Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Producenten industrie blijven positief

DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van de industriële ondernemers is in januari licht toegenomen. Ze waren vooral positiever over de ordervoorraden en de orderportefeuille, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De graadmeter voor het producentenvertrouwen ging van 3,0 in december naar 3,2 in januari. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief, zo signaleerde het statistiekbureau.

Het vertrouwen van de industriële producenten ligt nog steeds ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, dat op 0,4 staat. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde met 9,4 en ruim een jaar later de laagste waarde op min 23,5.

Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 28 januari 2016 07:46
    Zien we het wel? de amerikaanse cijfers zijn meestal mooi maar bij hun worden de mooie cijfers vaak gedrukt door de dure dollar aan deze kant van de grote plas worden de mooie cijfers vaak geplugd door de goedkope € zie bijv unielever en ahold, iex jullie komen de laatste tijd ook wel heel erg met negatieve verhalen, de minkanten worden dubbel belicht de pluskanten nauwelijks ,dat komt natuurlijk door dat jullie ook zo'n waardeloos short troepje hebben gecreeerd ,jullie preken gewoon voor eigen parochie, ik vind dat heel deze schijnhandel weer per direkt verboden moet worden ,zij laten bedrijven die een poosje last hebben van tegenwind mede verongelukken zie gemalto,arcelor,delta en fagron bedrijven en gewone aandeelhouders zitten met de brokstukken de lieve shortertjes pakken mooie winsten met bedrijven in de vernieling drukken bah!!!moraal van het verhaal blaas ie short troep weer per direkt op en werp weer veel meer licht op de positieve opbouwende kanten van de zaak
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links