Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten dinsdag bescheiden winsten zien, waarmee de sterke koersstijgingen in de voorgaande twee handelsdagen iets werden uitgebouwd. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer cijfers van frisdrank- en snackproducent PepsiCo. Verder was er weinig nieuws om de beurshandel richting te geven.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent hoger op 24.621 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 2660 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 6999 punten.

PepsiCo profiteerde afgelopen kwartaal van sterkere verkopen bij de snackdivisie. Daarmee kon de teruglopende frisdrankverkoop in Noord-Amerika worden gecompenseerd. PepsiCo won 0,2 procent.

Verder kwam ook Under Armour met cijfers. De maker van sportkleding wist qua omzet ruimschoots aan de verwachtingen te voldoen. Wel sloot het bedrijf het slotkwartaal af met een verlies. Het aandeel steeg bijna 14 procent.

Amazon

Medicijnendistributeur AmerisourceBergen maakte een koerssprong van 9 procent. Volgens The Wall Street Journal zou drogisterijbedrijf Walgreens Boots Alliance het concern benaderd hebben voor een overname. De marktwaarde van AmerisourceBergen wordt geraamd op krap 20 miljard dollar.

Webwinkel Amazon (plus 1,8 procent) stond ook in de schijnwerpers. Het bedrijf zou volgens mediaberichten honderden werknemers willen ontslaan. Het gaat om medewerkers op het hoofdkantoor in Seattle. Eerder maakte Amazon bekend in de Verenigde Staten juist duizenden banen te creëren.

GM

Autofabrikant General Motors (GM) leverde 1 procent in. GM gaat een fabriek in Zuid-Korea sluiten. Daardoor komen circa 2000 werknemers op straat te staan. De sluiting van de fabriek gaat gepaard met een last van 850 miljoen dollar.

Printerfabrikant Xerox ging 1,9 procent omlaag. Een grote aandeelhouder van Xerox heeft een rechtszaak aangespannen om de fusiedeal met het Japanse Fujifilm tegen te houden.

Euro

Op macro-economisch gebied werd gemeld dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de VS in januari is gestegen. Woensdag komen belangrijke cijfers over de inflatie en winkelverkopen in de VS.

De euro was 1,2355 dollar waard, tegen 1,2364 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse ruwe olie won 0,1 procent tot 59,32 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 62,77 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links