Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,620 30 apr 2024 17:37
  • -0,105 (-1,83%) Dagrange 5,620 - 5,860
  • 419.532 Gem. (3M) 327,8K

8 -14 september 2014: De 6 de 7 de 8 de 9......................het BOD

842 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2014 20:35
    quote:

    Leeuw 007 schreef op 9 september 2014 20:29:

    Nou zover wil ik nu nog niet gaan
    Ik wel hoor ! Denk echt dat het einde oefening is voor T2. Jij ziet het altijd zo goed en ruim van te voren pfff echt altijd nuttige teksten ook had ik maar beter geluisterd nu is het te laat ..... Jammer van je inleg poesje hoeveel fictieve aandelen had je ook al weer ?
  2. forum rang 5 nr36 9 september 2014 20:40
    Een nieuwe route!
    Geschreven door: Marco Groot
    BEURSVETERAAN

    COLUMN

    Ik kijk graag naar genegeerde, gehate of slapende aandelen waar iedereen hetzelfde van denkt. Aandelen waar ik zelf lang niet naar heb omgekeken en waar veranderingen plaatsvinden. Soms komen daar interessante beleggingsideeën uit voort. Wellicht ook deze.

    Als enthousiast hardloper en trainer zoek ik altijd naar nieuwe schoenen en gadgets. Zo vond ik op een site voor loopfanaten een nieuw merk schoenen, Hoka One One. Ik ben letterlijk overgestapt op deze sublieme schoenen met lelijke ultradikke zolen. Op dezelfde site las ik over een revolutionair sporthorloge van... TomTom!?

    Het eerste sporthorloge met hartslagmeter op de pols — dus zonder zo’n irritante borstband. Natuurlijk moest ik hem hebben. Anders dan de rest van mijn verzameling is het gebruik eenvoudig. De informatie over de trainingsintensiteit is uitstekend en het design is dusdanig dat ik hem dagelijks draag. Van mijn hardloopvrienden hoor ik dat TomTom niet aan de vraag naar de horloges kan voldoen. Reden genoeg om na jaren weer eens naar het aandeel TomTom te kijken.

    Terugkijkend is wellicht alleen de te hoge acquisitieprijs voor TeleAtlas in 2008 TomTom echt te verwijten. Maar het bedrijf is altijd ‘lean & mean’ gebleven en is zelfs schuldenvrij. Van de vier divisies groeit Telematics — fleet divisies groeit Telematics — fleet management — het hardst. Het is de concurrentie ver vooruit. Automotive is stabiel en hoopt op nieuwe deals met autoproducenten. Licensing werkt continu hard aan de meest gedetailleerde kaarten en slurpt cash, maar nooit meer cash dan er binnenkomt. Wat betreft de Consumentendivisie kijkt de markt neer op ‘ouderwetse’ navigatiesystemen, maar de verkopen daarvan lijken uit te bodemen en stijgen zelfs weer in enkele landen. Ik lees echter nergens iets over nieuwe producten. Interessant!

    Een gesprek met Corinne Vigreux, Een gesprek met Corinne Vigreux, managing director van de divisie, maakte me razend enthousiast. TomTom ziet mogelijkheden te over om op basis van eigen technologie nieuwe producten te ontwikkelen. De naamsbekendheid en het klantenplatform naamsbekendheid en het klantenplatform zijn al ruimschoots aanwezig.

    TomTom is een nieuwe weg ingeslagen: die van lifestyle support. De sporthorloges tonen hoe TomTom slim inspeelt op deze megatrend. Ik kreeg tijdens het gesprek zelfs een Apple-rillinkje.

    Op basis van soortgelijke innovaties kan ik sommetjes maken die de aandelenkoers in drie jaar laten verdubbelen.

    Op cashflowprojecties bereken ik hooguit 20% neerwaarts risico. Koersdoelen zijn geconcentreerd rond die 20% risico. Na een dappere analist van ABN Amro (met een iets te laf koersdoel, dat wel) kwam gisteren ook Rabobank met een koopaanbeveling.

    Mijn horloge liet na het gesprek zien dat mijn hart sneller klopte. TomTom is een nieuwe route ingeslagen. Na jaren durf ik weer in te stappen.

    Marco Groot is mede-oprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank.

    www.fd.nl
842 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links