Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingswinst voor AEX'

'Openingswinst voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak opent dinsdag waarschijnlijk in de plus. Ook elders in Europa zullen de aandelenmarkten met winst beginnen aan de laatste maand van het jaar. De goede stemming op de Aziatische markten lijkt daarmee te worden voortgezet in Europa.

,,De beurzen lijken positief te gaan beginnen. Het blijft echter een moeilijke markt en het is vooral wachten op wat de ECB donderdag gaat doen. De euro is door speculatie op meer steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank flink in waarde gedaald en dat is in ieder geval gunstig voor de exportbedrijven in de eurozone", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Op Beursplein 5 zullen telecomconcern KPN, oliedienstverlener SBM Offshore en verzekeraar Delta Lloyd mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Het Japanse effectenhuis Nomura verhoogde zijn beleggingsadvies voor KPN, terwijl het Franse Société Générale positiever is geworden over SBM. Het Amerikaanse Morgan Stanley schroefde zijn aanbeveling voor Delta Lloyd op.

Ballast Nedam

Het Turkse bouwbedrijf Renaissance Infrastructure heeft na afloop van de na-aanmeldingstermijn 80,8 procent van Ballast Nedam in handen. Renaissance wil er echter alles aan doen om 100 procent van de stukken in handen te krijgen. Het bedrijf waarschuwde tegenstanders van de overname voor ,,significante gevolgen'' als ze vasthouden aan hun aandelen.

De belangrijkste beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten dinsdag winsten zien. De Nikkei in Tokio sloot 1,3 procent in de plus. Beleggers schoven zwakke Chinese industriecijfers aan de kant en trokken zich op aan een goedkopere Japanse yen en de hoop op meer steunmaatregelen in de eurozone. De beurs in Shanghai stond tussentijds 0,4 procent hoger, ondanks een aanhoudende krimp van de Chinese industrie in november.

VS

De Amerikaanse aandelenmarkten leden maandag bescheiden verliezen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 17.719,92 punten. De S&P 500 daalde 0,5 procent tot 2080,41 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent tot 5108,67 punten.

De Europese beursgraadmeters sloten eerder op de dag gemengd. De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,6 procent lager op 469,52 punten en de MidKap daalde 0,2 procent tot 698,17 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen respectievelijk 0,8 en 0,6 procent, terwijl de FTSE in Londen 0,3 procent lager sloot.

De euro was dinsdag voorbeurs 1,0583 dollar waard, tegen 1,0567 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,7 procent tot 41,94 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder en kostte 44,83 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:14 AEX blijft dicht bij huis, Prosus wint
  2. 09:12 AEX vlak van start gegaan, verzekeraars bungelen onderaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

912,24 15:47
+0,33 +0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links