Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BEURZEN Wall Street blijft dicht bij huis

BEURZEN Wall Street blijft dicht bij huis

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden maandag aan het begin van de handelssessie kleine plusjes. Wall Street verwerkte berichten dat China bereid zou zijn meer om Amerikaanse landbouwgoederen te kopen. Daar wil het Aziatische land dan wel enkele Amerikaanse concessies voor terug hebben.

Verder wordt gekeken naar centrale banken. Na een toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell raakten beleggers er meer van overtuigd dat er een nieuwe renteverlaging in de Verenigde Staten aankomt. Voor Europa zijn ze juist steeds minder zeker van stevige monetaire beleidsstappen van de Europese Centrale Bank (ECB). Die centrale bank heeft donderdag zijn beleidsvergadering.

De Dow-Jonesindex stond om 15.35 uur (Nederlandse tijd) marginaal hoger procent hoger op 26.813 punten. De S&P 500-index won 0,2 procent tot 2984 punten en schermenbeurs Nasdaq toonde een stijging van 0,2 procent tot 8119 punten.

Qua bedrijven viel AT&T op. De activistische aandeelhouder Elliott Management roerde zich bij het telecom- en mediabedrijf via een brief aan het bestuur. Elliott wil dat AT&T onder meer efficiënter gaat werken en een betere strategische focus krijgt. Op termijn zou de telecom- en mediareus dan ook moeten snoeien in zijn portfolio aan diensten en bedrijven. Het aandeel won meer dan 4 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links