Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM hijst zichzelf omhoog

BAM hijst zichzelf omhoog

Goede kwartaalcijfers van BAM, daar kan niemand om heen. De bouwer noteert weer een nettowinst en daar slaagde bijvoorbeeld Heijmans nog niet in. Oké, het is nog maar 0,017 euro per aandeel, maar het is een begin. Laten we eens kijken waar dit goede resultaat van het bouwbedrijf vandaan komt.

We zien dat de infratak het erg goed heeft gedaan, maar zagen gisteren dat bij Heijmans de infra nog problemen opleverde. Bij BAM was dit vorig jaar ook nog het geval, maar nu rapporteert deze tak een nettoresultaat van ongeveer 1% van de omzet. Bij bouwkunde leerde ik dat dat een prima resultaat is voor een bouwer of denkt u als belegger daar ander over?

De bouw en techniek ligt bij BAM nog wel onder druk, maar dat zou komen door oude projecten. Waar bij Heijmans het juist de vastgoedtak was die een forse groei liet zien, gaat vastgoed bij BAM juist achteruit. Nog wel met een positief resultaat, maar de opbrengsten zijn behoorlijk gekrompen bij vastgoed.

 

 

Bij de analisten ziet u al volop redenen om het fonds te kopen of te verkopen. Voegen wij deze redenen er nog aan toe:

  • Upside: BAM haar resultaten zijn sterk verbeterd en dit zet door. Bij infra blijven de resultaten goed en de bouwtak trekt ook verder aan. De omzet blijft groeien en door de reorganisaties zijn de kosten lager en marges hoger. Dit zijn factoren die de koers van BAM verder kunnen laten oplopen.
  • Downside: Bezit van de zaak is einde vermaak. Iedereen die nu in BAM wil beleggen zit er in. Zelfs de laatste afwachtende beleggers die vandaag kopen vanwege dit goede resultaat. Als de kopers op zijn, zal de koers dalen tot een niveau waarop nieuwe kopers zich melden.

In Reuters Eikon staat op de dividendpagiana dat analisten verwachten dat BAM binnen een jaar weer dividend uit gaat keren aan aandeelhouders. Dit zou mogelijk ook een koersopdrijvend effect kunnen hebben, maar niets is zeker. Zeker niet in bouwbedrijven. Het kan volgend kwartaal weer helemaal anders zijn. 

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 augustus 2015 12:56
    wat een kul argument, er zijn alle kopers zitten er al in. Als BAM weer op het goede spoor zit dat zal het aandeel aantrekkelijk worden voor de belegger en bijvoorbeeld weer dividend gaan uitkeren.
    Deze Nick Bakker heeft nog nooit iets positiefs geschreven over Bam
    waarschijnlijk omdat hij zelf speculeert op een neergang van het aandeel.
    eigen belang dus
  2. k2es 20 augustus 2015 13:50
    BAM is al een eind op de goede weg, maar is nog bezig met flinke reorganisatie en de pijn van oude projekten zal wegebben, er is dus genoeg ruimte naar boven, zeker als je kijkt naar waar het vandaan komt. Veel beleggers hebben de bouw gemeden de laatste jaren en zullen nu wel geinteresseerd raken na de laatste resultaten.
  3. Jake90 20 augustus 2015 19:14
    Bezit van de zaak is einde vermaak is een theorie uit de boeken. Als de aandelenmarkt een gesloten systeem was, ja dan had dit gezegde wat inhoud maar aangezien de echte beurs te kampen heeft met investeringen buiten de beurs, denk hierbij aan:
    - obligaties
    - r/c
    - deposito
    - vastgoed
    Etc.

    De beurs is erg fluctuerent (kijk naar de stijging goud) en dus zit er minder geld in aandelen. Dit geld komt weer een keer de beurs op en dan zijn het de "parels" die ervan profiteren!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links