Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

  • 21,760 15 mei 2024 17:35
  • -0,260 (-1,18%) Dagrange 21,760 - 22,200
  • 117.121 Gem. (3M) 105,2K

CSM Lekkerrrr Snoepje .......

5.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 219 220 221 222 223 ... 253 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2014 13:13
    quote:

    margefreek schreef op 25 november 2014 17:47:

    Groot volume in de eindveiling vandaag in Corbion. Vaak zijn het maar X0.000, vandaag meer als 100.000.
    Opmerkelijk veel stukken verkocht in de eindveiling gistermiddag, om 17.29 uur volume 81000. Na de spookveiling was het volmue op eens in de 180000.

    Vandaag erg laag volume, het is nu rond 13 uur en een volume van 20000. Totaal geen intresse in CORBION vandaag.
  2. [verwijderd] 2 december 2014 21:17
    Rare eindveiling weer vandaag, 37.000 stuks in 5 minuten over de toonbank. Wat is hier gaande?

    Misschien is China xd plastics wel geïnteresseerd in Corbion?

    Zaken doen in Europa door China XD Plastics Company, zij is een producent en ontwikkelaar van gemodificeerde kunststoffen. De kunstof wordt verwerkt in de auto-industrie voor o.a. de merken Audi, Red Flag, VW Golf en Mazda 6 serie. Het bedrijf maakt zeven verschillende soorten kunstof met verschillende kenmerken.
    Aan de Nasdaq genoteerd (CXDC).
    Dit bedrijf kan wel eens meer interesse krijgen in een deelneming in een fabrikant die grondstfoffen maakt en zelf producten wil gaan maken op gebied van afbreekbaar plastics. De "hitte bestedige plastics" van dat bedrijf passen in de producten van China XD Plastics Company.
    Van onze Correspondenten uit Canada hoorde wij enige tijd geleden dat de Chineze zakenlui daar de markt afstropen.
    Waarom zouden de Chinezen dat in Europa niet kunnen gaan doen.
    Want het ontbreekt hen niet aan geld.
  3. [verwijderd] 3 december 2014 08:29
    Investeringsgolf van minstens €1 mrd op komst in bietsuikerchemie

    Hans Verbraeken
    woensdag 3 december 2014, 06:00
    update: woensdag 3 december 2014, 08:15

    Suikerbieten HH

    De chemische industrie zal de komende drie tot vijf jaar in Nederland voor circa €1 mrd investeren in fabrieken die suikerbieten verwerken tot 'groene' chemicaliën. Dat gebeurt in samenwerking met de suikersector. Dat verwachten experts op het gebied van duurzame economische ontwikkeling bij Rabobank en adviesbureau Deloitte.

    Katalysator van die investeringen is volgens hen het besluit van Brussel om per 1 oktober 2017 de suikerquotaregeling in Europa te schrappen. Dat zal leiden tot extra aanplant en lagere prijzen voor suikerbieten. Dat maakt het gewas tot een aantrekkelijke groene grondstof voor de Europese chemische industrie, aldus de experts. Vooral Noordwest-Europa — waar suikerbieten op de meest efficiënte manier worden geteeld — zal suikernaties als Brazilië, de Verenigde Staten en Thailand naar de kroon kunnen steken, stelt Deloitte in een recent onderzoek.

    Vooruitlopend op de afschaffing van de suikerquotaregeling, overweegt de chemische industrie nu al om in Groningen en Noord-Brabant fabrieken te bouwen. In deze fabrieken zou suiker kunnen worden verwerkt tot grondstoffen om producten als bioplastics van te maken. Zo kondigde AkzoNobel vorige week al aan een aantal businesscases in Delfzijl te onderzoeken, samen met Suiker Unie. Volgens Albert Markusse, ceo van Suiker Unie, bekijken chemieconcerns ook investeringsmogelijkheden in het westen van Brabant.

    2017

    De afschaffing van het suikerquotum in 2017 is een investeringsimpuls.
    14%

    De suikerbietenteelt zal minstens 14% groeien.
    Volgens Ton Runneboom, voorzitter van het Biorenewables Business Platform (BBP), zouden de investeringen makkelijk de €1 mrd kunnen overtreffen. Het adviesplatform BBP is ingesteld door het Ministerie van Economische Zaken, met als deelnemers onder meer onderzoeksinstituten, banken en chemieconcerns. Volgens Runneboom kan Nederland qua suikerbietenaanbod de komende tientallen jaren voor €3 mrd investeringen op dit vlak aantrekken. BBP was opdrachtgever van het Deloitte-onderzoek.

    Avantium, een veelbelovende Nederlandse startup die Coca-Cola onder zijn aandeelhouders telt, is een van de partijen die zich opmaakt voor nieuwe investeringen. Aanvankelijk wilde de onderneming, die flessen van plantaardig plastic wil maken, een fabriek in Amerika bouwen. Maar vanwege de opheffing van het Europese suikerquotum is Avantium op zijn schreden teruggekeerd. 'Het wordt Europa, en Nederland is niet uitgesloten', zegt Frank Roerink, CFO van Avantium.

    Alles wijst erop dat de suikerbietenteelt, nu op maar 5% (75.000 hectare) van de Nederlandse landbouwgrond, na 2017 fors wordt uitgebreid en door bijvoorbeeld zaadveredeling nog efficiënter wordt. De suikerbiet heeft ten opzichte van andere gewassen al een hoge suikeropbrengst.
  4. [verwijderd] 3 december 2014 15:15
    Speciaal bestuur moet Corbion helpen met strategie

    Eva Rooijers

    woensdag 3 december 2014, 08:11 update: woensdag 3 december 2014, 10:03
    Corbion ceo Tjerk de Ruiter.

    Biotechbedrijf Corbion heeft een speciaal bestuur in het leven geroepen dat de herziene strategie tot een succes moet maken.

    Bioplastic

    Dit meldde het voormalige CSM woensdag voorbeurs. Corbion worstelt met de strategie. Zo had het melkzuurbedrijf hooggespannen verwachtingen voor afbreekbaar bioplastic, waarvoor het de grondstof kan leveren. Maar de verkoop van deze grondstof kwam maar niet goed van de grond. Het bedrijf haalt nog niet 1% van zijn totale omzet uit melkzuur-gerelateerd bioplastic. Recentelijk besloot het bedrijf zelf bioplastic te gaan maken

    Andy Muller

    De nieuwe bestuursraad bestaat uit de leden van de raad van bestuur, aangevuld met de drie divisiedirecteuren en gaat 1 januari van start. Ook Andy Muller, die eerder voor Dupont Nutrition & Health werkte, treedt toe tot het nieuwe bestuur. Hij zal verantwoordelijk worden voor de divisie Biobased Ingredients.
  5. Dutchka 12 december 2014 13:02
    KBC wijst 'top picks' voor 2015 aan:

    AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities ziet de aandelen van de Nederlandse bedrijven Ahold, Corbion, DSM, ING, SBM Offshore en USG People als de 'top picks' voor 2015. Dat meldde de Belgische bank woensdag. Bij de kleinere bedrijven tipt KBC bouwbedrijf BAM.
    KBC greep de lijst aan om het advies voor Ahold te verhogen van hold naar accumulate. De analisten voorzien goede mogelijkheden voor het supermarktbedrijf om de omzet aan beide kanten van de Atlantische Oceaan te verhogen. Daarbij zit er volgens KBC verborgen waarde in de internetactiviteiten van het concern.
    Op de lijst met top picks bleven ten opzichte van 2014 alleen ING en SBM staan. De selectie van dit jaar haalde volgens KBC een rendement van ruim 21 procent, waarmee de Nederlandse en Belgische hoofdgraadmeters duidelijk werden overtroffen. De keuze van kleinere bedrijven voor dit jaar viel slechter uit, die haalden een negatief rendement van bijna 5 procent.
  6. [verwijderd] 13 december 2014 10:57
    vr 12 dec 2014, 14:09 | 0 reacties
    Zoet is niet altijd goed
    Geert-Jan Nikken

    Lagere toppen en lagere bodems. Dat is het beeld dat al sinds de zomer van 2013 in het koersverloop van Corbion zichtbaar is. U weet wel, het bedrijf dat is voortgekomen uit de Centrale Suiker Maatschappij. Ook de recente stijging vanaf het dieptepunt van midden oktober heeft aan dit beeld geen verandering kunnen brengen. Sterker, het huidige technische beeld geeft aanleiding om rekening te houden met een scenario dat vorige week wederom een lagere top is gezet.

    Ik heb op basis van het huidige plaatje een koersdoel dat ruim onder de €10,00 ligt. De eerste maanden van 2015 lijken voor Corbion dus moeizaam te gaan verlopen.

    Het spel in Corbion speelt zich af in de grotere grafiek. Vandaar dat de bijgeleverde grafiek de weekgrafiek is. In deze grafiek ziet u heel duidelijk de achtereenvolgende lagere toppen en lagere bodems sinds de hoogste koers van midden 2013. Twee redenen liggen ten grondslag aan de technische verwachting dat recent wederom een lagere top is gevormd. Het ingetekende fibo-grid is een eerste aanwijzing terwijl de tweede aanwijzing in het verloop van de RSI ligt.

    U ziet dat het herstel in Corbion vorige week een halt is toegeroepen op het tweede correctieniveau van de voorafgaande daling. Kenners van de fibonacci-theorie weten dat dit soort niveaus zich veelal gedragen als obstructie-levels en keerpunten. Zo nu ook bij Corbion. In het herstel van de koers is de RSI ook opgelopen maar is bij lange na niet in de buurt gekomen van de belangrijke OB-signaallijn. Om te kunnen spreken van een stijgende trendmatige beweging moet de indicator tot boven de rode OB-lijn stijgen. Nu dit niet is gebeurd kan worden opgemerkt dat de BearMarket Range in de indicator dus nog volop intact is. Daarnaast ziet u in het verloop van de leidende indicator twee halve cirkels ingetekend. Deze halve cirkels duiden een negatieve reversal.

    Voor de bepaling van een volgend ijkpunt kunnen twee technieken worden gehanteerd. Allereerst uiteraard de berekening van de hierboven aangehaalde negatieve reversal en daarnaast de fibo-extensieberekening. Ik hanteer voor de berekening van een volgend koerspunt altijd als eerste het 61,8% extensie-niveau. Deze eerste extensie komt uit op €9,05. Dit niveau valt nagenoeg samen met de uitkomst van de negatieve reversal welke een ijkpunt heeft op €8,90. De focus voor het eerste kwartaal van 2015 komt dus te liggen op de zone rond €9,00. Dit betekent dat het beeld zoals nu uit de grafiek naar voren komt impliceert dat Corbion tot onder de “magische” €10,00 kan zakken. Gelukkig ligt het Heerlijk Avondje alweer een week achter ons zodat zonder risico op een enkele reis Spanje gezegd kan worden: Zoet is niet altijd Goed.

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/geertjan...
  7. forum rang 6 effegenoeg 13 december 2014 14:17
    quote:

    margefreek schreef op 13 december 2014 10:57:

    vr 12 dec 2014, 14:09 | 0 reacties
    Zoet is niet altijd goed
    Geert-Jan Nikken

    Lagere toppen en lagere bodems. Dat is het beeld dat al sinds de zomer van 2013 in het koersverloop van Corbion zichtbaar is. U weet wel, het bedrijf dat is voortgekomen uit de Centrale Suiker Maatschappij. Ook de recente stijging vanaf het dieptepunt van midden oktober heeft aan dit beeld geen verandering kunnen brengen. Sterker, het huidige technische beeld geeft aanleiding om rekening te houden met een scenario dat vorige week wederom een lagere top is gezet.

    Ik heb op basis van het huidige plaatje een koersdoel dat ruim onder de €10,00 ligt. De eerste maanden van 2015 lijken voor Corbion dus moeizaam te gaan verlopen.

    Het spel in Corbion speelt zich af in de grotere grafiek. Vandaar dat de bijgeleverde grafiek de weekgrafiek is. In deze grafiek ziet u heel duidelijk de achtereenvolgende lagere toppen en lagere bodems sinds de hoogste koers van midden 2013. Twee redenen liggen ten grondslag aan de technische verwachting dat recent wederom een lagere top is gevormd. Het ingetekende fibo-grid is een eerste aanwijzing terwijl de tweede aanwijzing in het verloop van de RSI ligt.

    U ziet dat het herstel in Corbion vorige week een halt is toegeroepen op het tweede correctieniveau van de voorafgaande daling. Kenners van de fibonacci-theorie weten dat dit soort niveaus zich veelal gedragen als obstructie-levels en keerpunten. Zo nu ook bij Corbion. In het herstel van de koers is de RSI ook opgelopen maar is bij lange na niet in de buurt gekomen van de belangrijke OB-signaallijn. Om te kunnen spreken van een stijgende trendmatige beweging moet de indicator tot boven de rode OB-lijn stijgen. Nu dit niet is gebeurd kan worden opgemerkt dat de BearMarket Range in de indicator dus nog volop intact is. Daarnaast ziet u in het verloop van de leidende indicator twee halve cirkels ingetekend. Deze halve cirkels duiden een negatieve reversal.

    Voor de bepaling van een volgend ijkpunt kunnen twee technieken worden gehanteerd. Allereerst uiteraard de berekening van de hierboven aangehaalde negatieve reversal en daarnaast de fibo-extensieberekening. Ik hanteer voor de berekening van een volgend koerspunt altijd als eerste het 61,8% extensie-niveau. Deze eerste extensie komt uit op €9,05. Dit niveau valt nagenoeg samen met de uitkomst van de negatieve reversal welke een ijkpunt heeft op €8,90. De focus voor het eerste kwartaal van 2015 komt dus te liggen op de zone rond €9,00. Dit betekent dat het beeld zoals nu uit de grafiek naar voren komt impliceert dat Corbion tot onder de “magische” €10,00 kan zakken. Gelukkig ligt het Heerlijk Avondje alweer een week achter ons zodat zonder risico op een enkele reis Spanje gezegd kan worden: Zoet is niet altijd Goed.

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/geertjan...
    En wat moeten met de visie van deze sterrenkijker alla Nico Bakker!
  8. [verwijderd] 13 december 2014 19:11
    quote:

    effegenoeg schreef op 13 december 2014 14:17:

    [...]

    En wat moeten met de visie van deze sterrenkijker alla Nico Bakker!

    Gewoon info exchange. Wat je er mee doet is aan jezelf. Ik doe mijn eigen TA en ben afgelopen dinsdag uitgestapt omdat de koers door de 14.30 zakte en duidelijk dat het aan kracht inboette en een toppend patroon begon te vertonen.
    Nico Bakker ben ik absoluut geen fan van als het om TA gaat. Het stukje hierboven vond ik wel wat beter.
    Maar goed tegen FA gaat niets op. Maandag pb nieuwe PLA contracten bijvoorbeeld en TA doet er niet toe.
  9. forum rang 6 effegenoeg 14 december 2014 17:03
    [quote alias=margefreek id=8110492 date=201412131911]
    [...]
    Gewoon info exchange. Wat je er mee doet is aan jezelf. Ik doe mijn eigen TA en ben afgelopen dinsdag uitgestapt omdat de koers door de 14.30 zakte en duidelijk dat het aan kracht inboette en een toppend patroon begon te vertonen.
    Nico Bakker ben ik absoluut geen fan van als het om TA gaat. Het stukje hierboven vond ik wel wat beter.
    Maar goed tegen FA gaat niets op. Maandag pb nieuwe PLA contracten bijvoorbeeld en TA doet er niet toe.

    Ben afgelopen vrijdag ingestapt op 13,58 voor de lange termijn.
    Ben zoekende naar strategische belegging voor mijn porto waar Exact uit zal verdwijnen.
  10. [verwijderd] 29 december 2014 15:45
    www.debeleggersadviseur.nl/advies-dag...

    "Herhaling van 24 dec. 2014 Corbion, waar de spelletjes nog steeds worden gespeeld. al maanden ligen de 15.818 sts aan BEIDE kanten in het boekje. Soms weggestopt!
    Zo bewerken zijn (die partijen) de markt en romen zo goedkopere aandelen uit de markt af.
    Vatse patronen en de AFM brochure van febr. 2009 verbiedt dat, toch is dit spel al vanaf onv. 1023 gaande. Controle? Schijnbaar niet.
    Leg de boekjes eens naast elkaar, vooral de laatste minuten van de handel.

    Wat is er allemaal mogelijk met/bij de prijsvorming op bijzondere verkorte handelsdag te Amsterdam. Wij hebben 1 fonds daaruit getild. Een hele lijst hebben wij van de redactie waar dit gaande is.
    Hier Corbion, op advies/verzoek van een grote belegger. Hij wil dat bij een eventueel te lage bieding meenemen naar de rechter, als het zover gaat komen."

    ---------------------------------------------------------------------

    Wat is er mis mee om computer gestuurde trailing orders, zowel aan de aankoop als verkoop zijde, in te leggen? Bij illiquide fondsen is dat een winstgevende strategie, met zeer beperkte handelsvolume.
    Ik geloof dat XEA de computerisering/digitalisering van de beurshandel gemist heeft en met regelmaat water ziet branden.

    Tis rustig op dit forum. Alleen grootgrutters die nog in Corbion handelen? Of zijn er nog particulieren.

    Iig een ieder een goede jaarwisseling en voorspoedig 2015 toegewenst.

  11. [verwijderd] 10 januari 2015 11:05
    Nog een dikke maand en dan is Tjerk een jaar CEO van Corbion, creeeren van aandeelhouderswaarde, dat is niet echt gelukt in zijn eerste jaar. Er is toch dik 2 euro van de koers af sinds zijn aantreden. Daarnaast is er heel weinig nieuws over Corbion. Zijn er nog steeds geen deals voor de pla fabriek in Thailand? Wat vreten ze toch uit bij Corbion? Bestuur wordt eens wakker en kom met nieuws...
  12. Dutchka 12 januari 2015 02:12
    NRC 10 januari 2015

    Marco Gulpers,
    hoofd Benelux aandelenresearch ING
    Corbion

    Wat gaat 2015 brengen? We verwachten wederom
    een turbulent aandelenjaar waarbij
    macrofactoren net als in 2014 een grote rol
    zullen spelen. Per saldo echter verwachten
    we een positieve aandelenmarkt.
    Het deflatiespook blijft ronddwalen met
    mogelijke verdere impact op grondstoffenprijzen,
    de euro zal verder verzwakken ten
    opzichte van de dollar, opkomende markten
    zullen lastig blijven en de vraag blijft: komt er
    een Grexit of niet?
    Kortom, beleggers zullen gevoelig blijven
    voor aandelen met rendement met hoge
    voorspelbaarheid.
    In een herstelfase van de economie zouden
    kleine en middelgrote fondsen het beter
    moeten doen dan grote concerns, een belegger
    zoekt ondernemingen die minder afhankelijk
    zijn van economisch herstel en een stabiele
    ontwikkeling van winst- en kasstromen
    laten zien. Ze zoeken naar aandelen die achtergebleven
    zijn bij de index.
    Corbion (het vroegere CSM) is zo’n aandeel.
    De nieuwe leiding van het bedrijf heeft
    de organisatie eind oktober onderverdeeld
    in twee divisies: voedingsingrediënten –
    voor onder meer bakkerijen en de vleesindustrie
    – en biotech, waar onder meer bioplastics,
    een joint venture met chemiereus
    BASF en een aantal biotechstart-ups onder
    vallen.
    Ruimte voor verrassingen
    Het management heeft de verwachtingen
    gereset en laat daarmee ruimte voor positieve
    verrassingen. Daarnaast heeft Corbion
    aangekondigd in 2015 100 miljoen euro terug
    te geven aan aandeelhouders, wat neerkomt
    op 11 procent van de huidige marktwa
    arde.
    Corbion is verder goed gepositioneerd om
    te kunnen profiteren van de beweging naar
    meer duurzaamheid (getuige de groei in bioplastics)
    en met zo’n tweederde van de winst
    uit de Verenigde Staten zal een verdere
    koersstijging van de Amerikaanse dollar Corbion
    een mooi extra steuntje in de rug geven.
    Tenslotte sluiten wij niet uit dat er verdere
    consolidatie kan plaatsvinden in de sector –
    misschien gaat Corbion Nutreco wel achterna.
  13. [verwijderd] 13 januari 2015 13:09
    quote:

    Feroz schreef op 12 januari 2015 18:55:

    Snap niet dat het aandeel vandaag omlaag gaat. Terwijl we extra divend krijgen?
    Wie heeft er een verklaring voor?
    Dat heb ik ff gemist.
    Hoeveel en wanneer is er dividend?

    Ik vermoed dat Geert Schaaij , zondag bij Harrie, Corbion gaat promoten.
    Hij zit er namelijk zelf in. En gezien de beperkte volumes bij Cobion zou dat wel ns een boost kunnen geven ( ook voor het ego van Geert)
    Nogmaals het is slechts een vermoeden....
5.041 Posts
Pagina: «« 1 ... 219 220 221 222 223 ... 253 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Corbion heeft goed nieuws voor beleggers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links