Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken en olie in trek op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Banken en oliegerelateerde fondsen trokken donderdag de kar op Wall Street. Technologieaandelen daarentegen stonden onder druk. Per saldo toonden de belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters na de fikse winsten van een dag eerder een gemengd beeld.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,4 procent op 19.191,93 punten. De bredere S&P 500 daarentegen ging 0,4 procent omlaag naar 2191,08 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,4 procent in en eindigde op 5251,11 punten.

Bij de hoofdfondsen ging de bank Goldman Sachs aan kop met een winst van 3,4 procent. Branchegenoot JPMorgan Chase won circa 2 procent, net als verzekeraar Travellers. Beleggers sorteren voor op een spoedige renteverhoging door de Federal Reserve, de koepel van centrale banken. Een hogere rente is doorgaans goed voor de winstgevendheid in de financiële sector.

Arbeidsmarkt

Het wachten is op het belangrijke maandrapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat de overheid vrijdag publiceert. Als daaruit blijkt dat de werkgelegenheid afgelopen maand verder is blijven toenemen, zal dat beleggers sterken in hun overtuiging dat de Fed nog deze maand de rente zal verhogen.

De olieprijzen stegen voor de tweede dag op rij flink, na een akkoord binnen oliekartel OPEC over een productieverlaging. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent tot 50,94 dollar. Voor een vat Brentolie werd 53,75 dollar neergeteld, een stijging van 3,7 procent. Oliemaatschappij Chevron werd 1,6 procent meer waard.

Intel

Onderaan de Dow stond chipproducent Intel met een verlies van 2,7 procent. Smartphonemaker Apple, software- en technologiereus Microsoft en IT-concern IBM leverden 0,9 tot 1,8 procent in. Ook de koersen van onder meer Facebook (min 2,8 procent), Twitter (min 2,5 procent) en Tesla (min 4 procent) stonden onder druk.

Kledingverkoper Guess kelderde meer dan 10 procent na tegenvallende verkoop- en winstprognoses voor de rest van het jaar. Discountketen Dollar General beleefde eveneens een moeilijke handelsdag. Tegenvallende cijfers zetten het aandeel zo'n 5 procent lager.

De euro was 1,0665 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag was dat 1.0630 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2016 22:45
    zei ik gotham, ik denk dat luke 'tony montana' cage beter was geweest. wat een sfeertje. zonder overdreven in stereo type te vervallen. marvel gaat zijn serie collectie uitbreiden. overigens noemenswaardig, nieuwe guardians of the galaxy, dave buatista, ook al een glansrol in specter.

    nieuwe jessica jones, er komt een iron fist, en ze gaan alles samenvoegen. had het al verwacht. daredevil was 2x fantastisch, als de villain beter is als de held, dan heb je echt een top serie te pakken. wilson fisk.
  2. [verwijderd] 1 december 2016 22:48
    overigens heeft dave batista real life op zeer hoge leeftijd van tank abbott gewonnen. tank abbott heeft nog een klein rolletje in friends btw.

    11 december meende ik, dan gaat het dak eraf. als badr een beetje mentaal goed in zijn vel zit, gaat die winnen. maar rico is een hele taaie vechter. en we weten wat er dan kan gebeuren. denk aan bonjaski bijv. en die andere dude die tegen 3 super zwaargewichten had getrained ter voorbereiding.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links