Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice fier aan kop op Damrak

Altice fier aan kop op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe was woensdagmiddag de grote winnaar op de beurs in Amsterdam. Het Franse bedrijf toonde duidelijk herstel na de koersdruk in de afgelopen dagen. Beleggers waren over de gehele linie goedgemutst. Er leeft hoop dat de Verenigde Staten en China tijdens de G20-top aan het einde van de week nader tot elkaar zullen komen in het slepende handelsconflict.

De AEX-index op Beursplein stond rond 15.50 uur 0,4 procent hoger op 521,75 punten. De MidKap noteerde vlak op 701,89 punten. Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent.

Altice ging met afstand aan kop in de hoofdindex. De beurswaarde dikte bijna 9 procent aan. Topman Alain Weill zei op een bijeenkomst in Parijs dat hij een verdere consolidatie verwacht op de Europese telecommarkt en Frankrijk in het bijzonder.

Flinke reorganisatie

KPN kreeg er 0,8 procent bij. Het bedrijf liet tijdens zijn beleggersdag weten nog eens 350 miljoen euro te willen besparen, onder meer op arbeidskosten. KPN zei niet hoeveel banen er worden geschrapt. In de markt werd rekening gehouden met een flinke reorganisatie, van wel 1500 banen.

Er was ook aandacht voor Galapagos, dat 2 procent hoger noteerde. Het biotechbedrijf heeft van de Amerikaanse waakhond FDA een zogeheten Fast Track-status gekregen voor een middel tegen artrose. De status is bedoeld om middelen sneller op de markt te krijgen.

Adviesverlaging

De handel in WDP werd tijdelijk stilgelegd. Het logistiek vastgoedfonds heeft zijn eigen vermogen met circa 45 miljoen euro versterkt. WDP deed dit met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het geld wordt gebruikt om de realisatie van drie eerder aangekondigde nieuwe projecten in Nederland te bekostigen.

In Parijs zakte voedingsconcern Danone 2 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Munich Re verloor daarnaast 1,5 procent op de beurs in Frankfurt. De Duitse herverzekeraar staakt zijn activiteiten in Iran. Het bedrijf zwicht voor de druk van de Amerikanen, die onlangs opnieuw sancties tegen het land instelden. De VS roepen bedrijven op ook geen zaken meer te doen in de islamitische republiek.

De euro was 1,1273 dollar waard, tegen 1,1292 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 51,00 dollar. Brentolie daalde 1,2 procent in prijs tot 59,48 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:30 Slotcall: AEX met een knaller Koningsnacht in en beursgang CVC om van te smullen
  2. 17:51 AEX sluit prima week positief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links