Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Kliekjes

Iedere dag weer beste, snelste, meest complete, slimste én leukste AEX en Damrak morning call

 

Meestal begin ik rond 08:00 uur hier maar wat te tikken. Om de een of andere onduidelijke reden staat er om 08:15 uur dan altijd wel een verhaaltje. Vandaag niet. Er valt echt niks te vertellen. De futures liggen nog in bed, er is geen nieuws en u treft slechts eindeloze leegtes in de agenda aan.

Om precies te zijn, dit is alles wat dit bezige beursbijtje tot dusverre heeft verzameld. Iin de agenda komt u alleen de Duitse voorlopende indicator Ifo Geschäftsklima en de belangrijke Amerikaanse inflatie tegen:

Er is toch ook nog een Duits BBP KW1-cijfer? Ja, maar dat is een Wiederhohlung en die zijn bij de Duitsers natuurlijk immer precies in de prik. Geen koers die daar op reageert:

 

 

Mooi gedaan Steen, je vat in één keer al het Griekse nieuws van vanochtend samen. Beter gezegd: non-nieuws:

 

 

Als de berichten kloppen besluit het kabinet vandaag om ABN Amro naar de beurs te brengen. Hoe u er ok over denkt , alles beter dan die bank in  politieke handen, zoals nu. Hoe kinderachtig wilt u het hebben en Holland op zijn smalst. Dé reden ook meteen waarom de staat maar niet moet bankieren.

  • Eerst een beursgang van 15 à 20 miljard uitstellen wegens nota bene afgesproken en contractueel vastgelegde tonnetjes
  • Twee maanden later toch een fiat geven omdat de bank CEO zo lievvv sorry heeft gezegd (waarvoor eigenlijk?) en omdat (leve de waan van de dag) de KW1-cijfers zo schattig waren

Hup AEX dan maar, die 510,55 van vorige maand moet van het bord om de opgaande trend van versche zuurstof te voorzien. Kijkt u bij de technisch analisten maar hoe de vlaggen er bij hangen. Dan nog even diepzinnig, waarom zou de AEX eigenlijk verder moeten stijgen?

Ik zou het niet weten. De wereldeconomie blijft maar kwakkelen en daarmee zullen de winsten zeker niet exploderen. De waarderingen zijn al zo hoog en dan lopen ook nog de rentes op, zeg maar de conucrrent van de opbrengst van aandelen. Veel succes vandaag en alvast prettig weekend.

 

De markt nú:

  • De Europese futures openen met zinderend vette nullen. Hierbij vergeleken staan de Amerikaanse nog op een whopping +0,1%
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) opoent +0,1%, ofwel rentes dalen wate
  • In Azië gaat China als een gek: Japan +0,3%, Hongkong +1,6%, Shanghai +2,3% en India +0,8%
  • Griekenland? Wat anders. Als zou ik niet weten waarom. EUR/USD loopt +0,5% op naar 1,116
  • Goud doet +0,2% 1209 dollar
  • Oliebenchmarks WTI en Brent dalen -0,2% op 60,61 en 66,40 dollar

 

Agenda

  • 08:00 Duitsland BBP KW1 (cons. 0,3% QoQ)
  • 09:00 Aegon notering 0,12 euro ex-dividend
  • 09:00 Nederland consumentenvertrouwen mei
  • 10:00 Duitsland Ifo Geschäftsklima mei (cons. 108,3)
  • 10:30 AVA Corbion
  • 14:00 Deere KW1-cijfers
  • 14:30 VS inflatie CPI mei (cons. 0,2%)

 

Tweets

Hier is het ook wel eens wat swingender geweest:

 

 

Brrrekend! Cees heeft een nieuwe beurswijheid!

 

 

Deze is wel loeiserieus! Helemaal mee eens, vroeger werd er veel en veel meer gerotzooid:

 

 

Ja, daar had ik het van de week ook al over met Altice:

 

 

Wat valt daar aan op te helderen? Ze praten. Punt uit:

 

 

Beleg nooit in bouwbedrijven, carriers en autofabrikanten, jongen. Er is altijd wat. Deze woorden van een oude, wijze beursman een jaartje of vijftien geleden aan mij gericht, staan in mijn harde schijf gegrifd:

 

 

This time it's different?

 

 

Aldus Willem M..., nee Wall Street Journal:

 

 

Het ligt misschien aan mij, maar ik heb liever een bank waar ze de hele dag hun hoofd breken over risico's in plaats van... ja wat eigenlijk?

 

 

De grafiekjes nog:

 

 

Dan nog compleet off-topic bonus 1:

 

 

En nummertje 2:

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2015 09:12
    Goedemorgen AJK,

    Zou je eens een artikeltje kunnen wijden aan je eigen beleggingen? De links zijn al lang niet meer up to date, en beleg je nog steeds bij SNS fundcoach? Door iedere maand een vast bedrag in trackers te stoppen? Wat zijn je transactiekosten e.d. Kun je mooi een dag als deze mee vullen!

    Mvg,
    Koffie
  2. forum rang 6 !@#$!@! 22 mei 2015 10:11
    Wat een kortzichtige ochtend AJK.

    Een bank liever in handen van een paar CEO's die zichzelf weer kunnen verrijken met bonussen door risicovolle beslissingen waarvan ze wel profiteren van een positieve uitkomst , maar niet hoeven te bloeden bij een negatieve uitkomst.
    Is dat beter dan domme politici die kennelijk weer beslissen om geen aandelen maar certificaten uit te geven, juist zodat deze CEO's weer alle macht hebben zonder een enkele controle van buitenaf ? Met alle gevolgen van dien ! (zoals keer op keer weer blijkt bij alle grote Nederlandse fondsen)
    Dan toch liever politici aan de macht die nog enige controle van buitenaf hebben. Toch typisch dat er 0,0 geleerd wordt van fouten uit het verleden met dit soort onzin.

    En dan liever een bank hebben waar ze de hele dag bezig zijn met risico's ? Alsof bankieren zo moeilijk is ? Dat is het niet. Ze maken het ingewikkeld zodat buitenstaanders niet snappen wat ze doen en ze ermee weg komen hun eigen zakken te vullen. Ja pre-internet was het helemaal bar en boos.
    Geef mij maar een bank die zelf verantwoording nemen vanzelfsprekend vind.

    Daarnaast zit jij dan liever bij banken die in roerige tijden overeind worden gehouden tkv de belastingbetaler en dan alsnog een top heeft die zichzelf verreikt met te hoge beloningen ?

    Ik persoonlijk snap dat soort dingen niet. Waarom zit je liever bij een zichzelf verrijkende bank die tkv de samenleving onnodige risico's neemt in de hoop te hoge beloningen en bonussen te kunnen uitkeren aan het hoge management, dan een bank die maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt ?

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links