Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMG gaat als een AMG

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 23 augustus 2016 15:50
    Nick, Bedankt voor de belangstelling, dat je geeft aan dit aandeel, met dit artikel.
    Ik weet dat je tijd daar op de redactie zo kostbaar is, en je niet veel op overschot hebt, maar hoe zou deze stijging nu kunnen verklaard worden ?
    Mogelijke reden voor de stijging ?
    Dan moet je toch nog wat enkele dagen verder terug op het forum rondlezen, ja misschien ook wat artikels van talrijke weken terug.

    Wij op het forum zijn niet verantwoordelijk voor deze stijging, we zitten er haast allemaal in , al van eind 2015 / begin 2016 , aan heel wat lagere koersen (rond de 8/9 euro meestal)

    En dat we eigenlijk heel enthousiast, te enthousiast raken ?
    Gisteren heb ik mijn gemengd beleggingsfonds - dynamisch (66 % aandelen, 30% obligaties, wat cash) van Petercam /DeGroof aangeboden bij de bank ter verkoop.
    De heren hadden er niet in geslaagd sinds 1 januari 2016 een rendement van 0,1 % eruit te halen.
    Neen, het was - 3,5 % sinds 1 januari 2016.
    Mag ik dan niet enthousiast worden als mijn AMG's 10 of 20 % stijgen?
    Ja, toch.

    Trouwens ik ben toch niet zo tevreden met Uw belangstelling die je nu geeft aan dit aandeel.
    Was echt zinnens om binnen 5 dagen met een heel grote pluk euro's nog verder in te stappen.
    Maar , kom, het is U vergeven.
    Prima artikel verder.
  2. viper one 24 augustus 2016 07:39
    allemaal zeer leuk om eens te lezen, maar dat doemdenken op het eind is er een beetje teveel aan. In de periode dat AMG zo hard daalde was de kredietcrisis net begonnen en was duidelijk geworden dat de samenwerking met Timminco op een flop uitdraaide. De Chinezen hebben ons toen genekt door massaal zonnepanelen op de markt te dumpen aan discountprijzen en hierdoor was de deal die eigenlijk bedoeld was om AMG tot ver over de 100€PA te stuwen volledig de mist in gegaan. Nico, kijk eens dieper naar de dingen die toen gebeurden en je zal zien waarom het aandeel zo aan waarde verloor, want nu schilder je AMG gewoon af als een grillig aandeel dat meegaat met een hype en vervolgens het ravijn ingaat. Vanochtend is er trouwens weer een overname volledig afgerond door AMG die van groot belang zal blijken voor de nabije toekomst, meer info heb ik op het forum gepost... grts Viper One
  3. viper one 24 augustus 2016 07:55
    En nog iets Nick. Bedankt voor je gecrypteerde boodschap verleden week over de parabolische noordwaartse bullenparade die een zwarte candle nodig had om geactiveerd te worden. Ik kon er eerst geen touw aan vastknopen, maar zie nu dat je voorspelling versneld en volledig correct is uitgekomen!!! :-)
  4. aandeeltje! 25 augustus 2016 09:03
    quote:

    viper one schreef op 24 augustus 2016 07:55:

    En nog iets Nick. Bedankt voor je gecrypteerde boodschap verleden week over de parabolische noordwaartse bullenparade die een zwarte candle nodig had om geactiveerd te worden. Ik kon er eerst geen touw aan vastknopen, maar zie nu dat je voorspelling versneld en volledig correct is uitgekomen!!! :-)
    Ja dat was een mooi berichtje, zelfs inlijstwaardig of voor een tegeltje op de muur. Geen Loesje maar een echte Nico.

    Op naar de 35. Simpele rekensommen werken het best en we weten best wat er in het verleden aan de hand was en dat het geen zin heeft toppen ed te vergelijken. Het grillige patroon, naast wat kleinere corporate issues, wordt volledig verklaart door situatie rond TI.
    Ik heb er toen overigens ook van geprofiteerd (op een hype kun je ook geld maken) en was er op tijd uit, voor mij was toen ook wel duidelijk dat dat niet goed zo aflopen.

    Nu staat er voorlopig weer een mooie rit te wachten! Gedegen cijfers zonder trucendoos. Beleggen is op de toekomstige feiten vooruit lopen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links