Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Commerzbank wil duizenden banen schrappen

FRANKFURT (AFN) - Commerzbank verwacht de komende jaren 9600 banen te schrappen, onder meer door een groot deel van de dienstverlening te automatiseren en afscheid te nemen van activiteiten die onvoldoende bijdragen aan stabiele resultaten. Aan de andere kant ontstaan 2300 nieuwe arbeidsplaatsen, doordat de bank investeert en uitbreidt in markten waarin groei wordt verwacht.

Dat maakte Commerzbank donderdag bekend. De bank benadrukt dat de plannen nog niet definitief zijn omdat de raad van commissarissen zich er nog over moet buigen. Omdat de afgelopen dagen al druk werd gespeculeerd op een groot banenverlies bij de op een na grootste financiële instelling van Duitsland, is toch besloten er nu al mee naar buiten te treden.

Commerzbank legt zich toe op dienstverlening aan consumenten en ondernemers, zowel kleine zelfstandigen als beursgenoteerde bedrijven. Het kapitaal dat nodig is om daarin te investeren, wordt vrijgespeeld door te snijden in de handelsactiviteiten. De bank denkt efficiënter te kunnen werken door zo'n 80 procent van zijn processen te digitaliseren. Dat alles moet ertoe leiden dat de winstgevendheid tegen eind 2020 sterk is verbeterd.

Maatregelen

Op korte termijn doen de maatregelen wel pijn, niet alleen bij het nu nog 45.000-koppige personeel. De kosten van de herstructurering, waarover nog overleg moet worden gevoerd met de ondernemingsraad en de vakbonden, worden geraamd op circa 1,1 miljard euro. Om dat te kunnen betalen wordt de betaling van dividend aan de aandeelhouders tot nader order stopgezet.

Afschrijvingen op activiteiten die door de reorganisatie worden geraakt, komen uit op circa 700 miljoen euro. Dat bedrag zal in mindering worden gebracht op het resultaat in het derde kwartaal, dat mede daardoor op een verlies zal uitkomen. Commerzbank moet daarnaast flink hogere kredietvoorzieningen treffen wegens de malaise in de scheepvaart. Voor heel 2016 wordt wel een kleine winst voorzien.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 jan Bloomberg: Deutsche Bank mogelijk geïnteresseerd in ABN AMRO 6
  2. 28 sep Commerzbank wil 3 miljard uitkeren aan aandeelhouders 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Commerzbank AG

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Commerzbank AG

13,995 09 mei
-0,095 -0,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links