Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Iets hogere opening beurs Amsterdam

Iets hogere opening beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is maandag iets hoger begonnen aan een buitengewoon drukke week voor beleggers. Philips kwam met resultaten, net als onlinebroker BinckBank. Verder is het de eerste handelsdag voor het nieuwe fusiebedrijf Ahold Delhaize.

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent in de plus op 454,30 punten. De MidKap was vlak op 625,01 punten. Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,2 procent omhoog.

Philips ging 0,3 procent vooruit in de AEX. De omzet nam afgelopen kwartaal licht af, maar de winst steeg. Het technologiebedrijf verwacht dat de resultaten de komende tijd verbeteren. Ahold Delhaize was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 1,4 procent. Het Nederlandse supermarktconcern Ahold en de Belgische branchegenoot Delhaize zijn dit weekeinde officieel gefuseerd.

MidKap

In de MidKap bungelde Air France-KLM onderaan met een verlies van 3 procent. Société Générale heeft zijn beleggingsadvies voor het luchtvaartbedrijf verlaagd naar verkopen. Ook kan Air France-KLM last hebben gehad van de Ierse concurrent Ryanair, die waarschuwde dat de winstverwachting mogelijk in gevaar kan komen vanwege de onzekerheid rond de brexit en de angst voor terreur. Ryanair steeg desondanks 6,3 procent in Dublin.

BinckBank behaalde in de eerste helft van dit jaar een veel lagere winst dan een jaar eerder. Volgens KBC Securities presteerde het bedrijf wel beter dan verwacht. Het aandeel BinckBank klom 5,5 procent.

In Stockholm kon Ericsson (plus 5 procent) op belangstelling rekenen. Topman Hans Vestberg van de producent van netwerkapparatuur is met onmiddellijke ingang afgetreden. Ericsson heeft te maken met een dalende beurskoers, scherpe concurrentie, tegenvallende cijfers en vermeende boekhoudfraude. Vestberg wordt tijdelijk opgevolgd door de financieel directeur.

Gokbedrijven

In Londen ging de aandacht uit naar de gokindustrie. De drie gokbedrijven William Hill, Rank Group en 888 onderzoeken een fusie. William Hill sprong 9 procent omhoog, Rank klom 2,2 procent en 888 won 2,6 procent.

De euro noteerde maandagochtend 1,0965 dollar, tegen 1,0972 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 44,05 dollar. Brent daalde 0,2 procent tot 45,58 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links