Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fidelity lanceert FAST Global

Fidelity Worldwide Investement heeft vandaag de serie FAST-fondsen uitgebreid met een wereldwijd fonds, Fidelity FAST Global. FAST is de afkorting van Fidelity Active Strategy. In de fondsen kunnen ook shortposities worden ingenomen om zo ook op die manier van de inefficiëntie van de markt te profiteren.

Fondsbeheerder Dmitryy Solomakhin zal tussen de 70 en 110 posities in het fonds aanhouden, zowel long als short, om zo tot een 'substantiële voor risico gecorrigeerde outperformance' van de aandelenindex te komen. Achter de schermen draaide al sinds januari 2012 een pilotversie van het fonds, waarbij 99% van de peers werd verslagen, stelt de vermogensbeheerder.

Volgens Fidelity zien de vooruitzichten van de aandelenmarkt in het algemeen en van het fonds, met zijn mogelijkheid ook short te gaan in het bijzonder, er prima uit. Reden genoeg om 'significante toegevoegde waarde' in het vooruitzicht te stellen, denkt Richard Lewis, hoofd wereldwijde aandelen. Het fonds is de zevende in zijn soort. Eerder lanceerde Fidelity de FAST-strategie voor de Europese aandelenmarkt, Japan, het VK, opkomende markten, Azië en European Opportunities.

De netto-exposure naar de aandelenmarkt van FAST Global zal tussen de 90% en 110% liggen onder normale marktomstandigheden. De fondsbeheerder kan tot 30% van het beheerd vermogen in shortposites steken. het fonds richt zich op institutionele beleggers, met een beheervergoeding van 1%, een minimum inleg van 1 miljoen dollar en een performance fee van 20% als het fonds de index met meer dan 2% verslaat.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:15 Must read: TikTok is niet voor beleggingsadvies
  2. 08 mei Must read: Amerikaanse consument heeft geld genoeg
  3. 07 mei Must read: Inspelen op Amerikaanse verkiezingen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links