebrek aan inzicht van Jos Versteeg in TomTom. Hij lijkt niet de minste moeite te willen nemen om zich ook maar een beetje in het fonds te verdiepen en blijft maar door orakelen over belachelijk koersdoelen als 2 Euro en blijft TomTom neerzetten als een bouwer van navigatiekastjes in verval. Hij praat alleen over de huidige K/W-verhouding van 50, zonder zich te realiseren dat de aanstaande overstap van VW/BMW/Mercedes van HERE naar TomTom alleen al een wpa-waarde van 1,00 Euro vertegenwoordigt.

    En dat komt bovenop de nu nog zeer voorzichtige winstprognoses van 50-60 cent winst/aandeel voor 2016. Hij heeft totaal geen clou waar de recente koersstijgingen vandaan komen. Als hij zich maar een heel klein beetje zou inlezen op het zeer goed geïnformeerde IEX-forum waar de nu optredende koersexplosie (die nog sterk zal doorzetten!) WEL correct voorspeld werd, dan zou hij zich realiseren dat nagenoeg alle waarderingsmodellen (sum-of-the-parts, peer-valuation èn DCF) op dit moment unaniem een koersdoel van 30 Euro opleveren.

    Ieder volgend belachelijk optreden van Jos Versteeg in de media t.a.v. TomTom brengt u mijns inziens ernstige reputatieschade toe. Bereid u voor op een stijging van TomTom naar 15 Euro en meer binnen een maand! Bij mij persoonlijk hebben de optredens er toe geleid dat ik nooit, maar dan ook nooit het vermogen (zie onderstaande jaarrendementsgrafiek) dat ik nu aan het opbouwen ben zou durven toevertrouwen aan een bedrijf als Theodoor Gilissen.

    Ik denk dat het uw bedrijf zou sieren als u zou uitstralen dat u analisten met een “tunnelvisie” tot de orde durft te roepen!

    Met vriendelijke groet,

    (Xynix)

    Klasse !

    Loesje
  2. [verwijderd] 29 mei 2015 08:00
    quote:

    Erik9400 schreef op 29 mei 2015 07:44:

    Tip van jos: usg. ....staat nu op 12,85

    Laten we de koers voor de grap eens volgen
    Hebben op 7,50 gestaan en dat is echt niet zo heel lang geleden.
    Toen heb ik Jos niet gehoord, nu is de echte stijging wel voorbij.
    Overigens stond Randstad toe op 30 euro en die is nu ruim in de 50 en daar is de grootste stijging natuurlijk ook wel geweest.
  3. forum rang 6 Tom3 29 mei 2015 13:32
    Jos V. heeft vandaag bekend een belang in Imtech te hebben. Vind het toch wel eerlijk van hem om dat toe te geven. Bizar dat hij Imtech grotere kansen toedicht dan Tom2. Had hij toch beter in Tom2 kunnen beleggen ondanks de technische daling vandaag. Imtech daalt met een kleine 10%.

    video.iex.nl/Beleggen-Video/18494/Imt...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 mei 2015 18:23
    De beste analisten in Nederlandse aandelen
    Firma Gemiddelde outperformance

    Michel Varaldo Sociéte Générale 47%
    Kai Klose Berenberg 37%
    Albert Ploegh ING Bank 37%
    Sachin Soni Kempen & Co 34%
    Luigi Minerva HSBC 33%
    Jarrod Castle UBS 29%

    Jos Versteeg Theodoor Gilissen Securities 28%

    Hans Slob Rabobank International 27%
    Christophe Cherblanc Sociéte Générale 27%
    Pierre Boucheny Kepler Cheuvreux 26%
    Luuk Van Beek Petercam 25%
    Yan Derocles Oddo & Cie 24%
    Tobias Sittig MainFirst Bank AG 22%
    Wim Hoste KBC Securities 20%
    Gael De Bray Sociéte Générale 19%

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Degene die dit draadje is begonnen, zou zich flink moeten schamen.

    Jos staat in de Top 7.......!!!!

    www.veb.net/artikel/05685/fransman-bl...
  5. forum rang 6 Tom3 31 mei 2015 22:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 mei 2015 18:23:

    De beste analisten in Nederlandse aandelen
    Firma Gemiddelde outperformance

    Michel Varaldo Sociéte Générale 47%
    Kai Klose Berenberg 37%
    Albert Ploegh ING Bank 37%
    Sachin Soni Kempen & Co 34%
    Luigi Minerva HSBC 33%
    Jarrod Castle UBS 29%

    Jos Versteeg Theodoor Gilissen Securities 28%

    Hans Slob Rabobank International 27%
    Christophe Cherblanc Sociéte Générale 27%
    Pierre Boucheny Kepler Cheuvreux 26%
    Luuk Van Beek Petercam 25%
    Yan Derocles Oddo & Cie 24%
    Tobias Sittig MainFirst Bank AG 22%
    Wim Hoste KBC Securities 20%
    Gael De Bray Sociéte Générale 19%

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Degene die dit draadje is begonnen, zou zich flink moeten schamen.

    Jos staat in de Top 7.......!!!!

    www.veb.net/artikel/05685/fransman-bl...
    Blijkt dat Jos Versteeg zijn credits heeft verdiend met ASML, bij zowel Imtech als Tom2 heeft hij de plank helemaal misgeslagen. Zijn maar kleine fondsen dus zal wel niet meegeteld hebben. Ik hecht meer waarde aan Hans Slob van de Rabo. Ik geef even zijn beoordeling uit het zelfde stuk wat je voor ons gevonden hebt (waarvoor dank):

    "Kansen in technologie

    Hans Slob, analist bij de Rabobank en nummer acht op de lijst met een outperformance van ruim 27 procent, speelde met zijn adviezen goed in op de koersstijgingen van dataleveranciers Reed Elsevier en Wolters Kluwer. “Reed Elsevier heeft het buitengewoon goed gedaan. Het is bedrijf met een sterke kasstroom in een defensieve sector. Bovendien heeft het concern een grote blootstelling aan big data”, aldus Slob.

    Na de flinke koersstijgingen in de laatste 12 maanden zijn de uitgevers minder interessant geworden, aldus Slob. “Beide bedrijven hebben door grote belangen in de Verenigde Staten geprofiteerd van de dollarstijging, maar nu lijkt de euro weer aan kracht te winnen.”

    Voor kansen moeten beleggers het volgens de Rabo-analist zoeken bij technologiebedrijven. Slob is recent begonnen met het volgen van het Franse kabelbedrijf Altice dat ruim een jaar geleden een notering kreeg op het Damrak.

    Het aandeel is flink gestegen, maar Slob ziet ruimte voor hogere koersen. “Altice heeft bewezen dat het succesvol is in overnames. De integratie van recente acquisities, waaronder die van Portugal Telecom, zal voor een verbetering van de marge zorgen”, zo voorspelt de Rabo-analist.

    Ook TomTom staat op zijn lijstje met kansrijke aandelen. Het bedrijf zal naar zijn verwachting profiteren van de trend naar geautomatiseerd rijden. Bovendien is het bedrijf volgens de analist succesvol in het op de markt brengen van consumentenproducten als sporthorloges en actiecamera´s. "

    Wellicht moet Jos maar eens in de leer bij Hans.
  6. forum rang 5 hvasd2 7 juni 2015 20:15
    Bron FD:

    Er bruist wat bij TomTom. In een jaar tijd is de koers met ruim 80% gestegen tot een niveau van net geen €10. De stijging hangt grotendeels samen met de toegenomen belangstelling voor navigatiekaarten, die van groot belang zijn voor zelfnavigerende auto’s die momenteel door grote technologiebedrijven zoals Google en Apple worden ontwikkeld. Analisten vinden een waardering van zo'n 45 keer de verwachte winst van TomTom te rooskleurig. De winst voor dit jaar zal naar verwachting uitkomen op meer dan €0,20 per aandeel. Naar verwachting zal medeoprichtster Corinne Vigreux maandag namens TomTom aanwezig zijn om de AEX met een slag op de gong te openen. Grappig.

    In de wereld van de kaartenmakers zijn er drie grote spelers: Google, TomTom en Nokia. Van deze drie richt Google zich enkel op het ontwikkelen van kaarten voor smartphones. Met de gratis Street View-applicatie heeft het de markt voor mobiele telefoons stevig in handen. Autofabrikanten kiezen niet voor Google, omdat ze niet genoeg vertrouwen hebben in een gratis product en dit afbreuk zou doen aan hun imago. TomTom en Nokia richten zich vooral op het gebruik van kaarten voor de navigatie van auto’s. Beide bedrijven lijken nu een speelbal te worden in een heftige overnamestrijd.

    Concurrent in de etalage

    Nokia vormt met zijn kaartendivisie Here een geduchte concurrent van TomTom. Met een marktaandeel van 80% is het momenteel marktleider voor autonavigatiekaarten. In april besloot Nokia Here in de verkoop te zetten, nadat het zelf concurrent Alcatel-Lucent had overgenomen voor een bedrag van €15,6 mrd. Sindsdien wordt er druk gespeculeerd over een overname van Here. Uber, Apple en een consortium van autofabrikanten — Audi, BMW en Daimler — zijn allen in de race. Microsoft werkt al samen met Nokia om de navigatiedata van Here te mogen gebruiken. Het zou daarom ook een logische partij zijn om Here over te nemen, maar het bedrijf heeft zich nog niet gemeld in de strijd. Het autoconsortium heeft naar verluidt een bod van €3 mrd neergelegd tijdens de lopende onderhandelingen. Volgens Mergermarket.com, dat financiële informatie over bedrijven verzamelt, zou Nokia minstens $ 4 mrd willen krijgen voor Here, dat voor $2 mrd in de boeken staat. Analisten achten de kans groot dat de partijen die misgrijpen hun oog zullen laten vallen op de concurrent TomTom.
    Dankzij de grote vraag naar navigatiesystemen bereikte het aandeel TomTom eind 2007 een historisch hoogtepunt met een waarde van ruim €60 per aandeel. Kort daarna volgde een diepe terugval, toen bleek dat het bedrijf te veel betaald had voor de overname van concurrent Tele Atlas. Mede hierdoor was het aandeel maart 2013 nog amper €3 waard.

    Nieuwe strategie

    Momenteel is TomTom bezig aan een comeback die is ingegeven doordat het zich meer is gaan toeleggen op het maken van ingebouwde kaartensystemen in plaats van losse navigatiekastjes. Het lijkt erop dat deze keuze zich nu laat uitbetalen. Vorig jaar verdubbelden de orders van het automotive-segment al ten opzichte van het jaar ervoor. Beursanalist bij de Rabobank Hans Slob rekent voor dit jaar op een omzetgroei van 4% en laat weten dat deze in 2016 wel eens 8% zou kunnen bedragen.
    Afgelopen woensdag maakte TomTom bekend dat het een nieuwe navigatiekaart heeft ontwikkeld van de Amerikaanse stad Detroit die in de toekomst door zelfrijdende auto’s kan worden gebruikt. Dit duidt er volgens analisten op dat TomTom een belangrijke speler gaat worden op dit gebied.

    Geen techbedrijf maar detailhandelaar'

    Ook verdient het bedrijf steeds meer geld met software voor een efficiënt wagenparkbeheer van zakelijke klanten en met toepassingen in consumentenelektronica, zoals sporthorloges met ingebouwde GPS. De nieuwe marktpositie komt volgens aandelenanalist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen doordat in de technologie van navigatiekaarten weinig doorontwikkeling meer mogelijk is. ‘TomTom is al lang geen puur technologiebedrijf meer, maar veel meer een detailhandelaar, gefocust op verkoop.’ Hij vindt Apple een duidelijke kandidaat om TomTom over te nemen, ook al heeft het Amerikaanse bedrijf nog nooit een officieel bod uitgebracht.
    De huidige beurswaarde van TomTom lijkt zeer sterk samen te hangen met de €3 mrd die de jagende partijen voor Here zouden overhebben. Marcel Achterberg, beursanalist bij Petercam, twijfelt aan deze hoge waardering. Hij vindt de totale omzet van het bedrijf een betere graadmeter voor de waarde van het aandeel dan de winst, omdat TomTom momenteel nauwelijks winst maakt. ‘Een waardering gelijk aan de totale omzet is in de markt een redelijke alternatieve maatstaf, maar de koers van TomTom op dit moment is zeker twee maal zo hoog. Zelfs in het geval van een overname is een koers van €7 a €8 per aandeel een stuk realistischer, al is net als bij andere veelbelovende bedrijfjes alles mogelijk.’

    Geen dividend

    Beleggers moeten ook rekening houden met het gegeven dat TomTom nooit eerder dividend heeft uitgekeerd en dit voorlopig ook niet van plan is. Volgens Achterberg is dit niet ongebruikelijk voor bedrijven die investeren in groeitechnologie.
    De hoge koers komt mogelijk ook doordat particulieren graag beleggen in een bedrijf als TomTom, zeker nu het bedrijf zich ook richten op gadgets voor consumenten. Aandelenanalist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen zegt dat er altijd veel gespeculeerd wordt over TomTom. ‘Wat ik me afvraag is waarom een partij als Apple TomTom zou willen overnemen? Het kan de kaarten namelijk net zo goed bij het bedrijf inkopen. Het lijkt erop alsof beleggers er op gokken dat TomTom zal worden opgekocht. Ik vind de huidige waardering in ieder geval wel erg hoog.’ Afgelopen vrijdag dook de koers van TomTom om nog onduidelijke redenen 6,2% omlaag
    hvasd2 7 jun 2015 om 20:08
  7. [verwijderd] 7 juni 2015 21:03
    Feit is toch, dat 'onze' Josti V. het telkenmale en regelmatig weer voor elkaar krijgt om zijn 'duidelijke' en 'onverkorte' visie te geven in de belangrijke Nederlandse media. Is niet te hopen, als hij bij een Deutsche Medium straks hetzelfde verhaal (in gebroken duits?) mag gaan ophangen?

    Enfin, Josti heeft derhalve kennelijk links- of rechtsom toch een behoorlijke invloed, die wij alhier onderschatten in de media, hoe zou dat toch komen???

    Wellicht de AIVD inroepen :-)

    En het FD, vrijwaart zich anderzijds met een journalist in opleiding ....

    PS: Albert Jelgersman van Pro Beleggen is de "gokker" volgens Jimmie T. met Tomtom?

    Ciao!
  8. forum rang 6 Tom3 8 juni 2015 00:31
    quote:

    Natte krant schreef op 7 juni 2015 22:07:

    Versteeg is ongeloofwaardig. Het is een charlatan. Een bedrieger en een oplichter.
    Het moet toch ergens te controleren zijn of J.V. een persoonlijk belang in Tom2 heeft, ik vermoed namelijk dat dit wel zo is. Tom2 was toch 1 van zijn top short picks! Het kan toch niet zo zijn dat men iets kan verkondigen zonder in een voetnoot te vermelden of de man of vrouw ook een persoonlijk belang in een die onderneming heeft. In de VS is men daar zeer kritisch op. In Nederland gelden dit soort elementaire zaken niet. J.V liet zich recent voor RTLZ ontvallen dat Imtech, een van zijn persoonlijke investments en in zijn ogen een koopwaardig aandeel, helaas voor hem toch weer nieuwe tegenvallers moest melden. De koers van Imtech daalde die dag met 10%. Het woord ongeloofwaardig is een groot understatement.
  9. [verwijderd] 8 juni 2015 07:29
    quote:

    Tom3 schreef op 8 juni 2015 00:31:

    [...]
    Het moet toch ergens te controleren zijn of J.V. een persoonlijk belang in Tom2 heeft, ik vermoed namelijk dat dit wel zo is. Tom2 was toch 1 van zijn top short picks! Het kan toch niet zo zijn dat men iets kan verkondigen zonder in een voetnoot te vermelden of de man of vrouw ook een persoonlijk belang in een die onderneming heeft. In de VS is men daar zeer kritisch op. In Nederland gelden dit soort elementaire zaken niet. J.V liet zich recent voor RTLZ ontvallen dat Imtech, een van zijn persoonlijke investments en in zijn ogen een koopwaardig aandeel, helaas voor hem toch weer nieuwe tegenvallers moest melden. De koers van Imtech daalde die dag met 10%. Het woord ongeloofwaardig is een groot understatement.
    Ik vind het persoonlijk nog veel opmerkelijker dat Theodoor Gilissen hem willens en wetens door laat gaan met het vernaggelen van hun reputatie. Ze zijn op de hoogte van het feit dat hij last heeft een "merkwaardige" bewustzijnsvernauwing als het om TomTom gaat!
183 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links