Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: Unilever en SBMO!

IEXLiveblog: Unilever en SBMO!

 


Update 15:20 uur: Market update VS

Hier het lijstje van de CBOE met de aandelen uit de VS die hard dalen. 

 

 

En het rijtje dalers... 

 

 

(Nick)

 


Update 15:00 uur: Unilever

Unilever bijna op een all time high. Klein stukje nog: 

 

 

(Nick)

 


Update 12:45 uur: Mountainshield relletje

 Quote heeft een stuk over het relletje tussen ProBeleggen en Selwyn Duijvestijn van Mountainshield Capital. 

 

 

(Nick)

 


Update 12:30 uur: Payroll Friday

De schattingen van de grootbanken voor het Payroll Report vanmiddag. 

 

 

(Nick)

 


Update 11:15 uur: Uzbekistan

De dictator van Uzbekistan is overleden. Nieuwsgierig als we bij IEX zijn, kijken we dan meteen wat beurs, valuta en rentes in zo'n land dan doen, maar helaas... Er zou wel een beurs zijn, maar een MSCI index voor het land is er bijvoorbeeld ook niet en in Reuters kan ik de beurs van Uzbekistan ook nergens vinden.

 

(Nick)

 


Update 10:20 uur: Samsung

Er komt brekend nieuws van Bloomberg binnen over Samsung:

 

 

(Nick)

 


Update 10:00 uur: SBMO

Hier is de link naar het persbericht van Petrobras. Je kunt de daling ook vanuit ander perspectief bekijken zoals Diede: 

 

 

(Nick)

 


Update 09:10 uur: SBMO

KBC over SBM Offshore:

As planned the Fifth Chamber reviewed the agreement but did not approve it. At this stage, the company does not know the reasons nor the next steps. Most likely, the deal will have to go back to the prosecutor (for amendments or a total new deal, we don’t know). When new material information is obtained, the company will inform the market. In the meantime, the company continues to operate in a regular course of business (including the SBB). We expect the market to react negatively on the news as it creates uncertainty.

 

(Nick)

 


Update 08:50 uur: Altice

Het Belgische Tijd.be heeft een verhaal over Altice. Het bedrijf wil namelijk de Belgische tak van SFR verkopen om de schuldenlast te verlichten. Copypaste van Tijd.be:

Altice, de eigenaar van SFR, reeg de voorbije jaren de overnames aan elkaar. Die transacties werden vooral gefinancierd met schulden. De jongste miljardendeal was de overname van Cablevision, de vijfde grootste kabelaar van de Verenigde Staten, voor 17,7 miljard dollar.

De groep van de Frans-Israëlische zakenman Patrick Drahi kwam door die overnamepolitiek de jongste maanden in financiële ademnood. Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de oplopende schulden.

Om de schuldenlast wat te verlichten besliste Altice om de Belgische en Luxemburgse dochter van zijn telecomfiliaal SFR te verkopen. Het verkoopproces werd begin deze zomer op gang getrokken via de zakenbank Lazard.

Eind juli voerde de verkoper een eerste schifting door. Volgens meerdere bronnen overleefden Telenet, Orange (de moedergroep van het voormalige Mobistar) en het investeringsfonds Apax die selectie. De drie kandidaten krijgen toegang tot de boeken van SFR België en moeten straks een bindend bod indienen. Orange bevestigde eind juli al zijn belangstelling voor het dossier.

 

(Nick)

 


Update 08:00 uur: Adviezen

Goedemorgen, hier zijn de analistenadviezen voor vandaag:

  • Air France-KLM: naar 4,6 van 5,5 euro (sell) - UBS
  • PostNL: naar 3,85 van 3,35 euro - Citigroup

 

(Nick)

 


Update 08:00 uur: SBMO

Goedemorgen, de Braziliaanse justitie heeft een schikking van SBM Offshore over het het betalen van steekpenningen die het bedrijf met de Braziliaanse autoriteiten had afgesproken afgekeurd. Dit zijn de headlines uit Reuters:

02-Sep-2016 07:01:04 - SBM OFFSHORE NV SBMO.AS - FIFTH CHAMBER OF BRAZILIAN FEDERAL PROSECUTOR SERVICE HAS NOT APPROVED LENIENCY AGREEMENT SIGNED BY BRAZILIAN AUTHORITIES, PETROBRAS AND SBM OFFSHORE

02-Sep-2016 07:01:05 - SBM OFFSHORE NV SBMO.AS - COMPANY IS SEEKING CLARIFICATION ON DECISION AND WILL UPDATE MARKET ACCORDINGLY

02-Sep-2016 07:01:35 - SBM OFFSHORE NV SBMO.AS - UPDATE ON STATUS OF LENIENCY AGREEMENT

En hier een screenshot van het hele verhaal:

 

 

(Nick)

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 10 mei Ego's op de beurs: "Beleggen lijkt iets rationeels, maar dat is het niet" 5
  2. 03 mei Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend 1
  3. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. wampie 2 september 2016 11:46
    eens met deze analyse:

    'Je begint je af te vragen of dit nu echt enkel & alleen aan de Braziliaanse justitie ligt (wat goed mogelijk is) of dat de Hollandse koopmansgeest (elke laatste cent uit de bodem van het vat willen schrapen) hier SBM niet parten speelt. SBM is hier nu al jàren over in onderhandeling, vergelijk dat met een case zoals die van Andrade Gutierrez: dik half jaar onderhandelen, niet moeilijk doen, boete betalen & hup met de geit:

    www.wsj.com/articles/brazils-andrade-...
  2. Remfin 2 september 2016 12:40
    quote:

    wampie schreef op 2 september 2016 11:46:

    eens met deze analyse:

    'Je begint je af te vragen of dit nu echt enkel & alleen aan de Braziliaanse justitie ligt (wat goed mogelijk is) of dat de Hollandse koopmansgeest (elke laatste cent uit de bodem van het vat willen schrapen) hier SBM niet parten speelt. SBM is hier nu al jàren over in onderhandeling, vergelijk dat met een case zoals die van Andrade Gutierrez: dik half jaar onderhandelen, niet moeilijk doen, boete betalen & hup met de geit:

    www.wsj.com/articles/brazils-andrade-...
    vwb Andrade, dat is een braziliaans bedrijf en dus feitelijk broekzak/vestzak. Denk dat in het geval van SBM de brazilianen meer willen, ook al is er m.b.t. de betreffende periode waarin het plaats zou hebben gevonden, geen enkele juridische grondslag. Bottom Line heeft SBM Petrobras nu (nog) nodig en Petrobras SBM ook (wellicht in iets mindere mate).
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links