Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bedrijvigheid industrie VS neemt toe

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in augustus toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde marktonderzoeker ISM.

De ISM-inkoopmanagersindex noteerde voor augustus een stand van 56 tegen 54,2 in juli. Dat is het hoogste niveau sinds eind 2018. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 54,8. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

Het beter dan verwachte cijfer geeft aan dat de Amerikaanse industrie behoorlijk aan het herstellen is van de klappen door de coronacrisis, geholpen door nieuwe orders. Eerder dit jaar was nog sprake van sterke krimp in de industrie van de VS.

De Britse marktonderzoeker Markit publiceerde zijn eigen definitieve index voor de Amerikaanse industrie. Die noteerde voor augustus een stand van 53,1.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 1 september 2020 17:22
    Goed gedaan weer Trump. Die 2e termijn zit er met dit soort berichten wel in. En als men niet wil publiceren wat jij graag wilt, nou dan zaag je ze toch gewoon bij de enkels af. Jij bepaalt de markt en de koersen, niet de werkelijke cijfers het werk laten doen. Hoop dat je straks uit het diepe dal kunt klauteren, maar het ravijn wordt steeds dieper en dieper, terwijl je aan de afgrond staat. SUCCES TRUMPIE
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links