Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 13,100 26 apr 2024 17:35
  • -1,080 (-7,62%) Dagrange 13,020 - 13,260
  • 331.928 Gem. (3M) 102,9K

Wereldhave 2023, doorpakken en doorleven

664 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr. Fleming 12 december 2023 13:25
    quote:

    HCohen schreef op 12 december 2023 10:10:

    Ik dacht als 'innovatieve oudere'(ahum) laat ik de vraag eens aan Microsoft's Bing's 'GPT OpenAI' stellen;
    Vraag
    wat is de gemiddelde prijs per m2 commercieel vastgoed(retail) in Hoofddorp Nederland?

    Antwoord
    De gemiddelde prijs per vierkante meter voor commercieel vastgoed (retail) in Hoofddorp, Nederland bedraagt €4280/m²1. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de exacte prijs afhankelijk is van de specifieke locatie van het onroerend goed, evenals de staat en bestemming ervan. Voor nauwkeurige informatie over een specifiek pand, raad ik aan om contact op te nemen met een lokale vastgoedprofessional.
    (bronnen antwoord: huizenprijzen.nl, cbs.nl, vastgoedmarkt.nl, cbs.nl)

    Note: Ik zou er geen beleggings- noch investeringsbeslissing op baseren, maar vind het wel ludiek...
    Ah joh, Cohen, maak je niet zo druk over apestaart en Third.. En al helemaal geen excuus aan deze apen aanbieden, ze zijn totaal niet respectvol zelf en hebben een arrogante en onvriendelijke toon naar de andere forumbewoners hier.. Het zijn waarschijnlijk gewoon disgruntled ex-werknemers. Ze hebben wel wat inhoudelijke kennis en weten wat vaktermen. Maar wat koop je ervoor..

    Wat opvalt is dat bij hen als het over WH (en in iets mindere mate URW gaat het glas altijd halfleeg is.. Dividend en koers ont ontwikkeling interesseert ze niet tot nauwelijks, want ze zitten er in voor de heeeeél lange termijn.. Yeah right. Dan zijn er andere veel leukere groeiaandelen heren, zoals JET, AMAZON, TESLA. Maar wat jullie roepen over waarde aandelen zoals vastgoed, spoort niet met wat een normale belegger aan strategie zou hebben voor dit type aandelen..
    Dus dat wijst dan net de andere kant op.. Shorting..

    Een ieder trekt zijn eigen conclusie maar hierover. Ik heb de mijne al getrokken.., Ik vertrouw ze niet. En ondanks alle mooie vakterminologie en zogenaamde inhoudelijke kennis die wollig en weinig toegankelijk voor leken te bede wordt gebracht (waarom toch dit waas van ondoorgrondelijkheid in stand houden voor de gemiddelde forumgebruiker..?) Heb wel veel gegoogld dankzij de heren, ik weet nu wat yield compression inhoudt, het LtV-begrip, Het begrip capex(Capital Expenditure) Dat wil ik de heren dan nog wel meegeven.. Maar wat koop je ervoor?

    Anyhow, Ik ben blij met WH, Ok, deze overname had beter gekund en de aandelen hadden met wat minder korting in de markt gezet kunnen worden.. Ja, dat is waar. En DELA Vastgoed is laffe gasten dat ze meteen deze aandelen lieten plaatsen via een aantal aangewezen brokers, en voor het snelle gewin zijn gegaan en geen geduld hebben.. Storm had dit beter uit moeten onderhandelen en de deal moeten heronderhandelen. En ja, het kostenaspect van de deal is zeer buitensporig als je het mij vraagt.. Maar goed, ik ga ervan uit dat WH hier fiscaal nog wel wat mee kan als een vorm van compensabele verliezen.. Maar goed. Ze kopen als de rente hoog staat. En daardoor dus met een discount. En als ze het nu niet doen. Wanneer dan wel? Als de rente weer gedaald is en het vastgoed zoveel hoger staat in prijs..?

    Get water is onder brug nu. WH zit nog steeds op een wpa van 1.71 waarvan 80% als divi naar de aandeelhouder gaat, zei het nu met iets verwatering.. Daar staat tegenover dat er een miljoen of 5 á 6 extra binnenkomt voor Polderplein aan huur. Dus dat dekt de verwatering dan weer af..

    Maar Storm en consorten moeten u even een paar jaar niets meer doen op overnamegebied. Anders vind ik wél dat ze mooi weer spelen met het geld van de aandeelhouders. Want het is natuurlijk wel makkelijk. even 3 miljoen aandelen printen zo.. En ben ook zeer zeker niet blij met de koersval hierdoor veroorzaakt van € 15.6 tot € 14 door dumpen DELA, Denk daar eens hard over na, Storm, over hoe dit NOOIT meer te laten gebeuren voor je aandeelhouders. dat moet toch mogelijk zijn.. Maar goed. Omdat ze de aanpalende mall al hadden, zie ik wel de synergie voordelen ervan in. Ze verplaatsen u wat renters op straegies plekken., Deze herverdeling zal leiden tot een grotere footfall voor beide.malls Verder zijn de Capex minimaal voor polderplein, want dat was de nieuwere van beiden. En is de verbouwing van 4 Meren nu afgerond tot servicecenter mall..

    Het aanvangsrendement van 7,6 procent noemde de analist "aantrekkelijk" en weerspiegelt de aanhoudende veranderingen in de waardering van vastgoed.

    Op basis van de overname, verwacht Degroof zijn ramingen en koersdoel aan te moeten passen.


    € 1.71: 100* 80% = € 1.36 dividend op een aandeel van € 14, is bijna een netto dividendverhouding van 1 op 10..
    Dat is gewoon zeer goed te noemen en houdbaar. Vanaf 2026 gaat Polderplein ook bijdragen tot een hoger rendement. En door yieldcompresion misschien nog wel eerder, dankzij een dalende rente..
  2. forum rang 7 HCohen 12 december 2023 15:01
    Heer Fleming, we hadden aangegeven 'zand erover', dus gaarne laten rusten nu. Dank je.
    (ik was dan ook niet diegene die jou zojuist een AB toekende!)

    Die beloofde update van DeGroof is er trouwens nog niet en ik ben benieuwd of dat nog volgt of dat de analist het koersdoel ongewijzigd laat.
  3. forum rang 7 HCohen 12 december 2023 19:53
    quote:

    Stockboss schreef op 12 december 2023 18:14:

    Is het zeker dat Dela de aandelen gedumpt heeft? Tegen deze koers had ze de winkels op de markt ook voor cash kunnen slijten.
    Yep, zie onderstaande link van WH's persbericht en bijbehorende quote

    Dela heeft ze dus van de hand gedaan via van Lanschot Kempen voor een koers van E14.37 ofwel een discount van 6.6% discount op de koers van de voorgaande dag.

    www.wereldhave.com/news/corporate-pre...
    Wereldhave was informed that on behalf of DELA Vastgoed B.V., Van Lanschot Kempen placed the shares with a broad base of institutional investors at a price of €14.37 per share, reflecting a limited 6.6% discount compared to yesterday's closing price. The well covered book in the equity placement illustrates a solid demand from investors.
  4. forum rang 8 Branco P 12 december 2023 20:27
    The well covered book in the equity placement illustrates a solid demand from investors.

    Wat betekent hier nu weer "well covered"? Dat zal niet 5x overtekend zijn, well?

    Maar vrij logisch dat op dit nieuws de koers dan meteen die 14,37 euro opzoekt.

    Disclaimer: geen positie in WHA maar wel long in ECP, URW, NSI, CAR en KLEP (plus kleine long posities in MERC en IGD)
  5. forum rang 7 HCohen 12 december 2023 20:39
    quote:

    Branco P schreef op 12 december 2023 20:27:

    The well covered book in the equity placement illustrates a solid demand from investors.

    Wat betekent hier nu weer "well covered"? Dat zal niet 5x overtekend zijn, well?
    www.bing.com/search?q=translate%24&am...

    Maar vrij logisch dat op dit nieuws de koers dan meteen die 14,37 euro opzoekt.
    Klopt

    Disclaimer: geen positie in WHA maar wel long in ECP, URW, NSI, CAR en KLEP (plus kleine long posities in MERC en IGD)
    Wat voegt het toe om voor de tweede keer op één dag te melden dat je geen positie hebt?

  6. forum rang 4 Mr. Fleming 12 december 2023 22:03
    quote:

    Branco P schreef op 12 december 2023 20:27:

    The well covered book in the equity placement illustrates a solid demand from investors.

    Wat betekent hier nu weer "well covered"? Dat zal niet 5x overtekend zijn, well?

    Maar vrij logisch dat op dit nieuws de koers dan meteen die 14,37 euro opzoekt.

    Disclaimer: geen positie in WHA maar wel long in ECP, URW, NSI, CAR en KLEP (plus kleine long posities in MERC en IGD)
    geloof best dat het well covered was, als je € 1.30 koerswinst in de schoot krijgt geworpen.. ; -)

    Helaas wel ten koste van de kleinere (particuliere) aandeelhouder die niet mee mochten doen aan de emissie.
    Storm heeft over dit stukje kapitaalvernietiging gezegd dat ze niet verwacht hadden dat toen deze deal werd klaargestoomd, de koers zo hard zou oplopen, Ergo: ze hadden niet zo'n hoge koers verwacht..

    Lekker dit man! om nog maar eens met Gijp te spreken..

    Deze opmerking is op meerdere vlakken als wat minder intelligent te beschouwen van de CEO en ligt aan onervarenheid met dit soort zaken en slechte financiële adviseurs, de emissie begeleidende zakenbanken, rondom Storm, die alleen maar aan de eigen commissie hebben gedacht..

    Waarom dom zo'n opmerking ?
    Omdat
    1- je een verkeerde inschatting hebt gemaakt van de koersontwikkeling an sich..
    2- omdat het laat zien dat je als CEO dus je eigen bedrijf niet meer waard vond als die € 14.37 ten tijde van vaststellen emissiekoers.. Dit laatste is natuurlijk wel gechargeerd, want zonder korting krijg je die 3.6 miljoen stukken anders nooit geplaatst, wegens geen interesse van de underwriters..
    3- De manier is ook wel licht verwerpelijk te noemen, zonder eerst een BAVA een emissie van 3.6 miljoen stukken ten koste van zittende aandeelhouders, over ze heen kotsen.. Toch een leuk stukje verwatering dat wel grotendeels door de huuropbrengsten Polderplein gecompenseerd zal worden gelukkig in het dividend uiteindelijk, maar toch.. De manier waarop staat me ten zeerste niet aan! Zonder dus ons de zittende aandeelhouders van te voren hierover in te lichten..

    Beleggers zouden zich makkelijk hierdoor gepasseerd en bedonderd voelen, beste Storm(las hier iets over gladde autoverkopers..)
    Nou was het slechts 3.6 miljoen stukken op 40 mil. uitstaand. Maar werd er niet bepaald direct vrolijk van en vraag me nog steeds af of dit wel reglementair is gegaan. En zo ja of dus nog meer van deze emissie-shit over ons heen gestort gaan krijgen, de aankomende tijd.. "Verwacht geen vuurwerk", zeiden ze daarover in de vid. over de aankoop Polderplein... Ik hoop het van zeer ganzen harte, want mijn vertrouwen als WH-beleggers staat wel op het punt om beschadigd te raken zo..

    Maar de discount was wel veel en veel te hoog. Leergeld dat wij nu moeten betalen, Heer Storm. Doe dit AUB nooit weer op een dergelijke manier, als je ooit nog eens een emissie in de markt wil zetten..

    Wat ik je nu ten zeerste afraad de aankomende 20 jaar! om zeer voor de hand liggend redenen.. Het geeft zo gewoon koersdruk, want ze zijn gewoon die drie miljoen stukken zonder lock up periode aan het dumpen op de open markt! Nog een keer zo'n grap en dan ben ik ook permanent vertrokken uit WH. En met mij nog vele duizenden andere beleggers, ga daar maar van uit..!

    Maar goed, genoeg hierover, de pijn is geleden en die aandelen zullen nu wel zo'n beetje geabsorbeerd zijn door de markt, aan de hogere dan gemiddelde volumes van de afgelopen dagen te zien..
  7. forum rang 6 !@#$!@! 12 december 2023 22:27
    Het is eigenlijk een normale gang van zaken dat zulke grote aantallen met korting bij institutionelen worden weggezet. Ik denk dat je er gerust vanuit kan gaan dat de korting gewoon een onderdeel was van de verkoop gezien Dela de aandelen niet wilde houden en er dus direct vanaf wilde.
    Dus in mijn ogen geen onervarenheid, maar gewoon hoe de financiele markten werken.
    (maw ik geloof de uitspraak van Storm niet. Je kan immers een prijs afspreken en die betalen in aandelen gebaseerd op de gemiddelde prijs van de laatste of bv 3 laatste handelsdagen (wat ook vaak genoeg gebeurd))

    Het is uiteraard dom om emissies te doen terwijl je al die tijd dividend blijft uitkeren. (Iets wat URW ook wilde doen, maar waar aandeelhouders een stokje voor hebben kunnen steken) Maar MAC deed dat bv ook, wat je ook terug ziet in een structureel groter verlies in de aandelen (tov collega zoals SPG) door de waardevernietiging.
    Wat dat betreft is Storm niet de enige die dat soort domme dingen doet helaas.

    Wat ik extra bizar vind is dat jullie het normaal vinden dat iemand op zo'n positie met zo'n salaris nog wat onervaren en een beginner zou mogen zijn. Moet gewoon niet gekker worden.
    Dan mogen de mensen die hem hebben aangesteld ook wel gelijk ontslagen worden natuurlijk als ze niet eens in staat zouden zijn om een geschikt en bekwaam iemand te vinden voor zo'n positie.

    IGD doet het ook trouwens. Zelfs met grootaandeelhouders die de boel runnen. Ook daar zie je aan de koers hoe dom dat is. Dat fonds heeft grootaandeelhouders die de boel runnen, dat maakt het voor mij extra onbegrijpelijk.
    Ik ben heel nieuwsgierig of deze mensen bewust of onbewust onbekwaam zijn.
  8. forum rang 7 HCohen 13 december 2023 06:45
    Ik heb nooit aangegeven dat Storm imo een beginner is noch onervaren

    Ik zei dat m.i. hij in en groei- een leercurve zit. Wat ik daarmee bedoelde is dat ik weet dat hij oud analist is en dat ik zie dat hij steeds beter in zijn rol zit. Foutloos is hij niet, maar dat is geen één CEO maak je geen illusies...
  9. forum rang 7 HCohen 13 december 2023 07:20
    Wereldhave sluit contracten voor 2 MS Modewinkels en één America Today
    www.scn.today/wereldhave-sluit-contra...
    Redactie SCN12 december 2023

    Wereldhave en MSNL B.V. versterken de samenwerking met de ondertekening van een partnershipovereenkomst voor het openen van drie nieuwe winkels en het verlengen van de langlopende huurovereenkomsten voor vier bestaande winkels van de modemerken MS Mode en America Today.

    Zes van de overeenkomsten betreffen winkels van MS Mode. Van deze formule worden er twee nieuwe winkels geopend in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem en in Full Service Center Presikhaaf in Arnhem. Daarnaast werden de overeenkomsten voor vier bestaande MS Mode winkels in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard, de Koperwiek in Capelle aan den IJssel, Cityplaza in Nieuwegein en de Roselaar in Roosendaal verlengd. Eén overeenkomst is gesloten met America Today voor een nieuwe winkel in Middenwaard in Heerhugowaard.

    Beide partners spreken van een bijzonder succesvol partnership dat hiermee weer een nieuwe impuls krijgt:

    “Wij zijn verheugd met deze versterking van onze samenwerking met MS Mode en America Today. Onze Full Service Centers zijn multifunctionele verblijfsplaatsen waar boodschappen doen, winkelen, recreëren, werken, ontmoeten, sporten en gezondheid samenkomen. De formules van MS Mode en America Today spelen een belangrijke rol in deze mix. Het feit dat we al vele jaren samenwerken maakt ons trots en bewijst de kracht van ons partnership.” Doris Slegtenhorst, Commercial Director & Head of Development NL.

    “Het nieuwe MS mode concept is inmiddels in diverse winkels geïntroduceerd en er zullen er in de komende periode nog meer volgen. Op onze Wereldhave locaties hebben we succesvolle winkels waar onze klant graag langskomt. We zijn dan ook verheugd dat we onze samenwerking verder versterken.” Daisy Underwood, Sales Director NL.
  10. forum rang 10 voda 13 december 2023 08:32
    Van Herk kleiner in Wereldhave

    Belang onder 20 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Aat van Herk heeft een kleiner belang in vastgoedfonds Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 december 2023.

    Van Herk meldde een kapitaalbelang van 19,02 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

    Op 17 september 2020 meldde Van Herk nog een belang van 20,19 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 6 !@#$!@! 13 december 2023 10:13
    quote:

    HCohen id=15114818 u schreef:

    Foutloos is hij niet, maar dat is geen één CEO maak je geen illusies...
    Daar ben ik het helemaal mee eens. Overbetaalde functies die de illusie in stand houden dat een CEO veel waarde kan toevoegen. Ze kunnen vooral waarde vernietigen. Toevoegen dat doen de gewone werknemers.
    Niemand is zo goed dat hij een miljoenen salaris verdient.
    Vroeger was dat ook helemaal niet zo, dat is pas echt iets van de laatste tijd. Langzaam zo gegroeid door perverse prikkels en een zichzelf in stand houdende illusie.
  12. forum rang 7 HCohen 13 december 2023 15:42
    Nu ben ik ABSOLUUT geen fan van crypto, maar als bezitters deze graag willen uitgeven dan kan dat binnenkort bij The Point in 5 WHB centra.

    Cryptocurrency wordt binnenkort geaccepteerd in 5 Belgische winkelcentra
    13-12-2023
    www.gondola.be/fr/news/la-cryptomonna...
    www.lecho.be/entreprises/services-fin...

    De Wereldhave Belgium Group kondigt aan dat consumenten vanaf 18 december cadeaubonnen kunnen kopen bij de service- en informatiepunten van The Point in haar 5 winkelcentra.

    Wereldhave Belgium bestaat uit 5 winkelcentra in 5 verschillende steden (Nijvel, Doornik, Luik, Kortrijk en Genk) en zo'n 20 miljoen bezoekers per jaar. Binnenkort kunnen consumenten cadeaubonnen kopen bij de service- en informatiepunten van The Point bij de ingang van winkelcentra. Cadeaubonnen zijn te besteden in bijna alle winkels die aanwezig zijn in de 5 winkelcentra, en de transactie gebeurt via de LYZI-app, een partner van de Wereldhave Belgium-groep.

    Sébastien Estines, mede-oprichter van LYZI, legt uit hoe het werkt: "Cadeaubonnen kopen met je cryptocurrency is kinderspel dankzij onze LYZI-app: het enige wat je hoeft te doen is de app op je smartphone te downloaden, je beurs te verbinden waar je crypto is opgeslagen en de QR-code die door de app wordt gegenereerd te presenteren aan een lid van het team van The Point. De transactie, betrouwbaar en veilig, wordt direct gevalideerd. »

    De aankondiging komt op het juiste moment met de feestdagen en de laatste cadeaus. Voor Magali Begon, projectmanager, zijn de feestdagen de perfecte gelegenheid om deze nieuwe dienst te introduceren. Met de introductie van deze cryptocurrency-betaaloplossing positioneert de groep zich als een pionier in de sector in technologische evolutie.

    Het is niet de eerste keer dat Wereldhave Belgium zich op deze manier positioneert, onlangs lanceerde de groep de Business App, een mobiele applicatie die een link legt tussen bedrijven in het verzorgingsgebied en retailers. De groep had tijdens de covid-periode ook de Troov-app gelanceerd om klanten in staat te stellen winkelafspraken te maken.
  13. forum rang 4 VforVermogen 13 december 2023 23:13
    quote:

    The Third Way... schreef op 13 december 2023 21:02:

    De rente keldert na de bevestiging van de FED dat het volgend jaar 3x gaat verlagen. Vanaf morgen vastgoed weer in de lift?
    Zit niet in Wereldhave, sinds kort wel in een paar REITs die de afgelopen weken lekker zijn gestegen, waaronder deze avond na FED-moment met zo'n 4%. Wereldhave zal het morgen ook goed doen. Jammer, want zat te azen op een nog net wat lagere prijs om in te stappen. Bij vastgoed dit moment lekkere (en over het algemeen veilige) dividendrendenten en ideale sector in tijden van renteverlagingen.

  14. forum rang 4 VforVermogen 13 december 2023 23:26
    quote:

    Ortega schreef op 13 december 2023 23:04:

    Nu maar hopen dat WH ook meestijgt. ongelofelijk die dramatische timing van hr Storm. Had gewoon 4 maanden gewacht.
    Ter verdediging van Storm: stel dat er over 4 maanden sprake is van lagere rentes en een hogere koers van WH, dan betekent dat niet per se dat het beter was geweest om pas dan de aankoop te doen. Want dan zou de aankoopprijs waarschijnlijk een stuk hoger liggen. De aankoopprijs is nu heel aantrekkelijk.
664 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave overweegt inkoop eigen aandelen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links