Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,500 14 mei 2024 17:35
  • +0,340 (+1,47%) Dagrange 23,200 - 23,500
  • 317.758 Gem. (3M) 396,2K

FUGRO - november 2014

8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 130 131 132 133 134 ... 415 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 guusje 9 november 2014 13:10
    quote:

    UglyDuck schreef op 9 november 2014 12:42:

    Zo ziet u mensen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
    Hahaha

    Het zijn de katten die uit nood de aandelen Fugro moesten verkopen, of beleggers die met een euro winst op €11 verkochten en dachten ziezo dat zit in mijn knip, maar komen van de koude kermis thuis omdat Boskalis nabeurs een belang heeft genomen.
    En nu allerlei domme onzin verhalen op het forum verspreiden, dat schiet lekker op.
    Blijf in mijn aandelen Fugro geloven verkopen doe ik niet, ondanks er al een flinke winst op zit. Voor de LT is het een mooie melk koe.

  2. APEKA 9 november 2014 13:12
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 9 november 2014 12:55:

    Valt wel op dat Us Fugro niet meteen al 29 % up heeft gezet, hoe kan dat en waarom is er dan geen frees up, met extra stukken die men moest hebben.
    Hun hadden kans om vele stukken in te slaan er gebeurd niks.
    Morgen dus rood.
    Wierda en mens gaven daar ook geen kennis van valt mij op.
    Als belegger zou je dan denken, in us nu kans om nog veel te shoppen en maandag flink te cashen.

    Volgende week bij mens, Fugro, niet het spuidend up zoals we dachten, helaas, komt goed, zo zie je maar dat beleggen niet altijd mee zit wat we dachten. Bankiers dachten er toch anders over, die het nog eens na hebben gelezen.
    Dit (de kleine stijging in de US) vond ik zelf ook vreemd toen ik vrijdagavond nog 1000 long turbo's heb ingeslagen. Op basis van die prijs zou de koers 15,9 moeten worden. Procentueel dus relatief kleine stijging.
    Wat ik ook niet begrijp is dat Boskalis het nieuws brengt op het moment dat het nog geen weekend in de US is. Dus gewoon tijdens de handel!
  3. [verwijderd] 9 november 2014 13:18
    Kijken wie er gelijk heeft. Dunken of mens,
    Dunken heeft mij veel geld gekost 2013 2 januari. 31 dec zei hij het gaat niet door, ze komen er niet uit, zal langer gaan duren, dus bloedbad zouden er veel verwachten volgens hem. dus boot gemist met up 2 % gemist die volgende dag.

    verwacht toch min, komen alle thuis van koude douche, US had hier op in moeten gaan al, deden ze niet. Of het is spel, dat er veel bankiers nog mooi in konden slaan heel wat stukken voor het weekeinde.

    Mens en wierda hebben hier ook niks over verklaard.
    Volgens mij zitten ze zelf met stukken te kijken die ze nu met dik verlies moeten verkopen en balen als stekker.
  4. carlos1995 9 november 2014 13:32
    ik hoop dat ik op het goede forum zit met mijn vraag:

    Als ik het goed begrijp verdienen shorters geld door middel van een aandeel te kopen die ze eigenlijk niet hebben en vervolgens weer later voor minder geld verkopen.

    Maar wie betaald die winst? wordt dat gecompenseerd door de mensen die long zitten? Die winst moet toch ergens vandaan komen?
  5. hhvdblom 9 november 2014 13:37
    quote:

    carlos1995 schreef op 9 november 2014 13:32:

    ik hoop dat ik op het goede forum zit met mijn vraag:

    Als ik het goed begrijp verdienen shorters geld door middel van een aandeel te kopen die ze eigenlijk niet hebben en vervolgens weer later voor minder geld verkopen.

    Maar wie betaald die winst? wordt dat gecompenseerd door de mensen die long zitten? Die winst moet toch ergens vandaan komen?
    Het zit anders. Een beleggingsfonds heeft bijvoorbeeld Fugro aandelen voor de lange termijn. Hij kan ze uitlenen aan "shorters". Deze shorters verkopen die aandelen op de beurs waardoor de koers daalt. Op een bepaald moment moeten ze deze aandelen natuurlijk weer teruggeven en kopen ze dan ook weer terug. Het verschil tussen verkopen en weer aankopen is hun winst. Aan het fonds waar ze de aandelen van geleend hebben moeten ze natuurlijk wel een premie betalen en de aandelen teruggeven. Het "mafia"-achtige is natuurlijk dat als je dat doet met grote aantallen dat de koers hard daalt en er paniek uitbreekt en er een hele horde meegaat. Bij een verwachte stijging is het natuurlijk weer zaak om die "uitgeleende" aandelen op tijd weer te kopen en terug te geven. Wil je als shorter een behoorlijke daling teweeg brengen dan kan dat alleen bij een fonds wat niet te groot is. Nederland is perfect voor shorters. Particulieren snappen toch niet zoveel van beleggen maar hebben wel veel geld. Als je dan een daling inzet als shorter, rennen die het eerst naar de uitgang en de shorter heeft zijn centjes verdiend. Grote institutionele beleggers kunnen wel wachten en hebben daar minder last van. De kunst is het dus voor shorters om een klein probleem van een fonds uit te vergroten. Dus divident wordt overgeslagen. Dat is negatief nieuws en dat vergroot je uit door een hele shitload aan aandelen te dumpen en te wachten tot een grote meute meegaat.
  6. hhvdblom 9 november 2014 13:43
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 9 november 2014 13:38:

    snap ik ook niet, naked short dus.
    Volgens mij alleen voor groot bankiers, wij kunnen puts en sh, dan heb je ze gewoon toch.
    Naked short is nog erger en zou verboden moeten worden. Je gaat dan aandelen verkopen die er nog geeneens zijn op dat moment ("dat is het naked") die zijn dus niet uitgeleend door een beleggingsfonds. Deze wiki legt het mooi uit: en.wikipedia.org/wiki/Naked_short_sel...

    Bij een CALL en een PUT heb je ze ook niet, het heet niet voor niks een OPTIE. De optieschrijver garandeert ze voor die prijs.
  7. hhvdblom 9 november 2014 13:51
    quote:
    Het is mij niet bekend dat Fugro een notering op één van deze indexen heeft. Lijkt mij ook stug want anders had BK pas na 21.30 het nieuws bekend gemaakt. Je ziet in de tweede link inderdaad ook geen data staan bij Fugro in New York. ASML heeft een notering op de Nasdaq en daar zie je dus wel data staan.
  8. forum rang 6 Chiddix 9 november 2014 14:00
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 9 november 2014 13:18:


    Mens en wierda hebben hier ook niks over verklaard.
    Volgens mij zitten ze zelf met stukken te kijken die ze nu met dik verlies moeten verkopen en balen als stekker.
    Wierda verschijnt alleen bij Harry Mens , om nieuwe inleggers te vinden, om zijn piramidespel in stand te houden en gaten te vullen in de portefeuille.
8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 130 131 132 133 134 ... 415 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Trading update Fugro bevat op 1 dissonant na veel goed nieuws

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links