Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimme calls op KPN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 mei 2015 12:05
    quote:

    !@#$!@! schreef op 20 mei 2015 11:54:

    Als ik naar de optieprijzen van KPN kijk, dan zou ik deze optie op zo'n 7% extra rendement over 5 jaar schatten, 1.3% per jaar extra. Nou, whoeptiedoe....
    briljant dus. Hij betaalt 0.5% per jaar voor 2.5 mrd en ontvangt 1.3% per jaar. Negatieve rente zogezegd
  2. forum rang 5 theo1 20 mei 2015 12:16
    Ik vind het wel een handige actie van Slim. Hij kan 2,5 miljard lenen tegen een minimale rente. Een rente die America Movil anders nooit zou krijgen. Als KPN weer een dividend gaat betalen, dan gaat dat er nog vanaf want dat dividend krijgt hij gewoon. Als de koers met meer dan 40% gaat stijgen, zal de obligatie waarschijnlijk worden geconverteerd en is hij met winst van zijn KPN aandelen af. Als de koers niet zo hoog gaat stijgen, kan hij na 5 jaar het kunstje herhalen.
  3. forum rang 6 !@#$!@! 20 mei 2015 15:13
    quote:

    de breker schreef op 20 mei 2015 13:34:

    die gast maakt zijn belang te gelde zonder het te verkopen. Hij heeft dus 900.000 stukken met een waarde van 3 mrd. Krijgt ie 2,5 mrd binnen via obligaties, plus 5 jaar lang dividend
    Ja, ik snap hem nu. Hij maakt het belang te gelde voor Movil en een lagere optie schrijven heeft geen zin, omdat de rente toch al 0 is.

    Toch verbazend dat Movil met een A+ rating slechts 1% opslag betaalt tov een AAA rating.
  4. [verwijderd] 20 mei 2015 19:03
    The Bonds will have a maturity of 5 years and are expected to pay a coupon of between 0.00 per cent and 0.50 per cent per annum payable semi-annually in arrear.
    The exchange premium will be set at pricing and is expected to be between 40 per cent and 45 per cent above the reference price of Koninklijke KPN N.V. (“KPN”) ordinary shares.


    Volgens het FD:
    América Móvil biedt een omruilverhouding van 40 tot 45% boven de huidige beurskoers van €?3,37.

    Ik weet het niet hoor maar het is allemaal expected. Het lijkt me boterzacht allemaal. Je moet zo gek zijn dat je denkt dat alle beleggen puur roulettewerk is, anders zou je hier toch nooit intrappen?
    Als je je geld perse niet wil verliezen stop het dan onder je bedkussen ipv in de broekzak van Slim. En als je winst verwacht koop je het aandeel.
    kVind het een raar voorstel. Ik zou wel eens de concrete voorwaarden willen zien.

    Is dit niet hetzelfde als een ordinaire put-optie schrijven van bijvoorbeeld €7 per 2020?
  5. munk 21 mei 2015 02:37
    ik vraag me af wie deze convertible gaat kopen. 5 jaars swap rente op 1.7%. Dus eigenlijk krijgt Movil op deze wijze een obligatie met riskfree rate. Dat terwijl Movil veel meer zou moeten betalen, weet iemand waar hun CDS op staat?

    Met de hoeveelheid calls die op de markt komen, (9 miljoen stuks 4.8 calls) gaat de premie in 2020 kapot... (doet nu zo'n 30ct, blijft maar de helft van over). Dus wat hou je over: een obligatie een A+ rating die eigenlijk maar 1% doet (via de call-waarde), en een bak calls die 50% uit t geld ligt... waar dan de premie ook weer uitloopt tzt.

    Wellicht gaat C.Slim voor potentiele kopers voor KPN, die op deze wijze toch wel een erg groot gedeelte al binnen kunnen tikken op 40-45% premie. Maar daarnaast kunnen eventuele concurrenten ook weer dwars zitten bij een overname. En Carlos kan in dat overname spel dan ook weer niet verkopen, anders komt hij in een shortsqueeze terecht.

    Dus, een goede deal voor Movil, maar wie deze prut koopt....??
    (Trouwens, die coupon van 0-0.5% wordt betaalt via dividend van KPN...)
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links