Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,580 6 mei 2024 17:35
  • -0,025 (-0,45%) Dagrange 5,560 - 5,640
  • 194.814 Gem. (3M) 296,4K

15 tm 21 september 2014: Het Verlossende Nieuws + De Verlossende Stijging +De Afronding

566 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 september 2014 13:10
    quote:

    wave-trader schreef op 17 september 2014 11:57:

    [quote alias=TKR id=7897828 date=201409171149]
    [...]
    Voorlopig sta ik nog steeds op winst en is het wachten op de volgende
    stijgingsgolf
    [/quote

    Pas maar op, vanavond de FED, en met de hoge standen in de VS kon dat wel eens het keerpunt worden voor de rest van het jaar.
    gelukkig heb jij geen verstand van beleggen alleen van wat lijntjes uit het verleden die in de toekomst dus nooit kloppen je had zeker voor geschiedenis vroeger een 10
  2. [verwijderd] 17 september 2014 13:11
    quote:

    gerard_ecb schreef op 17 september 2014 12:27:

    [...]
    Precies dat is eigenlijk wat ik horen wil want daar zit het grote geld. Dus eerst zorgen dat je de data hebt en veel connecties en dan het verdienmodel uitrollen of overgenomen worden door een van de grote jongens tegen een enorm bedrag.
    Mag van mij best een aantal jaren duren.

    Ik blijf wachten op een mooi instapmoment om de positie verder uit te bouwen.
    "Mag van mij best een aantal jaren duren"

    Ja en nee.

    Ja. Het is natuurlijk goed dat tomtom strategisch handelt en inzet op de grote issues en partnerships, ookal is dat van lange adem. Ik zie de connected car en (semi)zelfrijdende auto zelf als een nog grotere kans voor tomtom dat meer aansluit op hun expertise dan in advertising waar zoveel partijen in actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan Yelp dat ook diep in Apple Maps zit met hun locaties en reviews van oa restaurants. Dus belangrijk om een positie te kiezen die dicht bij je kerncompetenties ligt zodat je a) veel waarde toevoegt en b) moeilijk vervangbaar bent en c) dat het voor klanten, buitenwereld en de eigen mensen als een soort natuurlijke 'fit' voelt tussen gekozen markt en eigen competenties.

    Nee. Beleggers hebben al jaren op groei gewacht en dat begint nu te komen. Naast die langetermijn zaken moet ook de groei nu versterkt worden, oa via fitness en telematics, overnames in telematics en automotive contracten die op vrij korte termijn gaan spelen. Dit gebeurt ook dus dat is goed. Ik zou graag zien dat ze daar de focus op houden. Gelukkig biedt de conjunctuur/consumentenvertrouwen nu ook wat rugwind.
  3. [verwijderd] 17 september 2014 13:17
    quote:

    Praxis schreef op 17 september 2014 13:10:

    [...]
    gelukkig heb jij geen verstand van beleggen alleen van wat lijntjes uit het verleden die in de toekomst dus nooit kloppen je had zeker voor geschiedenis vroeger een 10
    TT is een aandeel waar beleggers ook beter ver van kunnen blijven. Maar speculanten kunnen er een hoop lol aan beleven.
  4. forum rang 4 guusje 17 september 2014 13:20
    quote:

    Leeuw 007 schreef op 17 september 2014 13:12:

    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, een aantal berichten is verwijderd.]
    De koers gaat lekker he? niet verwacht zeker? zo zie je maar je voorspellingen hebben geen grond en is eigenlijk niets waard.
  5. [verwijderd] 17 september 2014 13:21
    N.a.v. de ASML vergelijking en de spectaculaire doorgroei die ASML doormaakt, zelfs van af hoge niveaus, zou ik nog op iets willen wijzen. Realiseren jullie je dat die grote machtige Amerikaanse giganten zich voor het instandhouden van de wet van Moore totaal hebben overgeleverd aan één Nederlands bedrijf dat een unieke kennispositie heeft opgebouwd. Dat kan dus wel: een wereldwijd monopolie op grond van een bijna niet meer in te halen technologische voorsprong.

    TomTom is in die moeilijke achterliggende jaren stug door blijven gaan in hun technologische ontwikkeling rond hun maps/traffic visie bij de overname van TA. Het wordt steeds duidelijker dat dat een erg goede visie is geweest, die tot moeilijk te kopiëren technologische voorsprong leidt. Dat zou ook hier kunnen betekenen dat TomTom bezig is naar een unieke, niet meer uitgedaagde, positie als DE navigatieleverancier toe te groeien.

    Het oogsten kan gaan beginnen, net als bij ASML een aantal jaren terug.
  6. [verwijderd] 17 september 2014 13:24
    Telogis Receives Investment From Fontinalis Partners

    Michigan-based investment firm Fontinalis Partners, has announced last week that it has invested in Telogis, Inc., a global provider of cloud-based fleet management software products. Details about the size of the investment have been

    Founded in 2009 by William Clay Ford, Jr. ("Bill Ford"), Ralph Booth, Mark Schulz, Chris Cheever and Chris Thomas, Fontinalis invests in next-generation mobility solutions. Companies in portfolio include start-up such as Life360, Streetline, ParkMe, Parkmobile and RelayRides.

    "Telogis is well capitalized, but Fontinalis' investment and its unparalleled network of strategic partners will enable further growth and innovation and play a critical role in our ability to continue to deliver transformative technologies to customers around the world," said David Cozzens, chief executive officer of Telogis.

    "Our customers' ability to optimize mobile operations and realize near-immediate ROI from our platform is fueling rapid adoption and an unprecedented opportunity for us to lead this market."

    alweer een infest.firm die zich inkoopt..
  7. [verwijderd] 17 september 2014 13:27
    quote:

    Leeuw 007 schreef op 17 september 2014 13:12:

    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Laatste waarschuwing.]
    Jij bent toch ook een beetje een "onmogelijke driehoek" van Esscher?!

    Dat lult maar een eind in het rond zonder dat er een eind aan komt.
  8. [verwijderd] 17 september 2014 15:54
    Ik heb vandaag wel een leuk dagje. Naast dat ik eerder vandaag nog even als "lijstduwer" voor onze Tommekes heb gespeeld vond ik het vanmorgen ook een goed moment om eens wat in TenCate te doen. Soms zit het tegen, soms zit het mee.

    De Tommekes zijn ook technisch gezien leuk bezig.
  9. forum rang 4 vreemdvermogen 17 september 2014 16:24
    TomTom gaat de weerstand €6,25 toch weer aan. We zijn er al overheen geweest, maar dat moet weer even bevestigd worden. De volgende hobbel 6,43? moet te doen zijn. De markt van navigatie is mega. Natuurlijk zijn er ander spelers op/in het veld. Dat maakt het ook interessant. TomTom heeft vele ijzers in het vuur. Als de directe/ belanghebbenden/grootaandeelhouders het niet de moeite waard hadden gevonden om met dit (lucratieve) bedrijf door te gaan, hadden ze allang de handdoek in de ring gegooid. Ik ben en blijf optimistisch over TomTom. Ik stel nu wel de aankoop van m'n nieuwe Porsche uit (lol)
  10. [verwijderd] 17 september 2014 18:03
    Bij Renault zijn nog niet alle modellen uitgerust met TomTom-inside, maar de topmodellen inmiddels wel. Met 570.000 verkochte auto's tot nu toe in 2014 ga je dan bij een take-rate van 35% toch al ruim over de 100.000 stuks. Daar komt dan mega-klant Fiat bij en ook steeds meer andere fabrikanten hebben vanaf 2014 oplossingen in meer en meer modellen met TomTom-inside (Toyota, Mercedes, BMW, Mazda, Audi-China etc.etc.).

    Vanaf 2015 komt mega-klant PSA (Peugeot Citroen) erbij. En Jeep. De bestaande klanten gaan meer en meer modellen uitrusten met TomTom-inside. En dan zitten er volgens Goddijn ook nog heel veel nieuwe aanvragen in de pijplijn. De komende periode zullen we horen welke nieuwe contracten er binnen zijn gehaald (Goddijn roept niet zo maar iets over uitstaande offertes; hij weet dan ook al wat er binnen gaat komen).

    Ga er maar vanuit dat de divisie Automotive in de komende 5 jaar spectaculair gaat groeien. In het tijdperk van the connected car zal ook de take-rate snel gaan toenemen (nu nog ergens rond de 30%) en over 5 jaar wordt er bijna geen nieuwe auto meer verkocht zonder inbouwoplossing.

    TomTom heeft met haar nieuwe real-time Maps en real-time Traffic een grote technologische voorsprong genomen op de concurrentie (eigenlijk alleen Here want Google heeft geen offline oplossingen en automotive). Hierdoor staat TomTom net als ASML in haar early days aan de vooravond van een grote doorbraak en wordt men hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste toeleverancier voor the connected car. Daarbij kan het marktaandeel zo maar gaan groeien van nu 20% naar 80% over een jaar of 5 tot 10. En dat in een markt die dan al snel groeit naar vele tientallen miljarden op jaarbasis.
  11. [verwijderd] 17 september 2014 18:04
    De politie heeft bij onderzoek in de woning van een 33-jarige ISIS-sympathisant uit Huizen teksten aangetroffen over zelfmoordaanslagen. Ook vond de politie omschrijvingen van explosieven, uitleg over het gebruik van wapens en constructietekeningen van ontstekingsmechanismen. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdagmiddag.

    Wie had het ook alweer over een onterecht uit elkaar getrokken gezin!? Mojo?

    Isis moet vernietigd worden asap
566 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links