Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hedgefondsen gokken op neergang Imtech'

AMSTERDAM (AFN) - Vier Amerikaanse en Britse hedgefondsen speculeren op een neergang van het aandeel Imtech. Een van de fondsen, The Children's Investment Fund (TCI), heeft die shortpositie de laatste weken bovendien flink uitgebouwd.

Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van een nieuw register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarin staan sinds 1 november de beleggers die met meer dan 0,5 procent van het geplaatste aandelenkapitaal gokken op een daling van een in Amsterdam genoteerd aandeel. Kleinere 'shortposities' worden niet geopenbaard.

Imtech is van een van de drie fondsen die het meest worden 'geshort': met minimaal 4,4 procent van alle 94 miljoen aandelen wordt gegokt op een koersdaling. Beleggers speculeren ook op een koersval van SNS Reaal en TomTom.

Het is volgens de krant gissen waarom zowel TCI, Naya master Fund, Denjay Integral Fund en Morton Holdings verwachten dat de koers instort.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 november 2012 08:32
    Het is volgens de krant gissen waarom zowel TCI, Naya master Fund, Denjay Integral Fund en Morton Holdings verwachten dat de koers instort.

    Ze verwachten niet dat de koers instort, ze hebben er al voor gezorgd. Imtech van 28 naar 18 euro. Kijkend naar de dagen waarop de partijen short gingen (te volgen in AFM register) gebeurt dat met 10% van het dagvolume. En waarschijnlijk steeds met kleine ordertjes zoals bij TomTom ook lange tijd te zien was.

    10% meer verkopers dan kopers staat garant voor een paar procent koersverlies per dag.
  2. Bir 19 november 2012 08:57
    Helemaal waar, en idd nu oude bodems in zicht komen, zullen de hedgefunds wel draaien. Mooie strategie, dan versterk je de bounceback en pak je extra procenten omhoog naar nieuwe hoogtes!

    Weer fijn tendentieus kopje trouwens, redactie..............neergang..........waarom geen koersdaling?

    Grtn Bir.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links