Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Trump is veel groter gevaar dan Brexit'

'Trump is veel groter gevaar dan Brexit'

LONDEN (AFN) - De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten zou een groter gevaar voor de wereldeconomie zijn dan een vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Dat stelt de Amerikaanse topeconoom Larry Summers in een stuk in de Financial Times.

De voormalige minister van Financiën, die diende onder president Bill Clinton, verwacht dat Trump binnen anderhalf jaar voor een recessie zorgt die ook buiten de VS grote schade zal aanrichten. Hij wijst daarbij op het grillige beleid van de miljardair, die volgens hem de financiële positie van de VS zou ondermijnen. Daarbij dreigt Trump een internationale handelsoorlog te ontketenen met de belofte om handelsverdragen te verbreken.

Volgens Summers wordt het economische gevaar van Trump momenteel onderschat in de markten, waar veel meer aandacht is voor de dreiging van de mogelijke Brexit. ,,Hoe groot de risico's daarvan ook zijn voor de Britse economie, volgens mij zijn de risico's voor de VS en de wereldeconomie van een verkiezing van Trump veel groter'', aldus de econoom.

Wereldtoneel

Volgens Summers versterkt Trump China en Rusland met zijn plannen om de rol van de VS op het wereldtoneel te verkleinen. Daarbij zou hij ook de nucleaire wapenwedloop nieuw leven inblazen. ,,Het is onwaarschijnlijk dat investeringen en handel dan op zullen bloeien'', waarschuwt hij.

,,Nooit heb ik een kandidaat van een grote partij meegemaakt die zo gevaarlijk was voor de economie'', stelde Summers verder. ,,De markten zien weinig kans op een presidentschap voor Trump. Laten we bidden dat ze gelijk hebben.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nestel 6 juni 2016 14:22
    Hillary krijgt het presidentschap op een presenteerblaadje uitgereikt..
    Freeweelend en fluitend de verkiezingen door... easy going...

    Alle Amerikaanse vrouwen gaan op haar stemmen.
    Eerste vrouwelijke president..

    Tevens stemmen alle "tegen Trump" stemmers op haar.

    Dus no worries.

    HIJ wordt het niet...imho.
  2. [verwijderd] 6 juni 2016 15:32
    de hele wereld is 1 groot kruidvat.code geel al weer. de permanenete gevaren codes, dat boek is nog niet geschreven, maar wordt wel tijd. Bedreigingern bedreigen de natie, individu, natuur alles staat op de nominatie gesloopt te worden. rood gevaar, geel gevaar maakt allemaal niet uit. veel rook en vuur.
  3. forum rang 5 theo1 6 juni 2016 16:12
    De commentatoren hebben er tot nu toe nog niet echt kijk op.

    Trump zou al geen schijn van kans maken op de kandidatuur. Die heeft hij al binnen.

    Hillary zou met 2 vingers in de neus naar de kandidatuur cruisen terwijl de republikeinen elkaar zouden afslachten. Nu heeft Trump de kandidatuur binnen, terwijl Hillary nog steeds Sanders achter zich aan heeft. En hooglopende ruzies binnen de partij.

    Nu zou Trump geen schijn van kans maken tegen Hillary. En zou Trump een gevaar voor de wereld zijn.

    Ik moet het allemaal nog zien. En zo veel maakt het me niet uit, ik mag ze beiden niet.
  4. [verwijderd] 7 juni 2016 11:05

    We moeten toch niet willen dat een tot op het bot corrupte, oorlogshitser als Hillary de nucleaire codes in handen krijgt.

    Google "Clinton Foundation fraud" en kijk even op Youtube wat ze over haar daden in Libie zegt: "we came we say he died". Let vooral op dat akelige kakel lachje.

    O ja, wisten jullie dat Hillary 's werelds beste future handelaar (cattle futures) is geweest? Dat zonder enige ervaring. Google dat verhaal. Victor Niederhoffer heeft over Hillaries future transacties nog wat statistiek losgelaten. Het heeft evenwel nooit tot een veroordeling wegens corruptie geleid.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links