Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'BAM begint zwak aan 2016'

AMSTERDAM (AFN) - BAM is zwak aan 2016 begonnen. Dat stelde Kepler Cheuvreux donderdag in een analistenrapport. Het effectenhuis wees met name op het ,,teleurstellende'' verlies in de sector bouw en techniek.

Het bouwbedrijf als geheel boekte een winst, waar een jaar eerder nog rode cijfers werden geschreven. De omslag komt geheel op het conto van de investeringssectoren vastgoed en pps in plaats van de bouwactiviteiten. Bovendien bleef de holding volgens Kepler Cheuvreux alleen in het zwart dankzij een vrijgevallen voorziening rond de verkoop van het belang in Van Oord. Deze bijzondere bate bedroeg 10 miljoen euro.

Het grillige prestatieverloop ,,helpt niet om het vertrouwen van beleggers te herwinnen'', aldus de marktvorsers. Een daling van het orderboek, te wijten aan het schrappen van een project en een zwakkere Britse pond, komt het sentiment evenmin ten goede. Volgens Kepler Cheuvreux rekende de markt op een stabilisatie. Het effectenhuis hanteert een koopadvies met een koersdoel van 5 euro voor BAM.

Hobbelig

De Belgische bank KBC was wat milder en stelde dat de weg naar herstel ,,hobbelig'' is. KBC deelt de mening van Kepler Cheuvreux dat de bouwactiviteiten van BAM teleurstellend presteerden, maar sprak van ,,bevredigende resultaten'' bij vastgoed, infra en pps. KBC heeft ook een koopadvies voor BAM, met een koersdoel van 5,50 euro.

Theodoor Gilissen wees op de stevige verbetering van de kaspositie bij BAM. Wel ,,wordt het geduld van de aandeelhouder in BAM weer op de proef gesteld met de gerapporteerde operationeel zwakke eerste kwartaalcijfers'', aldus analist Joost van Beek. Hij hanteert een aanbevolen-advies op BAM.

BAM noteerde om 11.25 uur 6,6 procent lager op 3,98 euro. Het aandeel was daarmee veruit de grootste daler bij de middelgrote fondsen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Beursblik: niet al te beste start van het jaar voor BAM
  2. 02 mei Tegenvallers drukken resultaten BAM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 12 mei 2016 09:40
    Inderdaad Bammmmmmm. man wat ben ik blij dat ik niet opnieuw ben ingestapt.

    En dan zie ik de koersadviezen van het supertrio: KBC, Gilissen en Kepler.....allemaal forse buys op BAM......en allemaal sells op PostNL.

    PostNL vd week naar beneden schrijven richting hun eigen koersdoelen, en nu vanmorgen bij BAM buitelen ze over elkaar heen om toch maar iets positiefs te vinden om hun eigen belachelijke buys te rechtvaardigen.

    Laat Zembla of RTLZ daar eens een hele avond aan wijden! Kwaliteit van adviezen!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,492 10 mei
+0,034 +0,98%
Premium

Tegenvallers drukken resultaten BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links