Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Optimisme onder Duitse beleggers neemt af

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in juli duidelijk afgenomen in de nasleep van het Britse brexit-referendum. Dat maakte het vooraanstaande onderzoeksinstituut ZEW dinsdag bekend.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op min 6,8, van 19,2 in juni. De daling was veel scherper dan verwacht. Economen rekenden op een niveau van 9. De graadmeter die de huidige omstandigheden meet, zakte naar 49,8, van 54,5 een maand eerder.

De uitslag van het Britse referendum op 23 juni zorgde voor veel onrust op de financiële markten, hoewel die verliezen al redelijk snel weer werden goedgemaakt. Ook zijn er zorgen dat een Brits vertrek uit de Europese Unie het herstel van de economie van de eurozone kan schaden. Het ZEW-onderzoek werd gehouden tussen 4 en 18 juli.

De Duitse centrale bank liet maandag weten dat de economische impact van de Britse stem om de EU te verlaten op korte termijn beperkt zal zijn, maar dat de effecten op de langere termijn moeilijk te meten zijn. Groot-Brittannië is de op twee na belangrijkste exportmarkt voor Duitsland.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links